Koninginnenacht/dag in Utrecht Koninginnenacht/dag in Utrecht

Wij tippen de leukste feestjes

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Koninginnenacht/dag in Utrecht

Wij tippen de leukste feestjes

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Natuurlijk, je kunt op Koninginnedag de hele dag ronddwalen op de vrijmarkt, naar slechte coverbandjes luisteren of lauwe sateetjes wegwerken. Maar laten we eerlijk zijn: platgedrukt worden door een veel te grote, hossende menigte met dj Tiësto op de achtergrond was sowieso al niet je-van-het. Maar ho, er is natuurlijk nog veel meer te beleven op zondag 29 en maandag 30 april! We zetten de leukste (alternatieve) feestjes voor je op een rijtje. Zelf ook nog tips? Laat gerust een reactie achter!

Troontje Lager
Waar: HAL16 
Wanneer: 29 april
Hoe laat: 23:00 – 05:00 uur
Prijs: 15 euro
Poppodium HAL16 op de Archimedeslaan in Utrecht viert Q-Night met het Troontje Lager Feest. Drie organistoren slaan de handen ineen om dit feest te organiseren: Losse Schroeven, Super Natural en Boze Buren. Wat kunnen we verwachten? “Het is nu de tijd om je kledingkast vol oranjekleding open te trekken en je klaar te maken voor drie dikke stages, vette visuals, verrassende acts, rode, witte en blauwe randprogrammering, en een uiteenlopende sound van funky soul, sexy deephouse en van knallende acid tot aan pompende techno!” Namen: Milo Moraes, Onno Splinter, Klemtoon, Mathieu, Joost Bosman, 030303, Gohan & Raoul, Luud Rubbers, John PK, Tommy en Brownie & friends.

Koning Stekker
Waar: Vredenburg Leidsche Rijn
Wanneer: 29 april
Hoe laat: 23:00 – 07:00 uur
Prijs: 27,50 euro
Op 29 april kleurt Vers Vermaak Vredenburg Leidsche Rijn oranje voor de allereerste editie van Koning Stekker. Voor de muziek zorgen onder anderen de Amerikaanse DJ Sneak, de Canadees Mathew Jonson en de Utrechters Pitto en Moraalridder. Ook aan de creabea-tjonge-jonge-wat-een-gekke-boel-kant is gedacht. Wat dacht je van een Karaoke Disco Disco Bingo Bowlingbaan? Of de Giga Rumble Skelter in een Gouden Koets-editie? En wat is een koninginnenacht in Utrecht zonder een vrijmarkt? Ook op Koning Stekker ontbreekt die niet: de vrijmarkt bevindt zich bovenop het podium.

Flitz Koninginnefestival
Waar: Café Flitz
Wanneer: 29 april en 30 april
Hoe laat: 19:00 - 01:00 uur (zondag). 12:00 - 18:00 uur (maandag)
Prijs: gratis 
Even geen behoefte aan dance? Wip dan even langs bij het Flitz Koninginnefestival. Traditiegetrouw vindt een van de bekendste Koninginnefestivals van Utrecht elk jaar plaats op het podium bij Café Flitz aan de Rozenstraat (achter de parkeergarage van de Bijenkorf). Je komt er vanzelf terecht als je de vrijmarkt afstruint. Op het programma staan 12 jonge, Utrechtse bands. Zondagavond van 19:30 uur kun je genieten van Stillwave (alto-rock), The Q! (poprock), Rua (stonermetal), The Mrs. (rock, de 3voor12/Utrecht Selecteert van mei!), Go! Mmm (pop) en Stampede (ska).
En nadat je maandagmorgen lekker hebt uitgeslapen, is het vanaf 13:00 uur tijd voor Happy Notes Society (Afro-swing-jive), De Rest (stonerrock), Flux Gallery (indie), The Faraways (countryfolk), I’m With Stupid (reggaepunkdub) en The Jambassadors (swingcovers). 

Royal Flush
Waar: Ledig Erf
Waneer: 29 april en 30 april
Hoe laat: 20:00 - 01:00 uur (zondag), 12:00 - 18:00 uur (maandag)
Prijs: gratis
Ook zonder Koninginnedag is het Ledig Erf al één van de fijnste plekken van Utrecht. De cafés rond het erf pakken ook altijd lekker uit als er iets te vieren is (bokbierfestival anyone?). Op Koninginneavond kun je vanaf 20.00 uur luisteren naar de bands Staton, Minus the Tiger (afgelopen week nog te zien bij DWDD) en Color Ones. Om middernacht neemt Herr Dokter het roer over en worden er plaatjes gedraaid. 
Veel tijd om uit te kateren hebt je niet, want op maandag begint het programma al weer om 12.00 uur met achtereenvolgens The Rhumba Kings, The Shake, Das Audio Combo. Tussen 16.15 en 18.00 draait Naald en Kraak fijne plaatjes uit de jaren veertig, vijftig en zestig. Na zessen draait Naald en Kraak in café Ledig Erf gewoon nog door!

Van Asch Van Wijcksplein:  WWG Koninginnenacht
Waar: Predikherenkerkhof 13
Wanneer 29 april en 30 april
Hoe laat: 20:00 - 01:00 uur (zondag), 12:00 - 18:00 uur (maandag)
Prijs: gratis
Nog zo’n klassieker: het podium op het Van Asch van Wijcksplein. Mooi om te zien dat net als bij Café Flitz bijna alle bands die daar spelen afkomstig zijn uit Utrecht of omgeving. Op zaterdag zijn dat vanaf 20.00 uur Kern Revolutionaire Zaken (hiphop), Rum & Skunk, Juicy Jones, Lost Bear (die de dag daarvoor het voorprogramma van The Lemonheads in Tivoli Oudegracht verzorgen), The Q! (poprock) en vanaf 0.00 Radio Barkas (vintage achtergrondmuziek vanuit een ingekorte DDR Barkas).
Op maandag start het programma alweer om 12.00 uur met achtereenvolgens Bwax, singer-songwriter Florian Wolff (die deze week een tof #geenschool-project heeft afgerond), Mr. Love and the Stallions (met nieuw werk), The Mrs. (spelen op Club 3voor12/Utrecht-editie van mei) en Town of Saints. Na een lange dag zorgt de voormalige 3voor12/Utrecht Selecteert Men of Mega met een lekkere dosis 8-bit electro dat je een eventuele dip zo weer kwijt bent.

Café Averechts: Koninginnenacht en Koninginnedag
Waar: Lijsterstraat 49
Wanneer: 29 april en 30 april
Hoe laat: 19:00 - 05:00 uur (zondag), 11:00 - 18:00 uur (maandag)
Prijs: gratis
Koninginnedag wordt een mooie, zonnige dag maar Koninginnenacht kent waarschijnlijk een lichte miezer. Net buiten de vrijmarkt kun je dan onderdak in café Averechts in de Vogelenbuurt. Daar kun je om 19.00 uur terecht. Vanaf 20.00 uur spelen daar Bikavar, Peter Ploch (van de wereldberoemde uitdrukking 'Das Feuer ist im Wasser, die Erde in der Luft'), Town of Saints en de Duitse alleskunners van Deuba. Aansluitend kun je tot in de late uurtjes met de voetjes van de vloer op klanken van DJ's Remment en Oxysept.
Maandag gaat het feestje vanaf 11.00 uur door met huisband Cosmic Parsnips en daarna achtereenvolgens My Blue Van, Bikavar, Yacumba en Swampchicken.

Stadhuisplein:  Koninginnenacht
Waar: Café de Zaak - Korte Minrebroederstraat 9
Wanneer: 29 april en 30 april
Hoe laat: 20:30 - 01:00 uur (zondag), 13:30 – 19.00 (maandag)
Prijs: gratis
Nog zo’n fijne Utrechtse spot: het plein voor café De Zaak. Daar spelen op zondag niet de minste bands: het talentvolle Palio Superspeed Donkey (om 20.45 uur) en het zich stormachtig ontwikkelde A Polaroid View (21.45 uur) Vanaf 22.45 nemen DJ’s Snoerend Bart & Brutus het stokje over en doen ze wat ze ook zo vaak tijdens Diep in de Groef in EKKO doen.
Maandag doen ze het iets rustiger aan met De Anitaas (vanaf 13.30 uur) en Bouba Dioup & the Paradiddles (15.30 uur). Om 18.00 sluit dj Miss Trudy de Koninginnedag af met een swingende, fruitige & obscure portie blues, rhythm & blues, boogie woogie, swing, surf, soul, rock ‘n roll, retro pop, big beat en acid- & nu-jazz.

Moira: Code Orange
Waar: Wolvenstraat 10
Wanneer: 29 april
Hoe laat: 0:00 - 08.00 uur
Prijs: 15 euro 
Klaar met de vrijmarkt maar nog wel zin om te dansen? Aan het eind van de Plompetorengracht vind je Moria waar je vanaf 0.00 uur totdat het weer licht wordt kunt feesten op de sweet funky disco en housy tunes van de dj's Johnny Stardust, Mike Mago, Sugar Ray and SHMLSS. Ook is er een act van Leonardo, iets met percussie maar om erachter te komen wat het precies is, moet je gewoon gaan.

Kill All Hipsters Queensnight
Waar: Tivoli de Helling
Wanneer: 29 april
Hoe laat: 22:00 – 5:00 uur
Prijs: 10 euro
Tivoli en Kill All Hipsters presenteren een speciale editie op Koninginnenacht in Tivoli de Helling. De Kill All Hipsters-crew heeft een spannende line-up samengesteld met up-and-coming bands en sprankelende gast-dj’s. Zeven uur lang indie, electro, indietronica, postpunk en eclectische pop verspreid over twee zalen: Daily Bread (indie/electronica ), Kill All Hipsters DJ-Team (Amsterdam/Berlijn), April (chillwave/shoegaze, uit Utrecht), Spilt Milk (indie-folk, Boston), Wolvon (explosieve noise-rock, Groningen) en Freek & The 30.000 Listeners DJ-Team (Utrecht).
Als je reserveert via killallhipsters.com is de toegangsprijs maar 7 euro. En als je via het Facebook-event aangeeft te komen, betaal je slechts 8 euro. Je kunt je kaartje op de avond zelf afrekenen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht