3voor12/Utrecht viert haar 8-jarig bestaan tijdens de komende club! 3voor12/Utrecht viert haar 8-jarig bestaan tijdens de komende club!

Met live in dB's: triphop, melancholie en countryrock

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht viert haar 8-jarig bestaan tijdens de komende club!

Met live in dB's: triphop, melancholie en countryrock

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Op donderdag 26 april is er weer een nieuwe editie van Club 3voor12/Utrecht. Dit keer is het echter niet zomaar een club-avond, 3voor12/Utrecht is deze maand namelijk jarig en wordt alweer 8 jaar. Om dit te vieren geven wij bij de Club van deze maand een verjaardagsfeestje dat je niet wilt missen! Op het podium staan AFKA, Hummingville en Baby Face Nelson.

AFKA
Bij Club 3voor12/Utrecht focussen we ons vooral op Utrechtse artiesten. Volkomen terecht natuurlijk, want onze provincie zit vol met muzikaal talent. Buiten de provinciale grenzen gebeuren er op muzikaal gebied natuurlijk ook een hoop mooie dingen waar we bij 3voor12/Utrecht niet blind voor zijn. Voor de april-editie van de Club hebben we daarom het Rotterdamse AFKA gevraagd om naar dB's af te reizen. AFKA geeft op verrassende wijze een nieuwe draai aan de Bristolse triphop sound die in de zeroes erg populair was. Invloeden van Massive Attack, Tricky, Kosheen zijn goed te herkennen. Het mooie en heldere stemgeluid van zangeres Aafke Kloppenburg en de post-dub beats zorgen ervoor dat het geheel toch behoorlijk fris klinkt. Volgens de programmeurs van de Club is dit een act waarvan de kans groot is dat we er in de toekomst nog veel en vaak van zullen horen. De debuut EP Thunder in Our Heart is gratis te downloaden op www.afkaforpresident.com.

Hummingville
Vanuit het niets is daar With an Elephant in a Room, het debuutalbum van de deels Utrechtse band Hummingville. Zo nieuw als de band en het album, zo ervaren zijn de bandleden. Zij spelen/speelden o.a. bij en met Marike Jager, Eefje de Visser, Benjamin Herman, Njtam Rosie en Mdungu. Met invloeden van The Cardigans tot Dayna Kurtz en van Rufus Wainwright tot Joan as Policewoman is de muziek van Hummingville zowel melancholisch en heftig als licht en warm. De release van With an Elephant staat gepland op vrijdag 20 april. De albumpresentatie vindt plaats op 11 mei in de Unie in Rotterdam. Omdat we bij 3voor12/Utrecht niet zo lang konden wachten hebben we Hummingville gevraagd om twee weken eerder bij de Club langs te komen. Dit is een beetje een primeur dus!

Baby Face Nelson
In februari verscheen van de debuut EP Old Love, Empty Bottles van de Utrechtse country-rockers Baby Face Nelson. De plaat, die overigens hier gratis te downloaden is, bevat drie nummers vol vuige gitaar-riffs, galopperende ritmes, smerige solo’s en een vleugje folk. Baby Face Nelson maakt namelijk met whisky doordrenkte honky-tonk; een muziekgenre dat in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw populair was. Onder honky-tonk verstaat men eigenlijk bewust spelen op instrumenten die niet helemaal goed gestemd zijn. Technische hoogstandjes hoeven we van Baby Face Nelson misschien niet te verwachten, maar dat het een onderhoudend optreden wordt staat vrijwel vast.

Droovy Soundz
Zoals elke maand neemt een markant duo uit de Utrechtse scene plaats in de dj-booth in het café. In april zijn dat Jeroen Boekhorst, de programmeur van dB's, en Barry Stiletto, bekend als drummer van The Stilettos. Onder de naam DROOVY SOUNDZ voorzien zij de Club-gangers tussen de live muziek door van fijne plaatjes.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht met AFKA, Hummingville, Baby Face Nelson en Droovy Soundz dj's, donderdag 26 april 2012 @ dB's, Utrecht.
De entree is als altijd gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht