Onder Invloed-avond opent jubileummaand van EKKO Onder Invloed-avond opent jubileummaand van EKKO

The Kik brengt een lach op de gezichten

, Tekst: Marc van der Laan / Foto’s: Edward Bos

Onder Invloed-avond opent jubileummaand van EKKO

The Kik brengt een lach op de gezichten

Tekst: Marc van der Laan / Foto’s: Edward Bos ,

Poppodium EKKO viert dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag met onder andere een jubileummaand met allerlei speciale concerten. Afgelopen zaterdag begon die jubileummaand met een speciale editie van Onder Invloed, het project waarbij bands en artiesten door het spelen van covers van hun muzikale helden. 3VOOR12/Utrecht was erbij en maakte een fotoverslag.

The Kik brengt een lach op de gezichten

Poppodium EKKO viert dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag met onder andere een jubileummaand met allerlei speciale concerten. Zaterdag 1 oktober begon die jubileummaand met een speciale editie van Onder Invloed, het project van de Utrechte journalist Matthijs van der Ven die bands en artiesten vraagt covers van hun muzikale helden te spelen.

Muziekjournalist Norbert Pek interviewde in een warme, klamme zaal Tim Knol, Carol van Dyk en Daven von Riven van The Kik over hun muzikale helden: hoe die hun geïnspireerd hebben om zelf muziek te gaan maken en hoe die invloeden terug zijn te horen in hun muziek. Tim Knol zegt meer geleerd te hebben van nummers schrijven dan van live spelen en hij en de band krijgen regelmatig eigengebakken taarten aangeboden van fans. Geen inspiratie voor zijn nummer maar nu weten we wel dat de klassieke appeltaart zijn favoriet is en dat ook de chocoladetaart er wel bij hem in gaat. Carol van Dyk haalde onder ander herinneringen op aan de Marlboro Flashbacks Tour waarin de band nummers van de Velvet Underground speelde. Een grappige Dave von Raven moest bekennen dat in het dagelijks leven zoveel mogelijk in sixties-stijl doen ook zo zijn nadelen heeft: van een klassieke TV die er goed uitziet maar het nooit heeft gedaan tot voor de zoveelste keer met je oude auto langs de snelweg staan.

De drie geïnterviewden speelden ieder een set. Tim Knol was vandaag in zijn eentje en Carol van Dyk speelde een akoestische set met Bettie Serveert-gitarist Peter Visser. The Kik speelde als laatste en was daarmee min of meer de headliner. Met hun sixtiesbeat zorgden ze ervoor dat de avond die relatief rustig was begonnen een swingende climax kreeg. Jammer wel dat vooral de mensen uit de muziekindustrie veelal met elkaar in het café van EKKO bleven hangen. Begrijpelijk als je elkaar niet dagelijks ziet, maar deze avond verdiende een volle(re) zaal.

Gezien: Onder Invloed met Tim Knol, Carol van Dyk en Peter Visser en The Kik, zaterdag 1 oktober 2011 @EKKO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht