Stillegging werkzaamheden Muziekpaleis kost Utrecht 1,7 miljoen Stillegging werkzaamheden Muziekpaleis kost Utrecht 1,7 miljoen

Kosten vertraging Muziekpaleis in kaart gebracht

, Timo Pisart

Stillegging werkzaamheden Muziekpaleis kost Utrecht 1,7 miljoen

Kosten vertraging Muziekpaleis in kaart gebracht

Timo Pisart ,

Het stilleggen van de werkzaamheden aan het Utrechtse Muziekpaleis kost de gemeente bijna 1,7 miljoen euro. Het bedrag zal worden betaald uit de post Onvoorziene kosten, in totaal begroot op 3 miljoen euro. De werkzaamheden werden onder andere stilgelegd wegens bodemonderzoek en het ontdekken van fundamenten van Kasteel Vredenburg.

Kosten vertraging Muziekpaleis in kaart gebracht

Het stilleggen van de werkzaamheden aan het Utrechtse Muziekpaleis kost de gemeente bijna 1,7 miljoen euro. Dat maakte het College van B&W gisteren bekend. Voor het stilleggen diende aannemer Heijmans claims in bij de gemeente Utrecht. Uit onderhandelingen is het bedrag van 1,7 miljoen euro gekomen, aldus woordvoerder Natalja Talitsch namens verantwoordelijk wethouder Victor Everhardt. Het bedrag zal worden betaald uit de post Onvoorziene kosten, in totaal begroot op 3 miljoen euro. De werkzaamheden werden onder andere stilgelegd wegens bodemonderzoek en het ontdekken van fundamenten van Kasteel Vredenburg.
 
Eerder was al bekend dat de renovatiekosten voor de grote zaal van het oude Vredenburg hoger zullen uitvallen. De gemeente verwacht daarover in december meer duidelijkheid te kunnen bieden. Over het gerucht dat Muziekpodium RASA ook door het Muziekpaleis wordt ingelijfd zegt de woordvoerder: “RASA is voorlopig niet in het exploitatiemodel opgenomen.”
 
In het Muziekpaleis moeten Vredenburg, Tivoli en SJU opgaan. Vorige maand werd bekend dat SJU al na dit seizoen ophoudt te bestaan als onafhankelijk podium. In oktober 2013 wordt de grote zaal opgeleverd voor de Vrede van Utrecht, de feitelijke oplevering van het Muziekpaleis is uitgesteld naar medio 2014.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht