Weekagenda week 40 Weekagenda week 40

6 Of Your Best Friends, Roosbeef, Ultimate One Man Band festival, Naald en Kraak, Ambitiebeesten, Nils Frahm

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 40

6 Of Your Best Friends, Roosbeef, Ultimate One Man Band festival, Naald en Kraak, Ambitiebeesten, Nils Frahm

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Afgelopen weekend waren jullie natuurlijk allemaal buiten te vinden, terecht! Komend weekend kun je de poppodia echter weer opzoeken. Check onze tips voor deze week.

6 Of Your Best Friends, Roosbeef, Ultimate One Man Band festival, Naald en Kraak, Ambitiebeesten, Nils Frahm

Afgelopen weekend waren jullie natuurlijk allemaal buiten te vinden, terecht! Komend weekend kun je de poppodia echter weer opzoeken. Check hieronder onze tips voor deze week.


Wie: 6 Of Your Best Friends
Wat: de zelfverklaarde moederkoek van de Utregse hiphopscene
Wanneer: woensdag 5 oktober 2011
Waar: EKKO
Schade: € 8,50

Waarom: Heb je genoten van 1 jaar Kytopia afgelopen zaterdag en wil je dat op iets kleinere schaal nog een keer overdoen? Woensdag speelt 6 Of Your Best Friends in EKKO, oftewel de zelfverklaarde moederkoek van de Utrechtse hiphopscene. Moederkoek zeg je? De oerleden van 6 Of Your Best Friends hebben inmiddels naam gemaakt in gezelschappen als C-Mon & Kypksi, Nobody Beats the Drum, Boemklatsch, Pax en Pry en Kytemans hiphoporkest. Misschien komt de krullenbol zelf ook nog wel langs.


Wie: Roosbeef
Wat: Neerlands best
Wanneer: donderdag 6 oktober 2011
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 14

Waarom: Roosbeef afgelopen dinsdag gezien bij DWDD? Wij waren onder de indruk en gaan zeker naar haar optreden in Tivoli Oudegracht aanstaande donderdag. Zouden jullie ook moeten doen! Check nog even haar nieuwe album Omdat Ik Dat Wil dat tijdelijk op de luisterpaal van 3VOOR12 is te horen.
Wat: The Ultimate One Man Band Festival
Wie: Urban Junior (Zwitserland - Voodoo Rhythm!), The Drip Dry Man & His One Man Beat Revolver (UK), Dead Elvis (Graveland), Harry Merry (Rotterdam) en Wok Alone
Wanneer: vrijdag 7 oktober 2011
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom: Dat ze op structurele basis one-man bands programmeren is één van de redenen waarom dB’s een volstrekt eigen positie in de Utrechtse popscene inneemt. Voor de derde keer alweer organiseert het podium een festival vol met eenmansbands (zijn er eigenlijk ook eenvrouwbands?). Het programma ziet er veelbelovend uit met optredens van Urban Junior (speelde vorig jaar nog op de 50e editie van Club 3VOOR12/Utrecht), The Drip Dry Man & His One Man Beat Revolver, Dead Elvis, Harry Merry en - uit ons eigen Utrecht - Wok Alone, één van de vele projecten van Jan Schellink.


Wat: Naald en Kraak
Wie: The Rhumba Kings
Wanneer: vrijdag 7 oktober 2011
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom: Door het sluiten van het SJU Jazzpodium zaten de dj’s van Naald en Kraak even zonder thuisbasis, maar hun maandelijkse avond heeft een nieuwe plek gevonden in EKKO. Het concept is niet veranderd: grooves van genres als 50's rockabilly, RB, 60's soul en garage. Voor het echte vintagegevoel draaien ze alleen platen op vinyl. Ook is er een liveoptreden van The Rhumba Kings.


Wat: Ambitiebeesten
Wie: Mightyfools, Boehmer, Ambitiebeesten, Stan B en Prof. Marb & Sietze van de Star
Wanneer: zaterdag 8 oktober 2011 (23.00 uur)
Waar: Poppodium de Kelder, Amersfoort
Schade: € 7,50

Waarom: Ambitiebeesten is een collectief dat bekend staat om zijn rauwe electrosound en zijn feesten. Het collectief uit Amersfoort viert zijn tweejarig bestaan en waar kun je dat beter doen dan op je eigen feestje! Deze editie kent een sterke line-up met headliner Mightyfools, Boehmer en de Ambitiebeesten zelf. In de tweede zaal staan de lokale acts Stan B en Prof. Marb & Sietze van de Star. De vaste VJ Joel Gibbs verzorgt de visuals.

Tot woensdagavond 20.00 uur hebben de Ambitiebeesten een gastenlijstactie! Laat via Facebook weten dat je aanwezig bent en maak kans op 2 x 1 op de lijst! Hier vind je het Facebook-evenement.

Ook in Utrecht kun je lekker dansen: in De Helling vindt de allerlaatste editie plaats van Dub Infusions. Check voor meer informatie: Kort Utrechts Popnieuws 39.


Wie: Nils Frahm
Wat: Berlijns wonderkind op piano
Wanneer: zondag 9 oktober 2011 (open 15.00 uur, begin 16.00 uur)
Waar: Zijdebalen theater
Schade: € 15

Waarom: Zondagmiddag heb je de mogelijkheid om de Duitse pianist Nils Frahm te zien op een unieke locatie, het Zijdebalen Theater in Utrecht. Het werk van Frahm wordt wel getypeerd als neoklassiek maar heeft ook raakvlakken met ambient. Met vooral piano creëert hij sfeervolle muzikale landschappen waarin melancholie en romantiek elkaar afwisselen. In het Zijdebalen Theater staat zijn piano in het midden van de zaal, de bezoekers zitten daar in een cirkel omheen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht