Weekagenda week 16 Weekagenda week 16

Deadhorse, Dead Neanderthals, Dope D.O.D., Kuljturloop, Snowapple & Ghost Trucker, Geheim van Starsound, Bertolf, Odonis Odonis

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 16

Deadhorse, Dead Neanderthals, Dope D.O.D., Kuljturloop, Snowapple & Ghost Trucker, Geheim van Starsound, Bertolf, Odonis Odonis

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Veel dood in deze weekagenda met achtereenvolgens Deadhorse, Dead Neanderthals en Dope D.O.D. Maar ook nog veel meer!

Het meer zie je hieronder staan. Luister in ieder geval even naar The Oscilliation en Odonis Odonis, bands die respectievelijk vrijdag 20 en maandag 23 april in dB’s te zien zijn. Houd de website ook in de gaten voor een actueel overzicht van alle bands die zaterdag een instore doen tijdens Record Store Day 2012.

Wie: Deadhorse
Wat: ambient post-rock
Wanneer: woensdag 18 april 2012 (21.30 uur)
Waar: Café Averechts
Schade: entree is gratis

Waarom: De Amerikaanse ambient/post-rock band Deadhorse komt naar Europa voor een tour van ruim een maand. Het eerste en tevens enige optreden in Nederland is in Café Averechts. De energieke en dynamische shows van de band schijnen je letterlijk mee te zuigen. Benieuwd hoe ze dat in het intieme Averechts voor elkaar gaan spelen.
 
 
Wie: Dead Neanderthals en Galm Quartet
Wat: mix van grindcore en jazz
Wanneer: vrijdag 20 april 2012 (vanaf 20.30 uur)
Waar: Muziekhuis, Utrecht
Schade: € 10 (€ 8 CJP, Student, U-Pas)

Waarom: Het Nijmeegse drum- en saxofoonduo Dead Neanderthals staat bekend om zijn compromisloze mix van grindcore en jazz. Op de nieuwe EP Jazzhammer/Stormannsgalskap slaat de band nieuwe wegen in: de korte nummers hebben plaats gemaakt voor twee langere drones van ieder bijna tien minuten. Maar het beukt nog steeds. In het muziekhuis spelen ze de nieuwe EP integraal. Galm Quartet is een improv viertal (saxofoon, elektrische gitaar en analoge elektronica en drums) dat zich concentreert op instant composing. Deze weken tourt Galm door Europa (o.a. Italië en Portugal) maar de band doet ook Utrecht aan.
 

 

Wat: Whop! presents Dope D.O.D.
Wie: Dope D.O.D., FuntCase, Slum Dogz, Hatcha
Wanneer: vrijdag 20 april 2012 (zaal open: 21.00 uur, aanvang 22.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 12

Waarom: Het is natuurlijk bekend dat Whop! het dubstep-feestje van Tivoli is. Vrijdag 20 april staan er met FuntCase en Slum Dogz twee acts van het Engelse Circus Records op het podium van de Oudegracht. Ook afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk is Hatcha, die nog steeds als de godfather van de dubstep geldt. Met Ulrich van Wobbel draait er ook een Utrechter aan de knoppen. Maar het begin is aan de Groningse rappers van Dope D.O.D. Nadat de videoclip van het nummer ‘What Happend’ international werd opgepikt verklaarde Limp Bikzkit frontman Fred Durst zich tot fan. Dope D.O.D. mocht vervolgens het voorprogramma van de Europese tour van die band doen. Maar de 20e zijn ze gewoon aan de Oudegracht te zien en te horen.

Wat: Kultjurloop 2012, Amersfoort
Wie: Mevrouw Tamara, Roamers Code, Dirty Tuesday, Artificial Audio, Ladies Decision en vele anderen
Wanneer: zaterdag 21 april 2012 (van 21.00 tot 4.00 uur)
Waar: VVV, Burgertime, Marktzicht, Toast, ‘t Hof, De Waterlijn, Cuba Libre, Café de Boa’s, Onder de Linde, Down Under
Schade: entree is gratis 

Waarom: Stichting Per Expressie presenteert op zaterdag 21 april de achtste editie van Kultjurloop, dé culturele kroegentocht van Amersfoort. Onder de noemer ‘Bordenvol talent' kun je op maar liefst tien locaties werk zien van
jonge Amersfoortse singer-songwriters, bands, dj’s, filmmakers, dichters, fotografen, theatermakers en andere kunstenaars. Dit jaar worden de locaties Toast, Onder De Linde, Cuba Libre, Café De Boa’s, de VVV, Burger Time, Marktzicht, Down Under en de Waterlijn omgetoverd tot cultureel podium. Op de Hof doet PEtv live verslag van het festival. Op de grachten van Amersfoort is een speciale route uitgezet met vier boten vol akoestische optredens. Van 21.00 tot 4.00 uur zie je wat Amersfoort op cultureel gebied allemaal te bieden heeft. Hier vind je het hele programma.

Min of meer tegelijkertijd vindt in De Kelder de vijfde editie plaats van Ambitiebeesten, met deze keer Nobody Beats the Drum (dj-set), She Male, de Ambitiebeesten zelf en Felix Marks (winnaar Ambitiebeesten/FC Amersfoort DJ Contest). Joel Gibbs zorgt zoals je gewend bent voor de visuals. Voor € 10 ben je erbij!
 
 
Wie: Ghost Trucker en Snowapple
Wat: ambachtelijke liedjes
Wanneer: zaterdag 21 april 2012 (vanaf 20.00 uur)
Waar: Stadserf Rood|Noot
Schade: € 6

Waarom: Met het begin van de lente komt ook stadserf Rood|Noot tot bloei. Vanaf april is het stadserf, dat op een oude monumentale boerderij ruimte biedt aan kunst en experiment, regelmatig voor publiek geopend onder de noemer 'Lente op Rood|Noot'. Deze zaterdag is er een concert naar aanleiding van een aantal dagen muziek maken en experimenteren op Rood|Noot door Snowapple en Ghost Trucker, oftewel drie romantische folkgodinnen en de ambachtelijke muziekveteraan Roald van Oosten (o.a. Caesar).
 
 
Wat: Finale Geheim van Starsound
Wie: Juicy Jones, NONA, Spool, Zola Drive, Jimmy Dee, Square Attic en Whitley & The Hot Males
Wanneer: zaterdag 21 april 2012 (deur open 20.30 uur)
Waar: Starsound Studio
Schade: € 5

Waarom: Vorige maand won Guy Corneille Clash of the Titans. Aanstaande zaterdag wordt bekend wie het Geheim van Starsound wint, de andere bandwedstrijd van de stad Utrecht. Zes bands zijn over en gaan met elkaar de strijd aan voor een plek in de halve finale van De Utrecht Popprijs, waarin de winnaars van alle provinciale bandwedstrijden uitkomen. Maar eerst de finale van het Geheim van Starsound. Vanaf 20.30 uur ben je welkom in Starsound Studio.
 
 
Wie: Bertolf, support Mariecke Borger
Wat: eerlijke, ambachtelijke liedjesschrijver
Wanneer: zondag 22 april 2012 (20.15 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12,50

Waarom: Eerlijk en ongepolijst, zo kun je het nieuwe album van Bertolf Lentink het beste omschrijven. Na twee eerdere platen met mainstream pop noemt hij dit persoonlijke album zelf een overwinning. Een overwinning op zichzelf vooral en op de angst hoe de reacties op deze verandering van stijl zouden uitpakken. Goed, kunnen we wel stellen. Zijn persoonlijke touch heeft tegelijkertijd een eerlijk album opgeleverd. Check vooral dit sterke interview dat 3voor12’s Atze de Vrieze met hem deed, maar beter nog: ga zondag gewoon zelf luisteren in De Helling.
 
 
Wie: Odonis Odonis en Those Foreign Kids
Wat: shoegaze
Wanneer: maandag 23 april 2012 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom: Tijdens het schrijven van dit stukje staat Hollandaze aan, het debuut van de Canadese band Odonis Odonis. Het album begint met een lo-fi surfgitaar. Later horen we ook nog garagepunk en shoegaze, en dat lekker gruizig. De ‘howl’ van voorman Dean Tzenos maakt het af. Precies zoals we het graag hebben.  Alles samen maakt Hollandaze tot één van de meest opwindende platen van het jaar. De band die daarvoor verantwoordelijk is staat op een verdwaalde maandagvond zomaar in dB’s. Ga dat zien, want wie weet spelen ze over een paar maanden wel op Le Guess Who? In het voorprogramma staat met het Haarlemse Those Foreign Kids nog een band die zich bedient van slepende fuzzy shoegaze. Prima combinatie. Wij zijn erbij!
 
En als je dit kunt waarderen (waarom niet?) moet je vrijdag 20 april ook even langs wippen bij dB’s. Dan hebben ze The Oscillation (psychedelisch spacen), Roy & the Devil's Motorcycle (mix van Spacemen 3 en Elmore James), 78 RPM (ambient drones uit Utrecht) en AB Soundsystem (side-project van Lost Bear gitarist Arno Breuer). Vanaf 21.00 uur, voor maar 8 euro!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht