Weekagenda week 45 Weekagenda week 45

Pollination @ Parnassos, Magnetron Revue, Lo Friday, Fuse, Lost Bear en Righty Tighty

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 45

Pollination @ Parnassos, Magnetron Revue, Lo Friday, Fuse, Lost Bear en Righty Tighty

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We beginnen deze week relatief rustig met een nieuwe editie van Pollination @ Parnassos met Florian Wolff, Miss Anthropy en Aurora. Donderdag 9 november doet de Magnetron Revue Utrecht aan met o.a. De Jeugd Van Tegenwoordig, Le Le, Seymour Bitsen Coevorduh. Let op: vrijdag staat Lunice op Fuse! Maar daarvoor kun je natuurlijk even kijken bij de maandelijkse Lo Friday in de Kargadoor. Zaterdag viert Lost Bear de release van Shingolai, de nieuwe EP, in de Vechtclub. En om je weekend af te ronden kun je zaterdagvond nog naar Righty Tighty (of naar Rauw).

Wat: Pollination @ Parnassos
Wie: Florian Wolff, Miss Anthropy en Aurora
Wanneer: woensdag 7 november 2012
Waar: Parnassos
Schade: € 5
 

Waarom: Woensdag heeft Pollination weer drie fijne artiesten in Parnassos staan. Florian Wolff is al een tijdje bezig om naam te maken als singer-songwriter. Tot voor kort trad hij eigenlijk alleen in bandbezetting op, maar nu doet hij het dus ook solo. Het Britse Miss Anthropy is volledig DIY en doet dus alles zelf. Uiteraard in duurzame samenwerkingsverbanden. Want in je eentje kom je niet verder. Met gitaar, keyboard en diverse elektronische hulpstukken worden delicate en fragiele nummers ten gehore gebracht. Aurora uit Utrecht bestaat uit drie charmante dames die normaliter in het gezelschap van een verhalenverteller optreden op Gaelic/Keltische feesten en partijen. Voor de verandering speelt het trio eens in een hele andere setting.


Wat: Magnetron Revue 
Wie: De Jeugd Van Tegenwoordig, Le Le, Seymour Bits, Aka The Junkies, Gifted, Fatima Yamaha, Rimer London, Staygold, Coevorduh
Wanneer: donderdag 8 november 2012
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 20
 
Waarom: Magnetron Music is een Nederlands platenlabel. De eerste single die het label uitbracht was Watskeburt?! van De Jeugd Van Tegenwoordig. Die single bereikte de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 en was het begin van een lange rij nationale en internationale successen. Een groot deel van die succesvolle nummers zullen tijdens de Magnetron Music Revue live op het podium gebracht worden. Natuurlijk meer hits van De Jeugd Van Tegenwoordig, maar ook minder bekende hits als Tuinslangboogie van Frank Hebly of Love Dagger van Rimer London, die ook Le Le zit. Ook de gabber-punk van Coevorduh, het project van Vjeze Fur (DJVT) en Bastiaan Bosma van Aux Raus, en de Booty-electro van Seymour Bits zullen langskomen. Daarnaast worden er tijdens de Magnetron Music Revue verschillende exclusieve video’s vertoond van aankomende releases, of juist obscure tracks.

Wat: Lo Friday
Wie: Gharib, Howart en Mike Koldin
Wanneer: vrijdag 9 november 2012 (deur open 20.30 uur)
Waar: De Kargadoor
Schade: € 3
 
Waarom: Uw maandelijkse portie singer-songwriters, akoestische bands en experimentele/elektronische acts vanuit de werfkelder van de Kargadoor. Met op deze editie Gharib, Howart en Mike Koldin. Gharib is een Syrische muzikant en vluchteling die een album heeft opgenomen met producer Pim van de Werken. Howart is een multidisciplinair project van de Utrechtse kunstenaar Anneke Nieuwdorp, dat je eerder hebt kunnen zien bij de eerste editie van Herfstgruis en bij het tweede Huis van Mien fest. Mike Koldin tenslotte is een duo dat bestaat uit Michiel Klein en Keimpe Koldijk, die beiden bekend zijn van bands als Eklin, Adept en Bonne Aparte. Met Mike Koldin maken ze transcendentale ambient.

Wat: Fuse
Wie: Lunice, Guerilla Speakerz, Boemklatsch
Wanneer: vrijdag 9 november 2012 (23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 13
 
Waarom: Fuse is de nieuwe clubavond van Tivoli en Guerilla Speakerz met high energy electronic music en bass music. Headliner van deze editie is Lunice. De Canadese DJ en producer ken je misschien van zijn samenwerking met Hudson Mohawke. Onder de naam "TNGHT" brachten ze onlangs een EP uit, die door de hele (bass) wereld met gejuich werd ontvangen. Ook alleen staat Lunice z’n mannetje, zoals te zien was bij zijn liveshows op onder andere Dour en Boilerroom. Naast Lunice zetten ook Guerilla Speakerz en Boemklatsch een set neer.
 
 
Wie: Lost Bear + Herrek + DJ’s
Wat: 90’s indie
Wanneer: zaterdag 10 november 2012
Waar: Vechtclub
Schade: € 5

Waarom:
Op 1 november is de nieuwe EP van Lost Bear uitgebracht, Shingolai. De EP verschijnt in beperkte oplage en alleen op doorzichtig 12" vinyl, met verschillende hoezen. Op 10 november wordt de release gevierd in De Vechtclub. In het voorprogramma speelt Herrek en na afloop draaien DJ’s Michieltjee, Dagmar en Pl.Dvnmlkr & Oijf.

Wat: Righty Tighty
Wie: Kypski, Daniel Zuur, Lustige Lola & Weltschmerz, Atomsk, Djillem en Hammergeile karaoke mit die flammende Herzen
Wanneer: zaterdag 10 november 2012 (23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 9

Waarom:
Op zaterdag 10 november organiseert Losse Schroeven een nieuwe editie van Righty Tighty, deze keer in Tivoli de Helling. Righty Tighty (RT) is een mix van theater en muziek, waarbij Righty Tighty een podium biedt en iedere bezoeker een rol krijgt. Deze editie staat in het teken van gênante ervaringen. Tijdens RT kun je die ervaringen delen en daardoor opzij zetten. "Een stukje collectieve verwerking verpakt in een feest." De line-up van deze editie bestaat uit Kypski, Daniel Zuur, Lustige Lola & Weltschmerz, Atomsk, Djillem en Hammergeile karaoke mit die flammende Herzen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht