Weekagenda week 43

The Hard Ons, Pollination @ ACU, Club 3voor12/Utrecht, Zwerm en Mr. Probe, Dez Mona, Homemade Empire, Culturele Zondag

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Met deze keer onder andere de oktober-editie van Club 3voor12/Utrecht en de releaseshow van Homemade Empire. Maar er is nog veel meer muzikaals in de stad en omstreken deze week. En dat is nou precies waarom we een weekagenda maken voor je, klik!

Wie: Hard Ons + Mariposa
Wat: poppy punkrock
Wanneer: woensdag 24 oktober 2012 (deur 21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8
 
Waarom: Hard Ons uit Sidney, Australië maken al meer dan 30 jaar poppy punkrock in de meest pure vorm: aanstekelijk, hard en energiek. dB’s omschrijft ze als Motorhead meats Beach Boys! Dit is de enige Nederlandse show van deze band, die in het thuisland een legende is. Support komt van Mariposa uit Utrecht, een jarenlang streng bewaard geheim met leden van ALP, Big Twin & Dead Beatles.

Wie: Mescaliner + Bodypolitics
Wat: Pollination @ ACU presents postrock en indierock
Wanneer: woensdag 24 oktober 2012 (deur 21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5
 
Waarom: Pollination heeft woensdag twee fijnzinnige bands in petto. Het Limburgse Mescaliner is misschien wel één van de beste postrock/jamrock bands van Nederland. Zij brachten onlangs hun tweede album Willow Spree uit en maakten een schitterende video voor het eerste nummer ‘Never Look Back’. Bodypolitics uit Utrecht brak het afgelopen jaar genoeg potten om een grote belofte te worden genoemd. Zij brengen een mooie en afgewogen mix van indierock, postrock en shoegaze.

Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: Kodiaks, Mevrouw Tamara, The Subhuman, Heart Attack Valley
Wanneer: donderdag 25 oktober 2012 (deur 21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis
 
Waarom: Donderdag 25 oktober is het weer tijd voor een frisse nieuwe editie van de Club. Deze keer betreden vier bands het podium in dB's, waarvan een zelfs helemaal uit Nieuw-Zeeland is komen overwaaien. Je ziet Mevrouw Tamara, 3voor12/Utrecht Selecteert Kodiaks, Heart Attack Alley en The Subhuman in de zaal en tussen de optredens door word je vermaakt door De Witte Snor in het café. Om het maar eens in een cliché te vatten: buiten is het guur, binnen wordt het warm! Maak je vast op voor een mooie en afwisselende herfsteditie van de Club!
 
 
Wie: Zwerm en Mr. Probe + Dez Mona
Wat: rock en ensemble
Wanneer: donderdag 25 oktober 2012
Waar: Huis a/d Werf + EKKO
Schade: € 20
 
Waarom: EKKO en de Gaudeamus Concertserie presenteren een uniek dubbelconcert: Zwerm en Mr. Probe met het programma Popcorn in Huis a/d Werf en aansluitend de band Dez Mona in EKKO. Rode draad in beide programma's is de exceptionele zanger Gregory Frateur.
 
Iedere muzikant of muziekliefhebber kent het wel: Een geheime voorliefde voor een bepaald liedje wat je altijd al eens had willen spelen maar waar het om allerlei redenen nooit van komt... Zwerm en het experimentele duo Mr. Probe (viool/elektrische gitaar) bundelen de krachten om hier verandering in te brengen! Aangevuld met drummer Mattijs Vanderleen (Tommigun, [Sic], Sunday Bell Ringers) en zanger Gregory Frateur (Dez Mona) ontstaat hier een zevenkoppige formatie die als rockband én als ensemble naar voren kan treden.
 
 
Wie: Homemade Empire albumrelease + Pien Fieth + Wouter van Veldhoven
Wat: singer-songwriter/noise
Wanneer: zaterdag 27 oktober 2012
Waar: Houtzaagmolen De Ster, Lombok
Schade: gratis
 
Waarom: Een langverwachte nieuwe release is het tweede album van Homemade Empire, het singer-songwriter alter ego van Bart de Kroon. Net als voorganger A Briljant Window Niche heeft De Kroon ook Defenestration bijna helemaal in zijn eentje opgenomen. De productie was wederom in handen van Menno Bakker. Op zaterdag 27 oktober presenteert De Kroon zijn album in Houtzaagmolen De Ster. Voor de presentatie heeft hij ook vrienden Pien Feith en Wouter van Veldhoven uitgenodigd. Entree is gratis!


Wat: Culturele Zondag: Jong, Jonger, Jongst
Wie: Scram C Baby, Palio Superspeed Donkey, Mevrouw Tamara en Guy Corneille
Wanneer: zondag 28 oktober 2012
Waar: diverse locaties
Schade: veel evenementen gratis

Waarom: 
Het thema van deze Culturele Zondag is Jong, Jonger, Jongst. De uitleg erbij is de volgende: “In onze maatschappij draait het veelal om jong zijn. Tegelijkertijd worden we vanaf onze geboorte ouder en dat proces beslaat ons hele leven. Opeens is het besef daar dat je oud(er) bent, en doorgaans vinden we dat niet fijn. Waarom eigenlijk niet? Deze en vele andere vragen vormen de basis voor een divers cultureel programma over de waarde van oud en ouder worden; voor jong en oud.” De popmuziek komt deze editie van Scram C Baby en Palio Superspeed Donkey in EKKO, als onderdeel van EKKO Talks (zie ook Kort Utrechts Popnieuws 42), Mevrouw Tamara om 13.00 en 15.30 uur in boekhandel De Slegte, Guy Corneille die De Feeks speelt met het gezelschap De Dansers (van 13.00 tot 14.15 uur in Palladio). Diezelfde Corneille is ook nog te horen tijdens de Battle of Generations en de afsluitende borrel, beiden in de Winkel van Sinkel.

Wat: Culturele Zondag: Jong, Jonger, Jongst
Wie: Scram C Baby, Palio Superspeed Donkey, Mevrouw Tamara en Guy Corneille
Wanneer: zondag 28 oktober 2012
Waar: diverse locaties
Schade: veel evenementen gratis
 

Waarom: Het thema van deze Culturele Zondag is Jong, Jonger, Jongst. De uitleg erbij is de volgende: “In onze maatschappij draait het veelal om jong zijn. Tegelijkertijd worden we vanaf onze geboorte ouder en dat proces beslaat ons hele leven. Opeens is het besef daar dat je oud(er) bent, en doorgaans vinden we dat niet fijn. Waarom eigenlijk niet? Deze en vele andere vragen vormen de basis voor een divers cultureel programma over de waarde van oud en ouder worden; voor jong en oud.” De popmuziek komt deze editie van Scram C Baby en Palio Superspeed Donkey in EKKO, als onderdeel van EKKO Talks (zie ook Kort Utrechts Popnieuws 42), Mevrouw Tamara om 13.00 en 15.30 uur in boekhandel De Slegte, Guy Corneille die De Feeks speelt met het gezelschap De Dansers (van 13.00 tot 14.15 uur in Palladio). Diezelfde Corneille is ook nog te horen tijdens de Battle of Generations en de afsluitende borrel, beiden in de Winkel van Sinkel.