Rupert Blackman kan het nog niet laten

Utrechtse singer-songwriter laat zien waar zijn wortels liggen

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Bas Geerdink ,

Het is geen ongewoon gezicht: een straatmuzikant op het plein voor het Utrechtse Stadhuis. Afhankelijk van de dag van de week of het uur van de dag kun je daar klassieke musici, Zuid-Amerikanen of eenzame singer-songwriters aantreffen. Maar deze zaterdag was anders dan andere. Op het plein stond Rupert Blackman, nog geen week na zijn optreden in De Wereld Draait Door.

De naam Rupert Blackman gonst al een tijdje door Utrecht en inmiddels ook door Nederland. De van oorsprong Engelse singer-songwriter woont al een paar jaar in onze stad en je hebt hem regelmatig als straatmuzikant aan het werk kunnen zien. Ondertussen werkte hij, samen met producer Martijn Groeneveld (Blaudzun, a balladeer, Solo, Lucky Fonz III), in alle stilte aan zijn debuutalbum. Op 7 september 2012 is de EP 'Night And Day' verschenen, die Blackman samen met zijn band heeft opgenomen. De EP is een proloog op het debuutalbum 'The Lights of Home', dat begin 2013 uitkomt, en bevat naast de eerste single 'Night and Day' nog drie andere tracks.

Blackman heeft inmiddels een contract bij een serieuze platenmaatschappij en een minuut in De Wereld Draait Door mogen vullen, maar is niet te beroerd om te laten zien waar zijn wortels liggen. Zo stond hij op zaterdag 22 september een aantal uur te spelen op het plein voor het Stadhuis. Op zondag 7 oktober speelt Blackman in Café Lust in de Nobelstraat.

Gezien: Rupert Blackman, zaterdag 22 september 2012 @ plein bij het Stadhuis, Utrecht