Weekagenda week 4 (concertkaarten voor Colossa release-show te winnen) Weekagenda week 4 (concertkaarten voor Colossa release-show te winnen)

Novack, Club 3VOOR12/Utrecht, Kribbuh Shit Birthday Bash, No Turning Back, Haribo Macht Kinder Froh, Colossa, The Medics, Swipe, Marten de Paepe

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 4 (concertkaarten voor Colossa release-show te winnen)

Novack, Club 3VOOR12/Utrecht, Kribbuh Shit Birthday Bash, No Turning Back, Haribo Macht Kinder Froh, Colossa, The Medics, Swipe, Marten de Paepe

Tekst: Marc van der Laan ,

Het jaar is nog maar net begonnen en in één weekend staan er al drie veelbelovende Utrechtse bands op de podia. Op donderdag Novack (EKKO), vrijdag Haribo Macht Kinder Froh (Tivoli de Helling) en zaterdag Colossa (EKKO). Binnen vier dagen heb je een redelijk beeld van hoe het ervoor staat met wat we voor het gemak maar even de Utrechtse ‘gitaarmuziek’ noemen.

Novack, Club 3VOOR12/Utrecht, Kribbuh Shit Birthday Bash, No Turning Back, Haribo Macht Kinder Froh, Colossa, The Medics, Swipe, Marten de Paepe

Het jaar is nog maar net begonnen en in één weekend staan er al drie veelbelovende Utrechtse bands op de podia. Op donderdag presenteert Novack hun langverwachte debuut Sequences & Stills in EKKO. Datzelfde EKKO is op zaterdag de plek waar Colossa (uit Utrecht/Limburg) de release viert van hun debuutalbum Born to Make a Sound. Support komt van de ook al uit Utrecht afkomstige The Medics. Daar tussendoor kun je op vrijdag naar Tivoli de Helling waar de set van metalcore-band Haribo Macht Kinder Froh waarschijnlijk grotendeels uit nummers van hun net verschenen debuutalbum Where Is The Afterparty? zal bestaan. Op zondag doet Marten de Paepe een huiskamerconcert in Lombok. Naar zijn nieuwe album kijken we ook al een tijdje uit. Binnen vier dagen heb je een redelijk beeld van hoe het ervoor staat met wat we voor het gemak maar even de Utrechtse ‘gitaarmuziek’ noemen.

Wanneer: donderdag 27 januari
Wat: Novack cd-presentatie
Waar: EKKO
Wie: Novack en Case Mayfield

Waarom: Iets meer dan een maand geleden won Novack de 3VOOR12/Utrecht award voor meest veelbelovende Utrechtse artiest. 2011 is het jaar dat het voor de band moet gebeuren. Deze maand verschijnt debuutalbum Sequences & Stills op V2 Records en aanstaande donderdag presenteren ze het album in EKKO. Het is nog vroeg in het jaar maar we durven wel te voorspellen dat dit een van de belangrijkste Utrechtse releases van het jaar gaat worden. In ieder geval de release waar met de meeste verwachting naar wordt uitgekeken. In een recensie van het album noemt OOR de band een aanwinst voor de Nederlandse gitaarmuziek. Dat wisten wij natuurlijk al langer maar het is mooi om te lezen dat de smaakvolle en ingetogen muziek van Novack goed ontvangen wordt.
Op vrijdag, de dag na de releaseshow, doet Novack om 17:30 uur ook nog een instore in Plato.

Sequences & Stills staat nu op de luisterpaal.


Wanneer: donderdag 27 januari
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Waar: dB’s
Wie: A Polaroid View, Gabriel Self, Everybody Knew

Waarom: Dat lees je hier.


Wanneer: vrijdag 28 januari
Wat: Kribbuh Shit Birthday Bash
Waar: De Kelder
Wie: Zwart Licht, Boef en de Gelogeerde Aap en SirOJ

Waarom: Tijdens de Kribbuh Shit Birthday Bash vieren Jiggy Djé en SpaceKees hun verjaardag met al hun vriendjes en vriendinnetjes. De twee acts die ze voor hun feestje hebben uitgekozen zijn het afgelopen jaar opgestoomd naar de top van de Nederlandse hiphop. Zwart Licht heeft hun tweede album No Juju uit en is ook live erg sterk. Boef en Gelogeerde Aap stonden vorige maand nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland waar ze er met de publieksprijs en de muzikantenprijs vandoor gingen. Precies een week geleden hebben ze hun debuutalbum Wij Zijn gepresenteerd in de grote zaal van 013. Vanavond gaan ze er in De Kelder ook een feestje van maken. Ook de DJ van de avond is niet de minste: SirOJ. Je kent hem van zijn producties voor onder andere Jiggy Djé, Turk, Spacekees, Brainpower, GMB maar ook van zijn eigen album Goed Ontmoet.


Wanneer: vrijdag 28 januari
Wat: Nederlandse Hardcore
Waar: Tivoli de Helling
Wie: No Turning Back, Haribo Macht Kinder Froh en As Enemies Arise

Waarom: De Helling staat vanavond in het teken van hardcore. Headliner is No Turning Back. Deze compromisloze Brabanders hebben zich sinds hun debuut in 1997 opgewerkt tot één van de vaandeldragers van  de Europese hardcore. Support komt van de veelbelovende bands As Enemies Arise en het Utrechtse Haribo Macht Kinder Froh. Haribo Macht Kinder Froh combineert metalcore met trance- en electrosynthpartijen. In 2010 hebben ze bijna honderd shows gedaan in West-Europa en tussendoor hebben ze ook nog tijd gevonden om debuutalbum Where Is The Afterparty? op te nemen. Na deze tour met No Turning Back gaat de band de nieuwe cd in de rest van Europa promoten. Onlangs werd de band door UpMagazine bekroond als 'Nederlandse of Belgische act die in 2011 door gaat breken'. Het wordt druk met al die Utrechtse bands die in 2011 willen knallen.


Wanneer: zaterdag 29 januari
Wat: Colossa cd-release show
Waar: EKKO
Wie: Colossa en The Medics

Waarom: De roots van Colossa liggen in Limburg maar een deel van de band woont inmiddels in Utrecht. Met hun melodieuze stoner hebben ze het afgelopen jaar al geschopt tot 3FM Serious Talent en de dertiende Hollandse Nieuwe compilatie. Ook live hebben ze met optredens tijdens de popronde en in het voorprogramma van The Mad Trist een goede reputatie opgebouwd. Debuutalbum Born to Make a Sound komt deze maand uit bij Goomah/Excelsior/V2. Dat het de band menens is blijkt wel uit het feit dat ze drie release shows doen: in Amsterdam, Heerlen en aanstaande zaterdag in ons eigen EKKO. Het voorprogramma in EKKO wordt verzorgd door nog een Utrechtse band die in 2011 gaat vlammen: The Medics.

3VOOR12/Utrecht mag 2x2 kaarten weggeven voor de releaseshow in EKKO. De winnaars krijgen bovendien ook nog het album. Stuur voor donderdag 27 januari om 11:57 een mail o.v.v. Colossa met je volledige naam en e-mailadres naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl. De prijswinnaars krijgen per e-mail bericht.


Wanneer: zaterdag 29 januari
Wat: Swipe
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Hudson Mohawke (UK), Scratcha DVA (UK) en DJ Ruwedata (NL)

Waarom: De eerste edities van Swipe waren supervet. Vooral de avond tijdens Le Guess Who hing van hoogtepunten aan elkaar en heeft in de vorm van Wut van Girl Unit minimaal één underground hit opgeleverd. Ook het affiche voor de komende editie is niet mis. Headliner is de Schote producer Hudson Mohawke. Zijn debuutalbum Butter, dat bij het gerenommeerde Warp-label is verschenen, staat vol met glitch-hop. De rest van het programma bestaat uit de funky house van Scratcha DVA (UK) en de ruwe dubstep, elektronica en abstract hiphop van DJ Ruwedata.


Wanneer: zondag 30 januari
Wat: Op Schoot Concerten
Waar: Lombok
Wie: Marten de Paepe & Uinko Eerenstein (15:00)

Waarom: Het concept van een huiskamerconcert is zeker niet nieuw maar het is eigenlijk altijd leuk en soms zelfs erg goed. Na Live in Your Livingroom en Live in the Living is er sinds september vorig jaar een volledig Utrechtse variant: Op Schoot Concerten. Op de editie van zondag kun je luisteren naar Marten de Paepe (nieuwe website!). De Amersfoortse singer-songwriter zal ongetwijfeld een aantal nummers van zijn ergens dit jaar te verschijnen nieuwe album spelen. Van singer-songwriter Uinko Eerenstein weten we eerlijk gezegd nog niet veel maar zijn shows worden enthousiast ontvangen. De afgelopen weken speelde hij een paar keer in het voorprogramma van Lucky Fonz III. Kon zo maar eens bijzonder worden. Reserveren doe je hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht