Weekagenda week 52

Signe Tollefsen, Vanderbuyst, Derde Keesdag, Ons Kent Ons III en Moss

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Weinig optredens tijdens de kerstdagen, om niet te zeggen geen. Maar die schade wordt op 27 december goed gemaakt met shows van Signe Tollefsen, Vanderbuyst en de traditionele Derde Keesdag in Tivoli. Op vrijdag kun je naar Ons Kent Ons in dB’s en zaterdag staat Moss in Tivoli Oudegracht. Helemaal geen slecht programma, zo vlak na kerst!

Wie: Signe Tollefsen
Wat: folk-noir
Wanneer: donderdag 27 december 2012 (20.15 uur)
Waar: Beauforthuis
Schade: € 15

Waarom: Donderdag 27 december speelt Signe Tollefsen in het Beauforthuis nummers van haar cd Baggage. Het album bevat nummers van eigen hand, met haar zo kenmerkende zangstem en gitaarspel, maar ook een aantal bijzondere covers. Zo heeft Tollefsen Michael Jacksons ‘Dirty Diana’ nieuw leven in geblazen. Andere artiesten die zij covert zijn Jimmy Davis, The Woodwards, Portishead, PJ Harvey en David Bowie. Met haar sprekende manier van muziek maken, geeft ze deze nummers een nieuwe invulling.

 


Wie: Vanderbuyst + Cauldron + Gold
Wat: Metal
Wanneer: donderdag 27 december 2012
Waar: EKKO
Schade: € 12,50

Waarom:
Lekker! Aanstaande donderdag doet de Nederlandse hardrocksensatie Vanderbuyst EKKO aan. Fans weten wat ze kunnen verwachten: onvervalste old school hardrock uitgevoerd in strakke spandexbroeken, hoge witte sneakers, leren jasjes en zweetbanden. Na eerder al het voorprogramma Saxon te hebben gedaan, mag de band inmiddels ook Noorderslag, DWDD, Judas Priest, Thin Lizzy en het hoofdpodium van het Franse Hellfest op hun erelijst bijschrijven. Deze mannen bewijzen de populariteit van 80’s hardrock onverminderd groot is. Terecht!

Wat: Derde Keesdag
Wie: Kees van Hondt
Wanneer: donderdag 27 december 2012 (22.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 12,50

Waarom:
Lees het verslag van vorig jaar of dit interview met Kees van Hondt en je weet waarom. Nog niet helemaal? Luister dan naar 2012 in Keeswaardige deunen.

Wat: Ons Kent Ons III
Wie: This Leo Sunrise, Mekong, The Fire Harvest, Wolvon, Arthur Adam, Wander, e.a.
Wanneer: vrijdag 28 december 2012 (zaal 21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom:
Vrijdag 28 december, je hebt kerst achter je gelaten en het normale weekend begint weer. Maar wat te doen? Nou gewoon, naar de derde editie van het Ons Kent Ons Festival. Een fijn feest om bij te zijn, en je krijgt meteen een staalkaart te zien en te horen van de Utrechtse indiescene en vrienden van buiten de stad. We noemen: This Leo Sunrise (album-releaseshow), Mekong, The Fire Harvest, Wolvon, Arthur Adam en Wander, een geheimzinnige nieuwe band. Truché, de Utrechtse busverhuurder en ondersteuner van vele internationale tours, verzorgt die avond muzikaal taxivervoer. Je wordt thuis opgehaald en/of thuisgebracht. De fiets kan achterin. Tijdens de rit krijg je een muzikale verrassing. Te gek toch? Aanvang: 21.00 uur, en de kosten bedragen een schamele 7 euro.

Wie: Moss + The Silhouettes
Wat: Indiepop
Wanneer: zaterdag 29 december 2012 (zaal 19.30 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 15

Waarom: Vorige week mocht Moss een paar kerstnummers spelen bij Met Het Oog Op Morgen op Radio 1. Presentator Eva Jinek vroeg de band naar de plannen voor 2013. Een beetje vreemde vraag aan het viertal dat begin dit jaar met Ornaments een erg mooi derde album heeft uitgebracht, daarna een succesvolle clubtour heeft gedaan en op meerdere grote festivals heeft gestaan. Zonder een spier te vertrekken vertelde Marien Dorleijn dat 2012 juist een druk jaar voor de band is geweest, en dat hij ernaar uitkijkt om weer aan nieuwe nummers te kunnen werken. Mis daarom deze kans niet om Moss nog een keer live te zien, want het kan zomaar even duren voordat de mogelijkheid zich weer voordoet.