3voor12/Utrecht Selecteert: De Kling

Utrecht omarmt Tilburgs punktrio

Tekst: Niels Spinhoven / Foto's: Tineke Terken ,

Elke maand selecteert 3voor12/Utrecht een band of artiest uit de provincie Utrecht. Of met een overduidelijke Utrecht-associatie, want deze maand zijn de Tilburgse garagepunkers De Kling onderwerp van onze warme belangstelling.


De Kling staat met één been in Tilburg en met het andere in Utrecht. De beweging naar de Domstad is drie jaar geleden al ingezet door zangeres Lotte van Riel. En kort geleden is ook drummer Joep Schmitz naar Utrecht verhuisd. Gitarist Bart de Groot heeft de stap nog niet gewaagd, maar wat niet is kan nog komen.

De Kling verscheen al in het voorjaar van 2010 als een klein maar helder stipje op de radar van 3voor12/Tilburg. De reden? Het punktrio had op dat moment net op overtuigende wijze de Lucas Dec Bokaal van het Tilburgse muziekcafé Cul de Sac veroverd. De Kling bleef gedurende heel 2010 in beeld en presenteerde in mei 2011 in 013 hun eerste demo. 
 
Nu is het bijna voorjaar 2012 en na de verhuizing van Schmitz naar ons stadje weerhoudt geen enkel argument ons om Utrecht op de enige juiste manier kennis te laten maken met goede nieuwe popmuziek. De Kling is de 3voor12/Utrecht Selecteert van maart.
 
Dat wil zeggen dat je deze maand uitgebreid kennis gaat maken met De Kling in een interview en een fotoreportage. En aan het eind van de maand speelt de band natuurlijk in dB’s tijdens de nog altijd voor nop te betreden Club 3voor12/Utrecht. Komt dat horen!
 
Te zien:
Club 3voor12/Utrecht, met o.a. De Kling, donderdag 29 maart 2012 @ dB’s, Utrecht