EKKO bij je thuis toverde 10 huiskamers om tot klein poppodium

Prima sfeer door verrassende locaties en intieme optredens tijdens mooie nazomerdag

Tekst en foto’s: Lenny Boschman, Martien Janssen, Kevin Kosterman, Marc van der Laan, Marit van Leeuwen, Erik Ouwerkerk, Gerben Schmidt, Sabine Schoppers, Niels Spinhoven, Matthijs van der Ven en Roy Wolters ,

Poppodium EKKO viert het 25-jarig bestaan onder andere met ‘EKKO bij je thuis’: exclusieve huiskamerconcerten die door het publiek te winnen waren. De schrijvers en fotografen van 3VOOR12/Utrecht voegden zich tussen het genietende publiek en maakten een fotoverslag.

Prima sfeer door verrassende locaties en intieme optredens tijdens mooie nazomerdag

Het kan jullie niet ontgaan zijn dat EKKO in 2011 een kwart eeuw oud is. Dat vieren ze met verschillende jubileumactiviteiten zoals de EKKO Recordings, een speciale concertmaand en ‘EKKO bij je thuis’. Onder die laatste naam kon het publiek in Utrecht een exclusief huiskamerconcert winnen van één van tien vooraf geselecteerde bands. Afgelopen zondag 2 oktober was het zo ver: op de warmste oktober sinds tijden trok een select gezelschap bezoekers niet naar het strand of het park. Huiskamers, een woonark, een leegstaande kerk en een werfkelder aan de Kromme Nieuwegracht vormden de locaties voor exclusieve optredens van onder andere Roosbeef, Anne Soldaat, Houses en Minus the Tiger. Op alle plekken werden de bezoekers op deze zwoele dag getrakteerd op goudgele biertjes van de sponsor en in sommige gevallen zelfs op zelfgemaakte tapas.

De optredens varieerden van solo en akoestisch tot volledige bands en versterkt. De soms verrassende locaties, intieme optredens en de mooie zomerse oktobernamiddag zorgden voor een prima sfeer. Een deel van de bezoekers bleef dan ook na de optredens in de tuinen of op de balkons van de verschillende huizen hangen om onder het genot van een biertje nog wat te kletsen. De schrijvers en fotografen van 3VOOR12/Utrecht voegden zich tussen het genietende publiek en maakten dit fotoverslag.

Gezien: EKKO bij je thuis met Roosbeef, Anne Soldaat, Minus the Tiger, Houses, Luik, Sexton Creeps, Simon Karolis en LPG, zondag 2 oktober 2011 @ diverse locaties in Utrecht.