Weekagenda week 44

Animal Collective, Bart Constant, Meet Me, Cassius, Bombay Show Pig, Nordic Delight en Savages

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Oef, deze week zijn er op donderdag, zaterdag én zondag minimaal drie shows die de moeite waard zijn. We moeten dus weer keuzes maken en het is niet eerder zo moeilijk geweest. Klik voor onze tips en haal tegelijkertijd je strippenkaart voor EKKO maar alvast tevoorschijn.

Wie: Animal Collective + Prince Rama
Wat: vette psychedelische trip
Wanneer: donderdag 1 november 2012 (19.30 uur zaal open)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 21,50
 
Waarom: Eind 2005 nam een vriend me mee naar Rumor. Ik kende het concept maar had nog niet eerder een avond meegemaakt. Voor de eerste twee bands gingen we naar de SJU. Na het niet zo heel goede Stórsveit Nix Noltes speelde Animal Collective, een band die ik nog niet kende. Een uur of wat later had ik mijn eerste échte muzikale trip achter de rug, één waarvoor drugs niet nodig waren. De moraal van dit verhaal: 1) Rumor heeft een goede neus voor bands, 2) het is toch wel erg jammer dat het SJU-podium er niet meer is maar bovenal: 3) Animal Collective is één van de beste en meest unieke bands van de afgelopen 10 jaar!


Wie: Bart Constant + Sumera + DJ’s Hotlipzz & Jane
Wat: elektropop
Wanneer: donderdag 1 november 2012
Waar: EKKO
Schade: € 8
 
Waarom: In januari waren we met 80 andere mensen bij een soort stiekeme try-out show van Bart Constant in EKKO. De video van het mooie 'Do Better' was al uit maar zijn debuutalbum Tell Yourself Whatever You Have To zou pas later die maand gepresenteerd worden, tijdens Eurosonic Noorderslag. Inmiddels zijn we net geen jaar en goede kritieken, een clubtour met Kyteman en een nominatie voor een 3voor12-Award verder en staat Constant weer in EKKO. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat het effect is van een jaar lang spelen.

Wie: Bombay Show Pig + Kodiaks
Wat: indie/rock/pop
Wanneer: zaterdag 3 november 2012
Waar: EKKO
Schade: € 8
 
Waarom: Wat ons betreft heeft Bombay Show Pig met het in Kytopia opgenomen debuutalbum Vulture/Provider één van de beste Nederlandse releases van 2012 gemaakt. Dat bleek weer eens tijdens de show die we afgelopen donderdag van het duo zagen tijdens de opening van de HIFI Klubben winkel in de Mariastraat. En of het nou in een intieme setting is, op een poppodium of tijdens een festival maakt eigenlijk geen verschil. Dat ze dat allemaal met bijna speels gemak aankunnen kun je zaterdag 3 november zelf zien: ’s middags doen ze om 15.00 uur een instore bij The Village Coffee & Music en ’s avonds staan ze in EKKO. In het voorprogramma speelt dan Kodiaks, de 3voor12/Utrecht Selecteert van oktober.


Wat: Meet Me, Cassius III
Wie: IIRIS, La Corneille, 2nd Class People, Charl Delemarre and The Reflecting Elephants
Wanneer: zaterdag 3 november 2012
Waar: Tivoli Spiegelbar (zaal 19.00 uur open)
Schade: € 8,50
 
Waarom: Op zaterdag 3 november is het tijd voor de derde editie van Meet Me, Cassius – A night to discover music. Op deze avond presenteert Bas Kragt nationale en internationale indiefolkbands aan het Nederlands publiek. Hoofdact van deze editie is IIRIS uit Estland. Deze Estse prinses grijpt je bij je keel en laat je gedurende het optreden niet meer los. Daarnaast geeft La Corneille acte de présence. Verder staat 2nd Class People op de line-up, één van de grote revelaties in de indierock-scene in Oslo. De avond wordt geopend door Charl Delemarre met zijn band The Reflecting Elephants. Door mooie supportact-optredens bij onder andere Ane Brun en een optreden in Paradiso tijdens ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ krijgt Delemarre nu steeds meer aandacht.

Wat: Nordic Delight presents …
Wie: I Got You On Tape, Casa Murilo en Schultz and Forever
Wanneer: zondag 4 november 2012 (zaal 15.00 uur open)
Waar: Vredenburg Leeuwenbergh
Schade: € 15
 
Waarom: In 2013 vindt in Utrecht de eerste editie plaats van het eendaagse Nordic Delight festival, dat zich volledig richt op Noord-Europese popmuziek. In de aanloop naar de eerste editie van het festival presenteert Nordic Delight zich op 4 november met een muzikaal matinee. In Vredenburg Leeuwenbergh treden I Got You On Tape, Casa Murilo en Schultz and Forever op.
 
 
Wie: Savages + Vox Von Braun
Wat: new wave/punk
Wanneer: zondag 4 november 2012
Waar: EKKO
Schade: € 10
 
Waarom: Savages maakte veel indruk met hun eerste twee Nederlandse optredens op de Affaire en Into The Great Wide Open. Het viertal is overduidelijk geïnspireerd door klassieke postpunk- en new wave-acts zoals Joy Division en Siouxsie and the Banshees. Over het optreden op Into The Great Wide Open schreef 3voor12’s Laurence Tanamal: “Savages heeft de zaal van De Bolder voor een klein uur omgetoverd tot een broeierig podium in Manchester tijdens de gloriedagen van Factory Records. Veel strakker hadden ze hun set niet kunnen spelen en dat is knap als je op zo’n hoog tempo opereert.” Klinkt als de juiste band, op het juiste moment, op het juiste podium. EKKO dus!