Eerste deelnemers 48 Hour Music Video Project bekend

Zes bands maken in het weekend van 21 tot en met 23 september een videoclip

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Van 21 tot en met 23 september is Utrecht één grote filmset waarin bands en filmmakers samen binnen 48 uur een videoclip maken. Regionale bands en acts wagen zich dan samen met filmteams aan het 48 Hour Music Video-project. Vandaag zijn eerste zes deelnemers bekend gemaakt.

Bands en filmteams ontmoeten elkaar op vrijdagvond om 18.00 uur in ACU voor een kick-off. Elk filmteam wordt aan een band gekoppeld en de band kiest een zelfgeschreven song waarvoor de video wordt gemaakt. De bands en filmteams hebben vanaf dan precies 48 uur de tijd om samen een muziek video te ontwerpen, te filmen en te editten! Op zondagavond moet de video voor 19.30 uur weer in ACU zijn ingeleverd. Het filmweekend start met net zoveel bands als er filmteams zijn.
 
De eerste zes geselecteerde acts zijn: Marten de Paepe, Men of MegaMonokino, Schoppenheer, Stream of Passion en Tenement Kids.
 
De clips van de deelnemers worden op donderdag 27 september vertoond tijdens het Nederlands Film Festival, aansluitend aan de NFF Favoriete Videoclip Avond van 3voor12. In Theater Kikker krijgen de filmmakers, bands, fans, vrienden en publiek dan de resultaten van 48 uur hard werken te zien. Een deskundige jury, met daarin onder andere Paula van den Elsen van de VPRO, bepaalt welke clip de beste is. De winnende muziekvideo draait begin 2013 op het internationale Filmapalooza festival in Hollywood! De video’s zijn daarna ook te zien via onze website. Tickets voor de Videoclip Avond zijn te verkrijgen bij de centrale kassa in het Festivalpaviljoen op de Neude, vanaf 1 uur voor aanvang bij de kassa van Theater Kikker en online, via filmfestival.nl.
 
The 48 Hour Music Video Project is een samenwerking van The 48 Hour Film Project, Nederlands Film Festival, 3voor12/Utrecht en 3voor12.
 
Filmteams kunnen zich nog aanmelden! Surf voor meer informatie en inschrijving naar:

http://www.48hourfilm.com/utrecht48mvp

DONT LOOK DOWN - HERE'S BOY ELROY from tutti crew on Vimeo.