Grote dansende massa bij SKIP&DIE

Zomers feest in de herfst

Tekst: Frank Gesink / Foto’s: Joost Slijkoort ,

Dans- en feestliefhebbers verzamelen zich deze vrijdagavond voor de ingang van Tivoli de Helling. Voor wie staan deze mensen in de rij? Het is de nieuwkomer SKIP&DIE. Aan hen de taak om deze massa in beweging te krijgen.

SKIP&DIE houdt van feestjes, maar doet dat net even anders dan de meeste bands. Twee jaar geleden reisden de Zuid-Afrikaanse zangeres Catarina Aimée Dahms (aka Cata.Pirata) en producer Jori Collignon (bekend van Nobody Beats the Drum en C-Mon & Kypski) door Zuid-Afrika. Met verschillende artiesten uit de omgeving namen zij het album Riots in the Jungle op. Een combinatie van rock, elektro en wereldmuziek was het resultaat. De muziek laat zich het best vergelijken met het werk van M.I.A. en in het bijzonder met haar gastbijdrages bij Buraka Som Sistema.

Er staat vanavond een lange rij voor De Helling en het publiek is ongeduldig. Iedereen wil lekker dansen en van de avond genieten. Het is vanavond zo druk dat de band bijna te groot lijkt voor de zaal. Voor de vroege vogels is geduld een schone zaak, SKIP&DIE zal pas om 22.00 haar opwachting maken.

De zware beat valt in. Cata.Pirata en haar live band komen het podium op. Het publiek moet even omschakelen, want nu kan er serieus gefeest worden. Die omschakeling wordt niet door iedereen gemaakt, want velen kletsen door met een drankje in de hand. Vanavond maakt het niet uit, iedereen heeft een eigen beleving op dit feest.

SKIP&DIE weet al snel het publiek voor zich te winnen. De mix van rock, elektro en wereldmuziek is rauw en eclectisch. Een samensmelting die niet alledaags is en op momenten best complex. Het enthousiasme en de speelvreugde slaan al snel over op het publiek. Complex? Nee joh, gewoon dansen! Daar zijn ze immers voor gekomen.

Een geslaagde avond. De band is hard op weg om groot te worden. De singles van het nieuwe album kunnen nu al rekenen op een goedkeurende blijk van herkenning. Ze werken hard en met veel energie om het publiek voor zich te winnen. Als SKIP&DIE zo doorgaat wordt ze een graag geziene gast op elk dansfeestje.

Gezien: SKIP&DIE, vrijdag 2 november 2012 @ Tivoli de Helling.