Club 3voor12/Utrecht presenteert: indie, punk en rock 'n roll Club 3voor12/Utrecht presenteert: indie, punk en rock 'n roll

Afwisselende line-up voor maart-editie van de Club

Club 3voor12/Utrecht presenteert: indie, punk en rock 'n roll

Afwisselende line-up voor maart-editie van de Club

Op donderdag 29 maart is er weer een 3voor12/Utrecht Club-editie om je vingers bij af te likken. Stond de vorige editie van de Club nog in het teken van electronica, dit keer is afwisseling het credo: van indie tot punk en rock 'n roll, het is allemaal te vinden in dB's. Mister & Mississippi, De Kling, Hit Me TV en dj's Tommy Ebben en Maarten Rischen zullen deze avond acte de présence geven.

Mister & Mississippi
Het viertal Mister & Mississippi is deels woonachtig in de opkomende kunstenaarswijk Kanaleneiland en brengt een stukje Southern Flavour naar de Club. Met weids uitwaaiende gitaren en galmende zang voert de band je mee naar vroeger tijden en traag stromende rivierdelta’s. Toch is het geluid ook verrassend actueel en doet het denken aan de populaire lichting indiefolkbands als Bon Iver en Fleet Foxes. Na een optreden op folkavond Meet me, Cassius in de Spiegelbar van Tivoli, laten ze nu in dB’s zien of ze de prachtige opnames uit de Utrechtse Mailmen studio ook live kunnen waarmaken.


De Kling
De Kling, de 3voor12/Utrecht selecteert van deze maand, dook in België de studio in. De luidruchtige EP Macon is genoemd naar het Waalse dorpje waar ze, in een kasteel, drie nummers hebben opgenomen. De band staat te springen om de Nederlandse clubs te veroveren. Op de redactie van 3voor12/Utrecht hebben we een zwak voor vrouwelijke bassisten, helemaal als ze ook nog een flinke strot op kunnen zetten. Laat je van je sokken blazen door de energieke garagepunk van De Kling.


Hit Me TV
Naast Utrechtse bands hebben we ook een Amsterdamse band uitgenodigd. En niet de minste: Hit Me TV! Met hun debuutplaat maakte Hit Me TV veel indruk: de band werd veelvuldig gedraaid op 3FM en speelde zelfs op Lowlands. Lange tijd leek het alsof de band ermee op was gehouden. Geen optredens, geen tekenen van leven op website of facebook. Bandleden doken op in andere bands als The Benelux en Pien Feith of hielden zich bezig met het ontwikkelen van kunstprojecten. Nu blijkt dat er in het geheim aan een spannende nieuwe plaat is gewerkt die op 14 maart wordt gepresenteerd in Paradiso. Twee weken later kan je de band voor nop bekijken in dB’s. Geniet alvast van de broeierige sexy single 'New York Kids'.

Tommy Ebben en Maarten Rischen
Maar dat is nog niet alles! Ook woonachtig in Kanaleneiland zijn de dj’s van deze avond: Tommy Ebben en Maarten Rischen. Tommy Ebben is singer/songwriter en heeft vorig jaar zijn tweede plaat uitgebracht met zijn Small Town Villains. Multi-instrumentalist Maarten Rischen speelt toetsen in de band van Tommy, is drummer bij Shaking Godspeed en kan na de 29e ook Club-dj aan zijn uitgebreide CV toevoegen. Waar de drukbezette heren de tijd vandaan halen om te draaien op de Club weten we niet, maar dat ze het café gaan omtoveren in een dampend rock ‘n roll hol, staat vast. Tot op de Club!

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Mister & Mississippi, De Kling, Hit Me TV en dj's Tommy Ebben en Maarten Rischen, donderdag 29 maart 2012 @ dB's, Utrecht.
De entree is als altijd gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht