Stekkerfest breidt in 2012 uit naar twee dagen Stekkerfest breidt in 2012 uit naar twee dagen

Voorveldse Polder nieuwe festivallocatie

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Stekkerfest breidt in 2012 uit naar twee dagen

Voorveldse Polder nieuwe festivallocatie

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De lange zoektocht naar een permanente locatie voor Stekkerfest lijkt ten einde. Met de Voorveldse Polder heeft de organisatie een pittoreske nieuwe en hopelijk definitieve locatie gevonden. Om dit heugelijke feit te vieren gaat het festival in 2012 van één naar twee dagen. Voor de zaterdag zijn de eerste namen inmiddels bekend gemaakt.

In de drie jaar van haar bestaan heeft Stekkerfest zich ontwikkeld tot een vriendelijk en knus festival voor alternatieve en elektronische muziek met een eigen, speels randje. Het is dan ook goed nieuws dat het festival dit jaar weer plaats gaat vinden, in het weekend van 13 en 14 juli. Eén ding is gelijk gebleven: het festival moest wederom op zoek naar een nieuwe plek. De organisatie hoopt nu een definitieve locatie te hebben gevonden in de Voorveldse Polder, een groene oase in het noordoosten van Utrecht, vlak achter De Berenkuil.
 
Omdat het zonde zou zijn om zo’n mooie plek slechts voor één dag te gebruiken hebben de organisatoren besloten om, naast de zaterdag, ook de vrijdagavond vol te programmeren. Stekkerfest heeft dit jaar drie grote podia met daar omheen nog een aantal ministages. Dit jaar maken onder andere Axel BomanPetterSaschienneSteve RachmadMaelstrom,MercuryJunior Boys (DJ-set), KelpePrins ThomasCinnamanFunckarmaFreek Fabriciusen 030303 DJ’s hun opwachting op de zaterdag. De zaterdag wordt afgesloten in het nabijgelegen HAL16. Op vrijdag wordt het festival ingeluid door het Belgische Vive la Fête en een aantal andere bands die in samenwerking met Kytopia worden geprogrammeerd.

Naast veel muziek is er ook dit jaar volop ruimte voor speelsheid, rariteiten en hilariteit. Daar hoor je meer over op 7 mei, wanneer Stekkerfest het volledige programma van dit jaar bekend maakt.
 

Kaarten zijn vanaf woensdag 18 april 2012 om 13.00 uur te koop via de website van Stekkerfest, via facebook en bij een van de Primera winkels in Nederland. Een dagkaart voor de vrijdag kost € 20, voor de zaterdag € 32,50 en een combikaart die voor beide dagen geldig is kost € 45.


Te zien: Stekkerfest, vrijdag 13 en zaterdag 14 juli 2012 @ park Voorveldse polder

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht