Juni-editie van de Club concurreert met voetbal en spaarzame zomerse dag

Jonge singer/songwriter Lucas Hamming maakt indruk op het NUtrecht-podium

Tekst: Marc van der Laan / Foto’s: Arwen Schade en Wim Janssen ,

De laatste Club 3voor12/Utrecht-editie van dit seizoen ziet er op voorhand goed uit. Op twee podia spelen zes acts die van alles tussen singer-songwriter en dance te bieden hebben. En naast het altijd knusse dB’s is in één van de hallen van NUtrecht een tweede podium opgebouwd. Toch waren er minder luisteraars dan verwacht, want waar we geen rekening mee konden houden was een drukkend warme, zomerse dag. Waar we geen rekening mee wilden houden: de tweede halve finale van het EK voetbal. Zij die er toch voor kozen om de optredens te bezoeken kunnen zich echter nauwelijks verveeld hebben.

Mensen waren er donderdag genoeg, bij dB’s. In de rookruimte werd aandachtig gekeken hoe het favoriete Duitsland van Italië verloor. Ook in de Biergarten, op de stoep of in het gras was het goed toeven met dit weer. Een deel van de bezoekers leek dan ook letterlijk vastgeplakt aan zijn of haar zitplek. Daar kon ook de enthousiaste presentatie van Admiraal Oosterbroek maar een klein beetje aan veranderen. Resultaat was wel dat het bij de optredens minder druk was dan normaal. Maar zij die de muzikale uitdaging aangingen kunnen niet teleurgesteld zijn over dat wat ze te zien kregen. Een singer/songwriter, Nederlandstalige pop, indie, bombastische hiphop, folkpunk en dance stonden allemaal op het programma. Al met al werd het wel een latertje. Maar ook dan blijkt het aangename weer een voordeel te zijn. Toen uw verslaggever tegen tweeën vertrok, bevonden zich nog verschillende bezoekers in de Biergarten. Ze lieten zich het koude bier goed smaken.

Gezien: Club 3voor12/Utrecht met Lucas Hamming, Mensenkinderen, Mekong, Kroons, Circle-J en Sp1ral, donderdag 28 juni 2012 @ dB’s en NUtrecht