3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART: een fotoverslag 3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART: een fotoverslag

Adembenemende, verstilde eerste editie smaakt naar meer

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto’s: Gerben Schmidt & Reinoud de Jongh

3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART: een fotoverslag

Adembenemende, verstilde eerste editie smaakt naar meer

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto’s: Gerben Schmidt & Reinoud de Jongh ,

Afgelopen zondagmiddag vond de langverwachte muzikale hoogmis plaats in de Metaal Kathedraal in De Meern. Singer-songwriters Kim Janssen, Daniël Versteegh en Casper Adrien betoverden het publiek tijdens deze eerste 3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART met feeërieke, ingetogen liedjes. Adembenemend en kippenvel opwekkend. Voor wie niet aanwezig kon zijn of de livestream heeft gemist: een fotoverslag.

Adembenemende, verstilde eerste editie smaakt naar meer

Het is de vaste 3VOOR12/Utrecht-bezoeker ongetwijfeld niet ontgaan: afgelopen zondag vond de eerste editie plaats van 3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART. Op de prachtige zolder van de industriële kerk annex culturele broedplek van de Metaal Kathedraal in De Meern, zorgden de drie Utrechtse singer-songwriters Kim Janssen, Daniël Versteegh en Casper Adrien voor onvervalst kippenvel!

Hoe kan het ook anders met een dergelijke fraaie locatie. Terwijl de zon omfloerst door de ramen scheen, zwijmelden de bezoekers weg bij de sfeervolle muziek die over hun hoofden werd uitgestort. De zolder (bijgenaamd ‘de Hemel’) bood slechts plek aan een slordige vijftig mensen, die stuk voor stuk onder de indruk waren en in vervoering toekeken.  

Zowel Kim Janssen, Daniël Versteegh als Casper Adrien speelde twee keer een set van een kwartier en ieder had een of meerdere gasten meegenomen. De eerste set zou je met wat goede wil kunnen omschrijven als enigszins luchtig, het tweede gedeelte was intenser en bij vlagen ontwapenend kwetsbaar. De ijle, verstilde folkliedjes van Kim werden afgewisseld met de plezierige luisterliedjes van Daniël, terwijl Casper met zijn wat meer door americana geïnspireerde liedjes voor pit zorgde.

Hoogtepunt van de middag was een gezamenlijk optreden van de drie singer-songwriters met al hun gastmuzikanten. Het door de artiesten bewerkte pelgrimslied uit de 17e eeuw, dat ook als voorproefje op deze site staat, zorgde voor kippenvel op de armen.

Gezien: 3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART, met Casper Adrien, Daniël Versteegh en Kim Janssen, zondag 10 juli 2011 van 14.00 tot 18.00 uur @ de Metaal Kathedraal, De Meern, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht