Kern Revolutionaire Zaken en Sur Nilsson naar finale Clash of the Titans

Eerste serie halve finalisten maken het de jury lastig

Tekst: Niels Spinhoven / Foto's: Wouter van de Kamp ,

Op 17 februari vond de eerste halve finale van The Clash of the Titans 2012 plaats in dB’s. Achtereenvolgens betraden 50 Grams of Violence, Independent Intavenshan, Ulysses & The Squares, Kern Revolutionaire Zaken en Sur Nilsson het podium.

De jury (bestaande uit Matthijs Peters, Nicolai Adolfs, Martijn Groeneveld en juryvoorzitter Hans Vrijmoed) had merkbaar moeite met het vellen van het eindoordeel. De uitslag van het juryberaad kwam dan ook op het moment dat 18 februari alweer ruim een uur oud was. Dat het nog een half uur duurde voor het oordeel wereldkundig werd, had alles te maken met het buitengewoon ontspannen tempo van presentator Bas Allein Richir. De jury besloot de twee finaleplaatsen toe te kennen aan de hiphoppers van Kern Revolutionaire Zaken en aan de mannen van indierockband Sur Nilsson.

De jury ziet potentie in de rebelse energie en het engagement van Kern Revolutionaire Zaken en gaf het duo het advies mee om meer aandacht te besteden aan meer hooks en aan hun beats. Bij Sur Nilsson oordeelde de jury positief over de dynamiek in de liedjes die desondanks nog wat voorspelbaar zijn. De band zou bovendien wat strakker mogen spelen, want de lolligheid voert teveel de boventoon. Aldus de juryleden.

De verdere finalisten zullen bekend worden tijdens de wildcardronde op 24 februari in ACU en de tweede halve finale op 2 maart in EKKO. De grande finale van The Clash is op 31 maart in Tivoli De Helling.

Gezien: Halve finale Clash of the Titans 2012, vrijdag 17 februari 2012 @ dB's, Utrecht