Weekagenda week 47 Weekagenda week 47

DISPO, Conduits, Jamie xx, Ewert and the Two Dragons en Puurwerk

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 47

DISPO, Conduits, Jamie xx, Ewert and the Two Dragons en Puurwerk

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze tips voor deze week. Check vooral de twee (!) aftershows bij het uitverkochte optreden van The xx, waaronder een dj-set van Jamie xx in De Helling. En als je de gele brug over fietst en linksaf slaat kom je vanzelf bij dB’s, waar het erg goede Conduits speelt. Gratis toegang met je The xx-ticket!

Wie: DISPO + Container + Status Aparte
Wat: mathrock/fusion/groovepunk + stoner/garage/heavy
Wanneer: woensdag 21 november 2012 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 6

Waarom:
In ACU staat vanavond de Italiaanse cultband DISPO. Experimentele mathrock/fusion/groovepunk die doet denken aan Battles, Deerhoof, ZU en Tortoise. Support komt van de Utrechtse stoner/garage/heavy rockband Container en het ook in Utrecht gebaseerde Status Aparte. Dat wordt een avondje knallen.


Wie: Conduits + World Dirtiest Sport
Wat: indie
Wanneer: donderdag 22 november 2012 (zaal om 23.30 uur open!!)
Waar: dB’s
Schade: nnb , maar gratis met je The xx ticket!
 
Waarom: Toffe actie van Tivoli, Beep! Beep! Back Up The Truck en dB’s. Als aftershow van The xx in de Rode Doos presenteren ze Conduits uit Omaha, Nebraska. De zaal gaat pas om 23.30 open dus dat haal je makkelijk, ook degenen die geen ticket voor The xx hebben. En voor wat het waard is: één van de 3voor12/Utrecht-redacteuren heeft het album van Conduits in zijn top 5 van 2012 staan. Opener van deze late night is World Dirtiest Sport, het soloproject van Kevin Branstetter die ingewijden zullen kennen van de Amerikaanse cultgroep Trumans Water. Beter neem je vrijdag vrij.

Wie: Jamie xx + John Talabot
Wat: dansbare shit
Wanneer: donderdag 22 november 2012 (23.00 uur open)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 16
 
Waarom: Last-minute boeking van Tivoli: “Na afloop van het concert van The xx in Vredenburg draait Jamie xx in De Helling. Jamie is onder andere bekend van zijn redelijk briljante post-dubstepversie van Gill Scott-Herons plaat I’m New Here uit 2010 genaamd We’re New Here. Ook op het podium: de Spaanse producer John Talabot met zijn psychedelische house-meets-technogrooves en Utrechts eigen DJ El Maria!”
 
 
Wie: Ewert and the Two Dragons + Riverdistrict
Wat: folk + indie
Wanneer: zaterdag 24 november 2012 (zaal om 20.30 uur open)
Waar: EKKO
Schade: € 9
 
Waarom: Iets meer dan een jaar geleden stond Ewert and the Two Dragons op de eerste editie van Meet Me, Cassius. Toen nog helemaal onbekend, inmiddels heeft de Estse folkband mede door ES/NS een behoorlijke naam voor zichzelf gemaakt. Voorprogramma is het Utrechtse Riverdistrict, waarvan net de nieuwe EP Canvas Holes is verschenen.

Wat: Puurwerk
Wie: Bjørgen van Essen (Only Seven Left) en Tom Meijer (A Polaroid View)
Wanneer: maandag 26 november 2012 (vanaf 21.15 uur)
Waar: Hofman Café
Schade: gratis
 
Waarom: Puurwerk is een reeks van vier avonden in Hofman Café waarin leadsingers van Nederlandse bands zichzelf in hun puurste vorm aan het publiek tonen met hun eigen interpretatie van bandmateriaal, covers en solonummers. Behalve dat er twee artiesten optreden, wordt ook elke avond een student van een kunstacademie uitgenodigd om één of meerdere kunstwerken te maken rond het thema 'tijd'. De kunstwerken worden in het café tentoongesteld. Aanstaande maandag spelen Bjørgen van Essen (Only Seven Left) en Tom Meijer (A Polaroid View) op de tweede editie van Puurwerk
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht