Puurwerk: ‘poedelnaakt’ het podium op in Hofman Café Puurwerk: ‘poedelnaakt’ het podium op in Hofman Café

Tom Meijer en Bjørgen van Essen laten hun band thuis

, Tekst en foto’s: Raymond Dekker

Puurwerk: ‘poedelnaakt’ het podium op in Hofman Café

Tom Meijer en Bjørgen van Essen laten hun band thuis

Tekst en foto’s: Raymond Dekker ,

Pas geboren en poedelnaakt in je moeders schoot spelen op een akoestische gitaar en liedjes zingen over verlangen naar warme melk en aandacht. Niet weten van goed of kwaad, de financiële crisis en meer ellende. Zo puur zijn de avonden van Puurwerk misschien niet. Dat ze wel erg dicht in de buurt van dat gevoel komen bleek vanavond.

In een serie van vier avonden worden zangers van bekende en onbekende Nederlandse bands uitgenodigd om zonder hun bands op te treden. Hun performance wordt zogezegd uitgekleed tot enkel de zanger en zijn gitaar. Volgens de organisatie de puurste vorm. Hofman Café aan het Janskerkhof verzorgt de sfeervolle en warme omgeving waarin de solo-interpretaties worden getoond aan het publiek. In deze editie Tom Meijer (A Polaroid View) en Bjørgen van Essen (Only Seven Left).

Maar dat is niet alles. Er is namelijk ook ruimte voor studenten van de kunstacademie om een kunstwerk te maken en te tonen rond het thema 'tijd'. De filmpjes op de video-installatie laten 'tijd' vanuit een ander perspectief zien. De installatie is een co-productie van Tam Vibberstoft, Joost Elschot, Lieke van der Made en Rafael Elders.

Een avond bijwonen van Puurwerk kost niks en levert veel op. Dit kan nog op maandag 17 december en maandag 14 januari. Aanvang 21.15 uur.

Gezien: Puurwerk met Tom Meijer (A Polaroid View), Bjørgen van Essen (Only Seven Left) en video-installatie "morgen hebben we een extra dag", maandag 26 november 2012 @ Hofman Café

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht