Utrecht is klaar voor De Parade Utrecht is klaar voor De Parade

Weer veel muziek in Moreelsepark

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Utrecht is klaar voor De Parade

Weer veel muziek in Moreelsepark

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Het is weer Parade-tijd! Het rondreizende theaterfestival heeft haar tenten opgeslagen in het Moreelsepark. Het park is omgetoverd in een cultureel plein vol theater, muziek, dans, film en bijzondere horeca. Welke muzikale voorstellingen mag je niet missen dit jaar? 3VOOR12/Utrecht blikt vooruit.

Weer veel muziek in Moreelsepark

Vanaf vrijdag 15 juli neemt het reizende theaterfestival De Parade weer ruim twee weken het Moreelsepark over. 3VOOR12/Utrecht zet de muzikale voorstellingen en liveoptredens voor je op een rij. Om van tevoren al een bewuste keuze voor een avond te maken. Of om later nog een keer terug te lezen hoe die te gekke band heet wiens optreden je toevallig hebt gezien.

Rockabilly Roadkill – Orkater / The Sadists
Wanneer: 15 juli t/m 24 juli
Drie jaar geleden verraste het tot dan toe nauwelijks bekende driemanschap The Sadists op De Parade met Alabama Chrome, een voorstelling waarin ze met elementaire songs en fysiek, met humor gebracht theater verhaalden over de verroeste ellende van drie cowboys in Alabama. Vorig jaar deden ze dat veel serieuzer, maar niet minder virtuoos, in Richard III van Orkater. In die voorstelling pasten de nummers van Tom Waits en de sterke muzikanten naadloos in Shakespeares koningsdrama, waardoor Gijs Scholten van Asschat als Richard III spelend en zingend al zijn kunnen tentoon kon spreiden.

Dit jaar staan The Sadists weer op De Parade met hun nieuwe voorstelling Rockabilly Roadkil. Een kleurrijk, postapocalyptisch sprookje geïnspireerd op Elvis, jaren 50 rock- ‘n-roll en jaren 60 rockabilly, de Openbaringen van Johannes en elke horrorfilm die je kan verzinnen. Met de vetkuiven in de turbostand duiken The Sadists snel, hard en brutaal in een wereld waar regels plaats hebben gemaakt voor gruwelijke waanzin. Net als Alabama Chrome heeft ook deze voorstelling weer veel livemuziek, humor en fysiek geweld.

Hadewych Minis – HADE: part one
Wanneer: 21 t/m 25 juli
Actrice Hadewych Minis (Toneelgroep Amsterdam en o.a. De Kroon, Loft, Phileine zegt Sorry en Moordwijven) gaat zich de komende tijd, naast het acteren, op haar eigen muziek richten. In HADE speelt ze samen met Jan van Eerd (Spinvis, Ellen ten Damme en Wende Snijders) electropop met een randje. De bas van Minis en de drums en begeleiding van Van Eerd zorgen voor een dansbaar geheel.

Popster – Fantasten en Aan tafel
Wanneer: 25 t/m 31 juli
Een betoverend dansbaar poptrance-drama in een nachtclub, over een schuw slagersmeisje en een egoïstische punkrocker. Popster speelt zich af in een wurggreep van woest verlangen, teleurstellingen en onontkoombare Nieuw Nederlandstalige poptrance-muziek.

Roos Rebergen – De ene avond is de andere niet
Wanneer: 28 t/m 31 juli
Vooruitlopend op het nieuwe album dat in het najaar moet verschijnen, staat Roos Rebergen (Roosbeef) deze zomer op De Parade. Wat ze precies gaat doen is (bewust?) niet erg duidelijk. In Rotterdam heeft ze samen met Torre Florim van De Staat het gezamenlijke project De Speeldoos gedaan, maar ook uitstapjes met Dazzled Kid of een aantal van haar Belgische muzikale vrienden behoren tot de mogelijkheden. Misschien speelt ze ook wel nieuwe nummers. Lees ‘De ene avond is de andere niet’ dan ook als een uitnodiging om meerdere avonden te gaan luisteren.

Nog meer
Behalve deze combinaties tussen theater en muziek zijn er praktisch elke avond ook reguliere liveoptredens op De Parade. Zo kun je op vrijdag 22 juli luisteren naar de Utrechtse wave-formatie The Dance. Een dag later (zaterdag) spelen de jonge afrobeatdiscipelen Jungle by Night, een paar weken geleden nog één van de hoogtepunten van festival deBeschaving. Maandag 25 juli laat Woost vast een aantal nummers horen van het nieuwe album waar de band aan werkt. Dinsdag staan er met Case Mayfield en Leine twee veelbelovende singer-songwriters op het podium. En met een kersverse nominatie voor de 3VOOR12AWARD 2011 op zak, komt Pien Feith op donderdag nog even langs.

Het volledige programma:
zondag 17 juli 2011: Beatrice van der Poel
maandag 18 juli 2011: Beatrice van der Poel / Jaimie Faulkner
dinsdag 19 juli 2011: Leine
donderdag 21 juli 2011: Gerrit de Boer
vrijdag 22 juli 2011: The Dance
zaterdag 23 juli 2011: Jungle by Night
maandag 25 juli 2011: Ralph de Jong / Woost
dinsdag 26 juli 2011: Case Mayfield / Leine
woensdag 27 juli 2011: Karima Francis
donderdag 28 juli 2011:  Lea / Pien Feith
vrijdag 29 juli 2011: Page
zaterdag 30 juli 2011: De Dopegezinde gemeente
zondag 31 juli 2011: Michael Prins

Te zien: De Parade, vrijdag 15 juli tot en met zondag 31 juli 2011 @ Moreelsepark, Utrecht


 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht