Weekagenda week 17 Weekagenda week 17

Tilt! Goes Live!, Club 3voor12/Utrecht, Punk, Rok & Garage Fest, The BellRays, Dum Dum, Knalland

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 17

Tilt! Goes Live!, Club 3voor12/Utrecht, Punk, Rok & Garage Fest, The BellRays, Dum Dum, Knalland

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Vanwege Koninginnedag duurt het komende weekend een dag langer dan normaal. Deze weekagenda bevat echter alleen de normale tips. Onze tips voor een muzikale Koninginnenacht/-dag hebben we bewaard voor een speciaal overzicht dat later deze week verschijnt. Om alvast in de stemming te komen, kun je op de zaterdag voor Koninginnenacht naar The BellRays in dB’s gaan. Gegarandeerd feest!

Wat: Tilt! Goes Live!
Wie: Yellowstone
Wanneer: woensdag 25 april 2012 (vanaf 21.00 uur)
Waar: Café Tilt
Schade: entree is gratis

Waarom: Gratis muziek onder het genot van een biertje – een gouden combi, als je het ons vraagt. De laatste week van april is het daarom prima vertoeven in café Tilt!, waar elke avond uiteenlopende artiesten acte de présence geven. Op het moment van het verschijnen van deze weekagenda zit een deel er al op, maar nog niet alles. Zo kun je vanavond luisteren naar Yellowstone. De indieband met het licht psychedelisch geluid viel een paar maanden geleden bij de EP-presentatie in EKKO op door de volwassen sound. Speciaal voor Tilt! (en de buren) speelt de band op deze woensdagavond een semi-akoustische set. Het complete overzicht van Tilt! goes Live! vind je op de Facebook-pagina van Tilt! (klik op evenementen).

 
 
Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: Baby Face Nelson, AFKA, Hummingville
Wanneer: donderdag 26 april 2012 (vanaf 21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: entree is gratis

Waarom: Laatste donderdag van de maand, dan weet je het wel. De Club dus, met deze keer AFKA, Hummingville en Baby Face Nelson, de 3voor12/Utrecht selecteert van deze maand. Voor de plaatjes zorgen Droovy Soundz (Jeroen B. en Barry S.). Meer lees je hier.

 

Wat: Punk, Rok & Garage fest
Wie: Let’s Go Eskimo, Drugsmokkel, Brat Farrar, Low Point Drains en Vrouwen zijn ok!
Wanneer:
 vrijdag 27 april 2012 (vanaf 21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom: Als er niet genoeg leuke feestje zijn verzinnen de mensen bij dB’s er zelf wel weer één. Een punk-, rock- en garagefestival dus. Vijf übercoole bands voor maar 8 euro, dat is nog geen twee euro per band! Als eerste op het podium staat onze favoriete lokale bluespunkband Let’s Go Eskimo. Daarna female fronted punkrock uit Rotterdam met Drugsmokkel. Uit Australië komt Brat Farrar, de andere, net zo toffe band van Sam van Digger & the Pussycats. Low Point Drains zorgt voor garage punk n roll met hoog voltage. Het festival wordt afgesloten door Vrouwen zijn ok!, oftewel Malle Pietje en de Bimbos maar dan zonder Malle Pietje.

 
 
Wie: The BellRays (acoustic show), Guy Corneille, Mezlev
Wat: dampende garagerock and soul
Wanneer: zaterdag 28 april 2012 (vanaf 21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom: Bob & Lisa zijn deze keer maar met zijn tweeën maar samen vormen ze de kern van de punk ‘n’ soulformatie The BellRays. Daarom in de herhaling wat we de vorige keer over die band schreven: 'Punk is the Preacher, Blues is the Teacher' is het motto van de Amerikaanse BellRays. Denk garagerock, punk, soul en blues maar denk vooral volvette energie en veel zweet. Stilstaan tijdens deze show mag, maar geheid dat je dan tot de minderheid behoort. Dé show om je weekend te starten, echt!
Guy Corneille, een kleine maand geleden nog winnaar van Clash of the Titans, en Mezlev verzorgen het voorprogramma.

 

 

Wat: Dum Dum, EXIT edition
Wie: Baskerville, RipTide, TWR72, Boemklatsch, NT89, Mike Mago & Pretty Young Trouble
Wanneer:
 zaterdag 28 april 2012 (vanaf 23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 11

Waarom: Hoe vet is dat: BMKLTSCH RCRDS mag een stage hosten op het Sevische EXIT Festival 2012, dat dit jaar plaatsvindt van 12 tot en met 15 juli. Van dat buitenkansje maken ze gebruik door onder andere Baskerville, Boemklatsch, Mike Mago, RipTide, TWR72, NT89 en Mike Mago’s Pretty Young Trouble te laten optreden. Omdat ze daar – terecht – trots op zijn, en om het gewoon lekker te vieren, staan al die artiesten ook op deze speciale Exit Festival-editie van Dum Dum. Krijg je vast een voorproefje van wat in juli waarschijnlijk nog veel vetter wordt.

 
 
Wat: Knalland presents lunchconcert!
Wie: Tommy Ebben, Oh, Brave Wide Eyes en Guy Corneille
Wanneer:
 zondag 29 april 2012 (vanaf 13.00 uur)

Waar: Marshallaan 279, Utrecht (Kanaleneiland)
Schade: pay what you want

Waarom:  Onder de naam Knalland bundelen muzikanten, kunstenaars, organisatorisch talent en andersoortige creatievelingen uit de Utrechtse wijk Kanaleneiland hun krachten. Initiatiefnemers Casper Adrien en medemuzikant Tommy Ebben proberen een multidisciplinair kunstwerk in het leven te roepen, dat bestaat uit een cd, een website, videoclips en een albumpresentatie met visuals. Het project -  de cd en alles er omheen – wordt in maart of april volgend jaar gepresenteerd tijdens een knallend buurtfeest. Maar eerst is er op zondag 29 april het lunchconcert. Vanaf 13.00 uur kun je binnen lopen, om 13.30 uur is er soep en vanaf 14.00 uur zijn er optredens van Tommy Ebben, Oh, Brave Wide Eyes en Guy Corneille.

 

 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht