Meet Me, Cassius bruist opnieuw Meet Me, Cassius bruist opnieuw

Grote diversiteit aan acts maakt derde editie bijzonder

, Tekst: Mathijs de Groot / Foto’s: Melissa Houben

Meet Me, Cassius bruist opnieuw

Grote diversiteit aan acts maakt derde editie bijzonder

Tekst: Mathijs de Groot / Foto’s: Melissa Houben ,

Drie edities in één jaar tijd, dat getuigt van succes. De derde editie die zaterdagavond plaatsvond in Tivoli, kan opnieuw worden afgevinkt als ‘geslaagd’. Met een mysterieuze dame uit Estland, drie Noormannen en twee lokale toptalenten viel er genoeg te beleven onder het glinsterende plafond van de Spiegelbar.

Het was prettig binnen komen met de muziek van de Utrechtse Charl Delemarre & The Reflecting Elephants. Delemarre’s rauwe stemgeluid geeft de muziek een eigen geluid. Bij het inzetten van ‘Street Foxes’, het nummer dat Delemarre zong tijdens de voorronde voor het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland, klinkt extra applaus. Speciale aandacht was er voor de bassist, die in het laatste nummer nog even een flinke solo uit zijn gitaar - met groene snaren - sloeg. Al met al een goede band om mee op te warmen.

Daarna was het de beurt aan drie jonge mannen uit Noorwegen. Hun nationaliteit is ook meteen het enige Scandinavische aan 2nd Class People. Gekleed in Afrikaanse shirts en begeleid met djembé deed de muziek eerder denken aan een strandtent in Barcelona. De vrolijke gitaarliedjes waren niet altijd even zuiver maar dat maakte niet veel uit. De heren wisten een lekkere vakantiesfeer neer te zetten en dat kwam de avond alleen maar ten goede.

De meest opvallende act van de avond was IIRIS. De Estse wist een naar eigen zeggen turbulente periode uit haar leven om te zetten naar prachtige liedjes die ze zelf begeleidt met sprookjesachtige piano-melodieën. Dat sprookjesachtige kwam ook terug in haar teksten over denkbeeldige wezens, een dichter en de duivel. Met een dynamiek en stembereik waar menig operazangeres jaloers op zou zijn, wist IIRIS het publiek tot de laatste noot te boeien. Van de zenuwen die ze zelf zei te hebben viel dan ook niets te merken. In januari is IIRIS opnieuw in Nederland, dan speelt ze op Eurosonic Noorderslag.

Het uit Utrecht afkomstige La Corneille sluit de avond af. Guy en zijn kompanen zetten een bijzonder geluid neer met de gedoseerde rock met piano, meerstemmige zang en folk invloeden. En dan is er ook nog die nonchalante stem die rustig de melodie volgt, zoals bij het nummer ‘Young Boy’. Ga de heren vooral een keer bewonderen, tijdens een van de vele optredens hier in de buurt of elders in het land tijdens de Popronde. 

Hopelijk laat editie vier niet lang op zich wachten en wordt die drukker bezocht dan afgelopen zaterdag, toen de zaal half gevuld was. Je zult je in ieder geval niet vervelen. Meet Me, Cassius is dé gelegenheid om opkomende bandjes uit binnen- en buitenland te checken.

Gezien: Meet Me, Cassius III met Charl Delemarre & The Reflecting Elephants, 2nd Class People, IIRIS, La Corneille, zaterdag 3 november 2012 @ Tivoli, Spiegelbar

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht