Nordic Delight geeft voorproefje voor nieuw festival

Muziek hoofdmoot voor platform voor Noord-Europese cultuur

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

In 2013 vindt in Utrecht de eerste editie plaats van het eendaagse Nordic Delight festival, dat zich volledig richt op Noord-Europese popmuziek. Op zondag 4 november wordt een muzikaal voorproefje gegeven van de grote dingen die later gaan volgen. Onder de noemer Nordic Delight presents treden dan drie Scandinavische artiesten op in Vredenburg Leeuwenbergh.

Nordic Delight wil een plek creëren waar verschillende Noord-Europese cultuuruitingen samenkomen: design, mode, film, kunst en muziek. De initiatiefnemers delen een voorliefde voor de Noord-Europese cultuur. Popmuziek vormt daarbij de hoofdmoot. Het festival geeft een podium aan zowel bekende als nieuwe artiesten uit Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland. Daarnaast valt er tijdens het festival van alles te ontdekken over de Scandinavische cultuur en lifestyle, waaronder de Noord-Europese keuken.

In de aanloop naar de eerste editie van het festival presenteert Nordic Delight zich op 4 november met een muzikale matinee. In Vredenburg Leeuwenbergh treden I Got You On Tape, Casa Murilo en Schultz and Forever op. Het Deense I Got You On Tape geldt met zijn donkere, hypnotiserende en soms breekbare songs al jaren als een van de beste livebands in Denemarken. Dat bevestigde de band dit voorjaar nog naar eens op het Roskilde-festival. De indierockband Casa Murilo staat in thuisland Noorwegen op het punt om definitief door te breken. De line-up bestaat verder uit de 18-jarige Deense singer-songwriter Jonathan Schultz, die speelt onder het alter ego Schultz and Forever. Zowel Casa Murilo als Schultz and Forever treden voor het eerst in Nederland op.

Nordic Delight presents… begint om 16.00 uur (zaal open om 15.00 uur) en de entree is € 15. De voorverkoop is begonnen en kaarten zijn te krijgen via nordicdelight.nl.

Te zien: Nordic Delight presenteert I Got You On Tape, Casa Murilo en Schultz and Forever, zondag 4 november 2012 @ Vredenburg Leeuwenbergh