Weekagenda week 28 Weekagenda week 28

Rosetta, Autumn Sun, Avi Buffalo, James Vincent McMorrow

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 28

Rosetta, Autumn Sun, Avi Buffalo, James Vincent McMorrow

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Na alle buien van gisteren zou je het niet zeggen, maar het is toch echt zomer. Terwijl op de podia nog een handjevol optredens plaatsvindt, kun je elk weekend wel naar één of meerdere festivals. In deze weekagenda vind je onze selectie van de optredens die er deze week nog zijn in Utrecht.

Rosetta, Autumn Sun, Avi Buffalo, James Vincent McMorrow

Na alle buien van gisteren zou je het niet zeggen, maar het is toch echt zomer. Terwijl op de podia nog een handjevol optredens plaatsvindt, kun je elk weekend wel naar één of meerdere festivals. Check voor die festivals deel één van onze speciale festivalagenda.

Hieronder vind je zoals gewoonlijk onze selectie van de optredens die er deze week nog zijn in het Utrechtse.

Wanneer: vrijdag 15 juli 2011
Wat: duistere atmosfeer
Waar: EKKO
Wie: Rosetta en City of Ships
Schade: € 9

Waarom: het Amerikaanse Rosetta heeft haar wortels in de postmetal (Neurosis) en Shoegaze (My Bloody Valentine). Aangevuld met elektronische elementen brengen ze een eigen geluid voort dat zich het beste laat typeren als duistere, mysterieuze atmosfeer. Zelf noemen ze het ‘metal for astronauts’. De muziek is niet makkelijk maar als je je er voor openstelt onderga je een reis naar plekken waarvan je niet wist dat ze bestonden.


Wanneer: vrijdag 15 juli 2011
Wat: indiefolk
Waar: Café Averechts
Wie: Autumn Sun (22.00 uur)
Schade: niks

Waarom: met contrabas, viool, akoestische gitaar en een uitgeklede percussieset maakt Autumn Sun afwisselend ingetogen en up-tempo folknummers waarin de zang van Martijn Kuijten mooi wordt aangevuld met de fragiele stem van Laury Achten. De invloed van Nick Drake, Bright Eyes, Bob Dylan en Ryan Adams is nooit ver weg.


Wanneer: zondag 17 juli 2011
Wat: indiepop
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Avi Buffalo en No Ninja Am I
Schade: € 12,50

Waarom: het jonge Avi Buffalo debuteerde vorig jaar met een album op het Sub Pop-label dat vol staat met prachtige, verfijnde indiepopliedjes. De liedjes van de band zitten vol met creatieve ideeën, bruggetjes en koortjes, maar leidend zijn het inventieve gitaarspel en de hoge stem van frontman Avigdor Zahner-Isenberg. Een mooi voorbeeld is het erg fijne 'What's It In For?'. De perfecte band voor een lange, lome zomer.
Voorprogramma is No Ninja Am I dat twee weken geleden nog op de juni-editie van Club 3VOOR12/Utrecht speelde.
Wanneer: maandag 18 juli 2011
Wat: singer-songwriter
Waar: Tivoli de Helling
Wie: James Vincent McMorrow (geen support, aanvang om 20.30 uur)
Schade: € 14

Waarom: vorig jaar verscheen het debuutalbum Early in the Morning van de Ierse singer-songwriter James Vincent McMorrow. In zijn eentje is hij er in geslaagd om een rijk en vol album te maken waarin de mooie melodieën, zijn eigen vocale harmonieën en de subtiele arrangementen leidend zijn. Volgens de site van Tivoli geschikt voor liefhebbers van Bon Iver, Mumford & Sons, Villagers en Patrick Watson. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht