Suicide Commando laat publiek ontploffen tijdens best of-set

Belgische formatie blikt terug – en hoe!

Tekst: Sabine Schoppers / Foto’s: Tim van Veen ,

Summer Darkness bestaat tien jaar en hoe kun je dat nu beter vieren dan met een speciale set 'Best of 25 years' van Suicide Commando? De Belgische formatie rond Johan van Roy bestaat ondertussen maar liefst 26 jaar en trakteert het publiek in De Helling op een bijzonder opzwepende set, waarin wordt teruggekeken op het roemrijke verleden.

Het leukste aan Summer Darkness is misschien wel het gevarieerde publiek wat het aantrekt. Bij Suicide Commando staan de cybers naast de hardcorefreaks en tussen de hipsters hun gothmoves te showen. 

De dansende menigte wordt tijdens het Suicide Commando-concert geen moment rust gegund. Knallers als 'Hellraiser' en 'Hate Me' komen voorbij zetten en bij 'Die Motherfucker Die' lijkt het toch al enthousiaste publiek haast te ontploffen. Ook de nieuwe single 'Attention Whore' wordt goed onthaald. Het laatste nummer 'See You in Hell' wordt afgesloten met een zinderende drumsolo en bezweet, afgemat en voldaan kan het publiek kan het publiek terugkijken op een geslaagd optreden. Op naar de volgende 25 jaar Suicide Commando! 

Gezien: Suicide Commando (Best of 25 years set) 29 juli @ Tivoli de Helling, Utrecht