Weekagenda week 27 Weekagenda week 27

Trans Am, Iron and Wine, KNG56 #4, RAUW, op bedevaart naar Metaal Kathedraal

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 27

Trans Am, Iron and Wine, KNG56 #4, RAUW, op bedevaart naar Metaal Kathedraal

Tekst: Marc van der Laan ,

We zadelen je deze week op met een dilemma: vier van onze vijf tips zijn op zaterdagavond. Klik, lees de beschrijving en maak je keuze!

Trans Am, Iron and Wine, KNG56 #4, RAUW, op bedevaart naar Metaal Kathedraal

We zadelen je deze week op met een dilemma: vier van onze vijf tips zijn op zaterdagavond. Ok, naar RAUW kun je sowieso maar tussen de show van Trans Am, Iron and Wine en de vierde editie van KNG56 zul je zelf moeten kiezen. Lees de beschrijving en maak je keus!


Wanneer: zaterdag 9 juli 2011
Wat: Onderstroom en Beep! Beep! presenteren Vette Analoge Shit
Waar: dB’s
Wie: Trans Am en Possible Supect
Schade: € 8,-

Waarom: Zo vlak voor de zomer presenteren Onderstroom en Beep! Beep! Back up the Truck nog net een editie van Vette Analoge Shit. Headliner Trans Am doet in dB’s hun enige Nederlandse optreden. Hun opzwepende mix van synthpop en rockmuziek beweegt zich op de fijne grens tussen parodie en hommage. Vooral live zijn ze erg sterk en weten ze telkens weer te verbazen met hun geheel eigen interpretatie van krautrock met synths en overdonderende podiumpresentatie. Het voorprogramma is Possible Supect, indiepunkveteranen uit ons eigen Utrecht.


Wanneer: zaterdag 9 juli 2011
Wat: van folk naar pop met folkinvloeden
Waar: Tivoli Oudegracht
Wie: Iron and Wine en Okieson
Schade: € 21,-

Waarom: Iron and Wine nog niet uitverkocht? Vreemd. Zeker nu collega folkies zoals Bright Eyes deze week een volle Oudegracht trekken en Bon Iver de Rode Doos uitverkoopt. Terwijl Sam Beam na zijn debuut The Creek Drank The Cradle al snel werd vergeleken met Nick Drake, Elliot Smith en Will Oldham om er maar een paar te noemen. Misschien is hij met zijn nieuwe album Kiss Each Other Clean, een seventies popplaat die zich niet meteen prijsgeeft, voor sommigen te ver afgedreven van de singer-songwriter die debuteerde met verstilde fluisterliedjes. Sam Beam is en blijft echter een sterke liedjesschrijver met een mooie verzameling melodieën. Bekijk hem in Tivoli nu het nog kan. Wie weet staat ook hij na zijn volgende album in Vredenburg.


Wanneer: zaterdag 9 juli 2011
Wat: KNG56 #4 (19.00 tot 00.00 uur, muziek van 20.00 tot 23.00 uur)
Waar: Kromme Nieuwegracht 56, Utrecht
Wie: Wooden Horse Toy EP-presentatie, I Am Oak, A. Breuer en Ensemble Abgesagt
Schade: € 10,- (inclusief eten en cd)

Waarom: De mannen van Lost Bear zijn bezige baasjes die het niet bij één band houden. Om een aantal van die, vaak eenmalige projecten, een platform te geven is het Shaky Maracas label opgericht. De vierde KNG56  staat helemaal in het teken van Shaky Maracas. Lost Bear-gitarist Gino Minutti - onder de naam Wooden Horse Toy - en bassist Arno Breuer presenteren hun EP’s. Verder zijn er optredens van I Am Oak (!), met die andere Lost Bear-gitarist Stefan Breuer in de gelederen, en Ensemle Abgesagt.


Wanneer: zaterdag 9 juli 2011
Wat: RAUW 7,5 year anniversary (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Wie: Aux Raus, Bart B More, Boemklatsch, Joost van Bellen, Junkie XL, Nobody Beats The Drum (DJ Set), Palmbomen (DJ Set), Rimer London & Cata Pirata (DJ Set), RipTide e.v.a.
Schade: € 12,-

Waarom: We zijn benieuwd of Joost van Bellen bij de start, 7,5 jaar geleden, had gedacht dat hij vandaag de dag nog steeds de dansavond RAUW zou hosten. Het zegt veel over het concept van RAUW, de continue innovatie en de feeling van Van Bellen dat de avond na zo’n lange tijd nog steeds hip en happening is. Deze jubileum-editie heeft een super spectaculaire line-up met superstar dj’s, celebrities, en andere kunstenaars die ooit op Rauw hebben gestaan! Kortom: wat je van RAUW gewend bent maar dan in het drie- of viervoudige.


Wanneer: zondag 10 juli 2011
Wat: 3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART (van 14 tot 18 uur)
Waar: Metaal Kathedraal, De Meern, Utrecht
Wie: Casper Adrien, Daniël Versteegh en Kim Janssen
Schade: € 7,-

Waarom: Daarover kun je hier en hier alles lezen maar je kunt ook de Facebook-pagina checken. Meld je snel aan, want er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht