Rapper Steen werkt met Kyteman en De Staat Rapper Steen werkt met Kyteman en De Staat

Album ‘De Vader’ verschijnt eind april

, Erik Zwennes

Rapper Steen werkt met Kyteman en De Staat

Album ‘De Vader’ verschijnt eind april

Erik Zwennes ,

De Utrechtse rapper Steen is bezig met het afronden van zijn nieuwe album. Eind april moet het album ‘De Vader’ verschijnen via het eigen label Infected Records. De plaat is de opvolger van Muziek Voor Je Moeder dat in 2008 uitkwam.

Album ‘De Vader’ verschijnt eind april

De Utrechtse rapper Steen is bezig met het afronden van zijn nieuwe album. Eind april moet het album ‘De Vader’ verschijnen via het eigen label Infected Records. De plaat is de opvolger van Muziek Voor Je Moeder dat in 2008 uitkwam.

Een exacte releasedatum durft Steen nog niet te geven. “Er komen namelijk ook albums uit van U2, Coldplay en R.E.M. dus ik wil wel even denken aan de spreiding van releases.” Volgens de rapper is De Vader een divers album geworden met diverse gastartiesten. Een aantal namen houdt hij nog even voor zich, maar de samenwerking met Kyteman en De Staat verklapt hij wel. “Ik werd door Pax van de Stichting Habek gevraagd om mee te doen aan het project Utrecht Centraal. Kyteman wilde enkel meedoen als hij een track met mij kon maken. Eerst twijfelde ik. Die scene is toch niet helemaal de mijne. Ik kom toch meer uit de hoek van straatvoetbal en vechten. Toch leek het me wel wat, hij is erg getalenteerd. Ik ken Colin al langer uit de Utrechtse scene en ik zat bij zijn zusje in de klas. Kyteman nam De Staat zanger Torre Florim en drummer Tim van Delft mee en de samenwerking was geboren. Het zijn erg toffe gasten en volgens mij hebben we een wrede track gemaakt. Ik hou gewoon van muziek maken. Niet al dat gedoe er omheen. Zij ook, dus dat werkte heel goed.”

Steen laat via de telefoon wat nieuwe tracks horen. “Het is weer allemaal geproduceerd door Shockmount en gaat echt van harde hiphop, uptempo tot funky liedjes. Er komt ook weer een tour aan en ik wil ook zeker op een aantal festivals staan.” Voor Steen was het geen optie om te tekenen bij een label. “Rond de vorige plaat speelde dat nog wel, maar vanwege timing en allerlei gedoe ben ik het zelf gaan doen. Nu zou ik niet meer mijn plaat ergens anders uit willen brengen. Je hebt niet veel meer nodig dan een website met iDeal betalingsmogelijkheid. Ik krijg nog steeds orders voor oude platen binnen. Van Tot het Ontbindt heb ik al 800 exemplaren verkocht en Muziek Voor Je Moeder is al voorbij de 1200 stuks. Natuurlijk zul je wel zelf flink aan de promotie moeten werken, maar dat vind ik wel interessant.”

De Utrechter komt de komende maanden met een single en video. Ook is hij van plan met diverse filmpjes de aandacht op de plaat te vestigen. “Denk aan een soort overname van diverse platforms met video’s van bijvoorbeeld DeZaak, 101Barz en Kankerzooi.com. Ik heb een groot adressenbestand van fans die platen bij mij hebben besteld. Ik ga in een aantal filmpjes bij ze op bezoek. Hou Twitter en Youtube in de gaten voor updates.”

Voor de titel voor zijn nieuwste album hoefde Steen niet lang te zoeken. “Ik ben vader geworden inderdaad. Dat is prima te combineren met het artiest zijn. Ik woon ook niet samen met mijn vriendin, daar hou ik niet van. Als ik thuis ben, werk ik aan nieuwe teksten en plannen. Dan heb je niets aan een extra zeik-element. Maar als ik dan iets met haar en de kleine ga doen, ben ik er ook voor de volle honderd procent bij.”

Naast de muziek heeft Steen een nieuw vak eigen gemaakt. Sinds enige tijd ontwerpt hij tattoo’s. “Ik heb de kunstacademie gedaan en kan goed tekenen. Ik liep eens binnen bij zo’n shop met een aantal van mijn tekeningen en toen werden ze gek daar.” Inmiddels zijn er al heel wat ontwerpen daadwerkelijk gezet. Gisteren is, de bevriende mc, Spinal onder de naald gegaan. “Ik werk nu ook één dag in de week in een tattooshop. Daar leer ik ook het tatoeëren zelf. Kom vooral eens langs.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht