Beste Club 3voor12/Utrecht-optredens van 2012

The Fire Harvest, Lucas Hamming, Oh, Brave Wide Eyes, Mister and Mississippi en Hummingville

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

December breekt aan en dus is het weer lijstjestijd. Ook wij doen mee en kijken terug op 2012 met allerlei top zoveels. Binnenkort kun je zien wat de favoriete Utrechtse releases van onze redactie zijn, maar we beginnen met de vijf beste optredens in Club 3voor12/Utrecht in 2012. De lijst is samengesteld door het tweetal dat er (bijna) altijd was: Gerben Schmidt en Lotte van Leengoed, de coördinatoren van ons videoteam.

The Fire Harvest (november 2012)
In januari van 2012 deed The Fire Harvest in ruimte drie van dB’s al een soort van geheim optreden in de formatie die hen het label ‘Utrechtse supergroep’ opleverde. Dat indrukwekkende optreden smaakte naar meer, veel meer. In november dit jaar werden we beloond met een erg fijn debuutalbum en stond de band op de Le Guess Who?/Hollandse Nieuwe editie van Club 3voor12/Utrecht. Iedereen die zich in de uitpuilende rookruimte van dB’s wist te wurmen zag een meeslepend en bovenal intens optreden van de band uit De Bilt. Beste show van die avond.
Lucas Hamming (juni 2012)
De Club-editie van juni was relatief rustig. Het drukkende weer en de tweede halve finale van het EK-voetbal hadden op sommigen een grotere aantrekkingskracht. Zij die er wel waren zagen Lucas Hamming indruk maken op het publiek vanaf het speciaal voor deze gelegenheid in NUtrecht geplaatste podium. Zowel in zijn vocale uithalen als in zijn gitaarspel doet Hamming denken aan Jeff Buckley. Aan zijn knappe, doorleefde optreden is niet af te zien dat hij nog maar achttien levensjaren achter de rug heeft. Gelukkig is hij begin 2013 weer in Utrecht te zien. Houd onze website in de gaten!
Oh, Brave Wide Eyes (januari 2012)
Tijdens de januari-editie van Club 3voor12/Utrecht presenteerde Oh, Brave Wide Eyes, de Utrechtse folkband onder leiding van Casper Adrien en Annelotte de Graaf, de EP Tascam Recordings. Later dit jaar zagen we de band, die inmiddels uit vier leden bestond, ook nog op In Vervoering en begin deze maand speelden ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Maar wij denken nog steeds met een beetje weemoed terug aan dat intieme optreden in dB’s.
Mister and Mississippi (maart 2012)
Wat moeten we nog vertellen over Mister and Mississippi, nadat ze zaterdag 15 december de 3voor12/Utrecht Award voor meest veelbelovende Utrechtse act wonnen? Misschien dat de muzikanten die elkaar op de Herman Brood Academie leerden kennen zich laten inspireren door Bon Iver, Fleet Foxes en Sigur Rós. En dat de band afgelopen jaar de Amsterdamse Popprijs won, voorprogramma’s van Patrick Watson en Blaudzun deed en bij V2 Records tekende. In maart stonden ze op de Club maar ze indruk maakten met sfeervolle soundscapes die met aanzwellende rockuitbarstingen werden afgewisseld. Op 25 januari presenteren ze hun debuutalbum in Tivoli de Helling.
Hummingville (april 2012)
In april stond Hummingville op de Club. Met leden die ook in bands als Most Unpleasant Men, Woost en Mdungu spelen, hadden we te maken met een aantal ervaren muzikanten. De mannen in de band zorgden er voor dat de orkestrale pop live met een extra randje werd uitgevoerd. Blikvanger van de band is zangeres Mink Quispel die de nummers met haar jazzy stemgeluid extra warmte geeft.