25 oktober - Club 3voor12/Utrecht

Afwisselende herfsteditie

Aanstaande donderdag, 25 oktober is het weer tijd voor een frisse nieuwe editie van de Club. Deze keer betreden vier verrassende bands het podium in dB's, waarvan een zelfs helemaal uit Nieuw-Zeeland is komen overwaaien. Achtereenvolgens zie je Mevrouw Tamara, Kodiaks, Heart Attack Alley en The Subhuman in de zaal, terwijl je tussen de optredens door vermaakt wordt door De Witte Snor in het café. Om het maar eens in een cliché te vatten: Buiten is het guur, binnen wordt het warm! Maak je vast op voor een mooie en afwisselende herfsteditie.

Mevrouw Tamara
Veel mensen zullen Mevrouw Tamara vooral kennen als het eigenaardige meisje dat onder het toeziend oog van Giel Beelen deelnam aan het programma 'De Beste Singer Songwriter van Nederland'. Beter ingewijden weten ook dat ze de vaste toetseniste is bij Oh Brave Wide Eyes. En wie echt goed heeft opgelet zou zelfs kunnen weten dat ze tot een jaar geleden meespeelde bij het uit Soest afkomstige Aestrid. Een veelzijdige mevrouw dus die Tamara. In dB's treedt ze 25 oktober aan met haar begeleidingsband die wordt gevormd door drummer Rolof, bassist Harmen, cellist Tim en gitarist Pete.

The Subhuman
Stefan Breuer is als The Subhuman al muzikaal actief sinds zijn elfde. Als lid van onder andere Lost Bear en I Am Oak heeft heeft hij een indrukwekkende lijst met popzalen in heel Europa aangedaan. Zijn solowerk, dat zich het best laat omschrijven als lo-fi, electronische progpop, is uitgebracht onder de indie-labels Snowstar en Shaky Maracas Zijn laatste release, Planet Buddha, is nog maar een maandje jong en de directe aanleiding voor een uitnodiging op de Club. 

Heart Attack Alley
Het komt niet vaak voor dat we een uit Nieuw-Zeeland afkomstig power trio te gast hebben bij de Club. Eigenlijk was het puur toeval dat het tourschema van de band samen viel met onze maandelijkse showcase. De band werkt in oktober een indrukwekkend tourschema af waarbij ze na afloop een groot deel van West-Europa af kunnen vinken. We maken ons op voor bezwerende, psychedelische blues die nog tot diep in de nacht na zal suizen.  
 

Kodiaks (3voor12/Utrecht selecteert)
Onder het toeziend oog van producer Simon Akkermans (Dazzled Kid, Bombay Show Pig) werken Just Posthumus en Mathijs Peeters in Kytopia aan een album dat voor 2013 in de planning staat. Posthumus kennen we van Taxi To The Ocean, Peeters van zijn gitaarwerk bij onder andere Solo, Joast en The Gasoline Brothers. Reden genoeg dus om een meer dan aardig debuut te mogen verwachten en ze tot 3voor12/Utrecht selecteert van oktober te benoemen. Wie zich alvast een beetje wil oriënteren doet er goed aan om een bezoekje te brengen aan de bandcamppagina van de band.

DJ in het café: De Witte Snor
Deze melksnorren voorzien het café van dB's van potje oude rammelende, vieze, vuige, zompige blues, allemaal vanaf vinyl!

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Mevrouw Tamara, The Subhuman, Heart Attack Alley, Kodiaks en De Witte Snor, donderdag 25 oktober 2012 @ dB's, Utrecht.
De entree is zoals altijd gratis.