Een zomer vol Festen, deel 2 Een zomer vol Festen, deel 2

3VOOR12/Utrecht tipt: de beste dancefestivals in en om Utrecht

, Tekst: Maarten Braun

Een zomer vol Festen, deel 2

3VOOR12/Utrecht tipt: de beste dancefestivals in en om Utrecht

Tekst: Maarten Braun ,

House, techno, minimal of disco: ook deze zomer kan de danceliefhebber zijn hart weer ophalen in onze regio. Welke dance-evenementen mogen absoluut niet ontbreken in je festivalagenda? De redactie van 3VOOR/12Utrecht selecteert de beste regionale dancefestivals in de maanden augustus en september. Doe je voordeel met deel 2 van ons zomeroverzicht.

3VOOR12/Utrecht tipt: de beste dancefestivals in en om Utrecht

Hoewel het weer soms anders doet vermoeden, is de zomer toch echt begonnen! Het festivalseizoen is daarmee weer in volle gang. Met een fraai aanbod aan  dancefestivals en -feesten in de regio. 

Opmerkelijk dit seizoen zijn de vele Duits klinkende namen, zoals KrancK im Felde, 030Fest en Stekkerfest. Komt het door de Duits georiënteerde muziekstijlen of is er een andere verklaring? De redactie kijkt uit naar jullie suggesties. Hieronder staan de festivals die je in augustus en september absoluut niet mag missen.

Wanneer: zaterdag 30 juli
Wat: ROCKIT Open Air
Waar: Utrecht (Maarssen), Maarsseveense Plassen
Wie: Rush, Derrick May, Neuwave Renegades, Boemklatsch, Cari Lekebusch, Kraak en Smaak, Ellen Allien, Brodinski.
Schade: € 44,00

Waarom: Toegegeven, ROCKIT vindt (net) niet in augustus plaats, maar toch mag dit festival niet in de selectie ontbreken. Het is een van de grotere dancefestivals van Nederland. Met maar liefst tien podia en een brede line-up van house, funk, techno, electro en zelfs disco is er voor iedereen wel wat fraais op het festivalterrein te vinden. Wat heeft ROCKIT verder voor je in petto? Een aantal bijzondere liveoptredens (Hardsoul) en samenwerkingen (Sims and Friends), maar ook verrassende dj-sets. De Amerikaanse techno-dj Rush waagt zich bijvoorbeeld aan een set van disco en house.

Wanneer: zaterdag 13 augustus
Wat: Stekkerfest
Waar: Utrecht, Maximapark
Wie: Kasper Bjorke, Fair Ohs, Djedjotronic, 030303, Pien Feith, Free the Robots
Schade: € 32,00

Waarom: Zeven podia vol pure en vernieuwende muziek, met een hoop extra gekkigheid zoals een grote zandbak en een ruilhuisje. Creativiteit staat voorop bij Stekkerfest. Dat de organisaties van het festival, Stekker en Triomf, dat heel goed in de vingers hebben, hoeven ze in Utrecht niet meer te bewijzen. De podia worden gehost door onder andere de Utrechtse organisaties DumDum, 030303 en Klub Radar. Naast lokale dj’s staan hier ook aanstormende internationale talenten als Kasper Bjorke. Heb je na het festival nog niet genoeg gehad? Ga dan naar afterparty ‘Verlengsnoer’.

Wanneer: 20 augustus
Wat: Supernatural Dikke Vette Funky Festival
Waar: Utrecht, Strand Oog in al
Wie: Kraak en Smaak, Eric de man, LTJ Bukem
Schade: € 25,00

Waarom: Op het Utrechtse stadsstrand kun je ieder weekend genieten van muziek in zomerse sferen, maar af en toe wordt er ook grootser uitgepakt. Het festival Supernatural staat voor wat meer funky, diepe en exotische muziek. Ook voor disco en jazz kun je er terecht. Het Dikke Vette Funky Festival is een leuke afwisseling voor het rijke technoaanbod in Utrecht. Kies uit een van de drie podia, met uiteraard een tropische cocktail in de hand.

Wanneer: 3 september
Wat: Lief festival
Waar: Utrecht, Strijkviertel
Wie: Technasia, Nobody Beats the Drum, Thomas Gold, Bart Skills
Schade: € 45,00

Waarom: Lief is ooit begonnen als ‘afsluiter’ van het seizoen, maar inmiddels claimen meerdere festivals deze titel. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een feest van formaat. Op deze zesde editie zijn zeven podia te vinden rond de recreatieplas, van groot (Chateau du Lief) tot klein en intiem (Grooveroots). Ook heeft Lief een live podium, met optredens van onder andere Nobody Beats the Drum en Baskerville voor de stevige klanken. Verder kun je op bijvoorbeeld het Solid Grooves Podium veel techno horen, met onder andere Bart Skills en Technasia.

Wanneer: 10 september
Wat: Into The Woods festival
Waar: Amersfoort, Openluchttheater
Wie: Ricardo Tobar, Lanny May, Flavio Diaz, Invite, Pitto
Schade: € 23,00

Waarom: Na een geslaagde uitverkochte eerste editie vorig jaar was er geen twijfel mogelijk: in 2011 keert Into the woods terug! Het in het bos gelegen Openluchttheater in Amersfoort is een perfecte locatie voor dit intieme festival. Wat kun je verwachten? Drie podia met onder andere veel techno, house en minimal. Verder heeft de organisatie een aantal internationale namen weten te strikken, zoals Ricardo Tobar en Gabriel Ananda. Waarbij de eerste naam laat zien dat de organisatie wat breder wil programmeren. Verder is één podium volledig in handen van lokale dj’s, zoals Pompidou en het Barre Tijden Collectief.

Update: Into The Woods festival is uitverkocht!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht