500 unieke albumhoezen voor debuutplaat Novack 500 unieke albumhoezen voor debuutplaat Novack

Sequences & Stills na een jaar op de plank toch uitgebracht

, Christiaan Walraven

500 unieke albumhoezen voor debuutplaat Novack

Sequences & Stills na een jaar op de plank toch uitgebracht

Christiaan Walraven ,

Eind 2009 kwam Novack op de tweede Hollandse Nieuwe compilatie en begin 2010 werd het debuutalbum afgerond. De band verscheen met twee nummers op het Unsigned project van MCN, maar nog steeds bleef het stil rond de release van het debuut. In november kwam dan toch het bevrijdende woord: V2 brengt Sequences & Stills uit. Donderdag is het releasefeest in EKKO in Utrecht.

Sequences & Stills na een jaar op de plank toch uitgebracht

Eind 2009 kwam Novack in aanloop van hun debuutplaat op de tweede Hollandse Nieuwe compilatie en begin 2010 werd het debuutalbum afgerond. In mei verscheen de band met twee nummers op het Unsigned project van MCN, maar nog steeds bleef het stil rond de release van het debuut. In november kwam dan toch het bevrijdende woord: V2 brengt Sequences & Stills uit. Kort daarna werd de band door 3VOOR12/Utrecht verkozen tot meest veelbelovende act. Donderdag is het releasefeest in EKKO in Utrecht.

"De plaat is inderdaad begin 2010 zo goed als afgerond, maar als hij zo lang ligt, blijf je toch wel een beetje schaven", vertelt zanger Sander van der Linden. Nu is de plaat echter gedrukt en kan er niet meer aan gesleuteld worden. Maar voor de plaat de wereld in kon, wilde de band eerst een label hebben. Daarvoor stuurde de band hun muziek naar verschillende labels, waarna ze uiteindelijke de juiste plek vonden om het album uit te brengen.

Dat ging niet zonder enige moeite. Van der Linden: "We hebben het in twee fases gedaan. Eerst hadden we de plaat al opgestuurd en later hebben we heel brutaal een mailtje gestuurd naar bepaalde belangrijke personen binnen V2. Het is een label waarvan wij vinden dat het goed bij ons past. We kregen toen al snel een reactie van iemand: 'Bel me morgen.' Dat hebben we gedaan, zijn langsgegaan en nu is de plaat er."

Voor de eerste oplage van Sequences & Stills bedacht de band een speciale actie om de release wat kracht bij te zetten. "We zijn nu super druk bezig met de promo. Voor onze albumhoes hebben we 500 unieke voorkanten laten printen." Die 500 voorkanten samen vormen een film, zoals in hun promotiefilmpje te zien is, 500 stills die samen een sequence maken.

Het album zal als eerste te koop zijn bij de albumrelease komende donderdag, 27 januari in EKKO in Utrecht. "Het is een leuke zaal die niet te groot is en midden in Utrecht ligt. Er komen veel vrienden en mensen die ons hebben geholpen. Case Mayfield komt ook spelen  en wij pakken groot uit, met blazers. Het wordt echt ons feestje"

Het debuutalbum Sequences & Stills van Novack ligt op 31 januari in de winkels en is nu alvast exclusief te beluisteren op de Luisterpaal. Het releasefeest is op 27 januari in EKKO, de dag daarna speelt de band een gratis optreden in platenzaak Plato in Utrecht.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht