Fotoverslag Elf Fantasy Fair 2012

Het grootste fantasy-evenement van Europa in beeld gebracht

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto's: Tim van Veen ,

Twee dagen per jaar wordt kasteel De Haar in Haarzuilens overgenomen door duizenden prachtig uitgedoste fantasyliefhebbers. De kasteeltuinen vormen dan het decor van Elf Fantasy Fair, het grootste fantasy-evenement van Europa. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt voorbij zetten: vervaarlijke orken, victoriaanse schoonheden en overmoedige ridders tot piraat Jack Sparrow en dartele elfjes.

Maar Elf Fantasy Fair is natuurlijk niet zonder reden het grootste fantasy-evenement van Europa. Het terrein rond kasteel De Haar is een weekend lang bezaaid met vele tientallen kraampjes waar je je te buiten kunt gaan aan allerhande merchandising of een (biologisch) vorkje kunt meeprikken, al dan niet met een drinkbokaal mede. Verder worden er tal van lezingen georganiseerd, zijn er bekende schrijvers te gast (onder wie Christopher Paolini en Robin Hobb) en treden er diverse bands op (dit jaar onder anderen Al Andaluz Project en Cesair). 

3voor12/Utrecht-fotograaf Tim van Veen liet zich niet afschrikken door de voorspelde regen- en hagelbuien en reisde af naar Haarzuilen voor een verslag.

Gezien: Elf Fantasy Fair, zaterdag en zondag 21 en 22 april @Kasteel De Haar, Haarzuilens