A Lazy Sunday Afternoon A Lazy Sunday Afternoon

Muziek, dans, dichters en theater in het park

, Tekst: Mike Van Dooyeweert

A Lazy Sunday Afternoon

Muziek, dans, dichters en theater in het park

Tekst: Mike Van Dooyeweert ,

A Lazy Sunday Afternoon is terug! Op 3 juli, 14 augustus en 11 september geven allerlei artiesten en dichters kleur aan de saaie zondagmiddag. Natuurlijk ontbreken ook de Utrechtse bands niet. 3VOOR12/Utrecht zet ze even op een rijtje.

Muziek, dans, dichters en theater in het park

Wat valt er te doen op een brakke zondagmiddag? Ja, wielrennen kijken, misschien. Maar als het echt lekker weer is, ga je vast liever met je vrienden naar het park. Eén zondag per maand zit je deze zomer dan het beste in het Utrechtse park Lepelenburg. Want daar heeft ZIMIHC, het huis voor amateurkunst, namelijk weer allerlei acts geprogrammeerd voor de Lazy Sunday Afternoon.

‘Lekker luieren in de zon’, kopt de website heel optimistisch. En dan maar hopen de zon blijft schijnen. Mocht er per ongeluk toch een regenachtige zondag tussen zitten, dan kun je het gerust aan de volgende acts overlaten om de middag op te fleuren.

3 juli
Jong talent is er onder andere in de persoon van Kunstbende-winnares Marte Ydema. Samen met haar vaste compagnon Bas Vernooijs maakt ze pop met veel invloeden uit de soulhoek. Joast geldt inmiddels als een gevestigde naam binnen de Utrechtse muziekscene. Eind vorig jaar kwam het in de VS opgenomen debuutalbum Transatlantic Hope van de band uit. Biscuits bestaat uit drie singer-songwriters uit Amsterdam en Utrecht. Ze brengen een mix van akoestische popsongs met mediterrane folk. Amariszi speelt polderbalkan met ska-invloeden. Zeker heel dansbaar, dus. Dichterduo Kila & Babsie zorgt vanmiddag voor de poëzie.

14 augustus
Tududuh, de band rond Ronald Straetemans heeft inmiddels al optredens in Frankrijk en Duitsland op zijn naam staan en het ook nog eens weten te schoppen tot de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland. De band wordt vaak vergeleken met The Kinks, Blur en Das Pop, maar oordeel vooral zelf: op 14 augustus staat Tududuh in de muziektent van park Lepelenburg. Voor prachtige melancholieke folkliedjes moet je op die dag vooral singer-songwriter Casper Adrien gaan zien (en horen). Houd je ervan om je te verliezen in mooie Nederlandstalige teksten? Mis dan vooral het optreden van singer/songwriter Harold K niet.

11 september
Singer-songwriter en dichter Bart van der Lee zou je, net als Joast en Tududuh trouwens, kunnen kennen van zijn optreden tijdens Club 3VOOR12/Utrecht. Bart heeft inmiddels twee albums op zijn naam staan: Asfalt en Between Tall Pine Trees (Sadness & Thunder). Iets heel anders is JazzBuMs. Hun "Hipshakin' Funky Jazz" gaat van Acid Jazz, via Funk naar New Disco.

Natuurlijk is er tijdens A Lazy Sunday Afternoon nog veel meer te beleven. Kijk voor informatie op de site en kom naar park Lepelenburg met je picknickmand. Mart Smeets vertelt je ’s avonds wel wie de wielrenetappe gewonnen heeft.

Te zien: A Lazy Sunday Afternoon met Marte & Vernooijs, Kila & Babsie, Biscuits, Amariszi en Joast, zondag 3 juli 2011, van 13 tot 17 uur @ Park Lepelenburg, Utrecht.

Te zien: A Lazy Sunday Afternoon met : Harold K, Tududuh, Sherpa Steps en Casper Adrien, zondag 14 augustus 2011, van 13 tot 17 uur @ Park Lepelenburg, Utrecht.

Bart van der Lee, Club Verbrugge, Onbegonnen Werk en JazzBuMs, zondag 11 september 2011, van 13 tot 17 uur @ Park Lepelenburg, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht