Weekagenda: Plaatwerk, Parnassos Live!, Wildgroei, Mdungu, Clash of the Titans, 3VOOR12/Utrecht Awards, HTTACP en Jazz bij de Rode Brug Weekagenda: Plaatwerk, Parnassos Live!, Wildgroei, Mdungu, Clash of the Titans, 3VOOR12/Utrecht Awards, HTTACP en Jazz bij de Rode Brug

Week 50

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda: Plaatwerk, Parnassos Live!, Wildgroei, Mdungu, Clash of the Titans, 3VOOR12/Utrecht Awards, HTTACP en Jazz bij de Rode Brug

Week 50

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

We kunnen niet wachten op het 3VOOR12/Utrecht Awards van zaterdag met Roos, Tim en Tom, Minus the Tiger en Mr. Polska. Maar in de dagen daarvoor en daarna is er ook nog van alles te beleven in Utrecht. Check onze weekagenda voor alle tips!

Week 50

We kunnen niet wachten op het 3VOOR12/Utrecht Awards van zaterdag met Roos, Tim en Tom, Minus the Tiger en Mr. Polska. Maar in de dagen daarvoor en daarna is er ook nog van alles te beleven in Utrecht. Check onze weekagenda voor alle tips!


Wat: Plaatwerk
Wie: jijzelf en de Oh My God Why's
Wanneer: woensdag 14 december 2011 (van 21.00 tot 0.00 uur)
Waar: Hofman Café
Schade: noppes

Waarom: Plaatwerk is een relatief nieuw Bring Your Own Vinyl-feestje dat tot en met 11 januari tweewekelijks te vinden is in Hofman Café. Vinylliefhebbers komen hier samen om favoriete albums met elkaar te delen. De platen die de bezoekers meenemen worden door de Plaatwerk-dj’s ter plekke gemixt. Als je zelf geen vinyl in de kast hebt staan, is dat geen probleem. Stichting de Alternatieve Renovatie Maatschappij (de ARM) is aanwezig met hun platenkraam waar je nog platen kan aanschaffen. Deze woensdag worden de plaatjes aan elkaar gedraaid door de Oh My God Why's!


Wat: Pollination @ Parnassos Live!
Wie: Port of Call, Katía en Mees
Wanneer: woensdag 14 december 2011 (vanaf 21.00 uur)
Waar: Parnassos
Schade: € 5

Waarom: Woensdag is de tweede editie van Parnassos Live! De eerste was uitverkocht. Benieuwd of dat nu ook gaat lukken. Deze keer hebben de mensen van Pollination drie Nederlandse singer-songwriters voor je klaar staan. Port of Call combineert folk en americana en deed afgelopen zaterdag nog mee aan de finale van de Grote Prijs van Nederland. De muziek van Katía zit vol met kleine verhalen en de Utrechtse Mees laat zich muzikaal inspireren door de zwarte soulsound van Aretha Franklin en de witte rocksound van Anouk. Dat maakt nieuwsgierig.


Wat: Wildgroei
Wie: Ambitiebeesten, Beat The Bastardz, VJ Glitterende Eenhoorn, Samurai Hippos en Poeleck
Wanneer: donderdag 15 december 2011 (23.00 tot 4.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: pay what you want tussen € 3 en € 6

Waarom: De Wildgroei-editie van aanstaande donderdag wordt gehost door Ambitiebeesten. Dit in november 2009 opgerichte Amersfoortse collectief staat bekend om zijn feesten in De Kelder in Amersfoort en zijn rauwe electrosound. Naast Ambitiebeesten zijn ook residents Beat The Bastardz en VJ Glitterende Eenhoorn weer van de partij. Verder zijn Samurai Hippos (futuristische house, groezelige door de UK geïnspireerde beats en beukende electro en dubstep) en Poeleck (glitch en dubstep) aanwezig en verzorgt EKKOarts de creativiteit in het café.


Wie: Mdungu en Rafadelic & Safri
Wat: geil groovende afrobeat
Wanneer: vrijdag 16 december 2011
Waar: EKKO
Schade: € 10

Waarom: Op 27 november verscheen het nieuwe album van Mdungu, Gambian Space Program. Net als debuutalbum Afro What!? staat het boordevol zonnige nummers met een diepe groove en swingende blaaspartijen. In oktober heeft de band tijdens een tour in Azië het nieuwe album al even kunnen testen op publiek. En met succes: Mdungu speelde voor overvolle zalen en werd overdonderd met enthousiaste reacties. Naast oprichter Thijs van Milligen zorgen ook Utrechter Michiel Bel (Illicit, GEM en nog veel meer) en Most Unpleasant Men-bassist Merijn van de Wijdeven voor de groovende Mdungu-sound. Dat wordt dus dansen tot je erbij neer valt!
Wat: Clash of the Titans voorronde 4
Wie: Too Loud for Granny, 50 Grams of Violence, Goatsoup, That is en The Sound Escape
Wanneer: vrijdag 16 december 2011
Waar: ACU
Schade: € 3

Waarom: Na de eerste twee voorrondes zijn Men of Mega en Luckiest Man Alive al door naar de halve finales van de Clash of the Titans. Eén van de vijf deelnemers aan deze vierde voorronde mag zich na vanavond ook opmaken voor een halve finale. De strijd gaat tussen Too Loud for Granny, 50 Grams of Violence, Goatsoup, That is en The Sound Escape.


Wat: 3VOOR12/Utrecht Awards
Wie: Roos, Tim en Tom (Roosbeef), Mr. Polska en Minus the Tiger
Wanneer: zaterdag 17 december 2011
Waar: EKKO
Schade: € 5 of (aan de deur) 3 voor € 12

Waarom: Op zaterdag 17 december 2011 wordt bekend welke Utrechtse acts dit jaar de felbegeerde 3VOOR12/Utrecht Awards winnen. Een vakkundige jury bepaalt welke van de genomineerden er dit jaar met de kraakdozen en Vockingworsten vandoor gaat in de categorieën meest veelbelovende artiest, beste muzikant, beste album, beste live-act en beste Utrechtse initiatief/platform. Net als vorig jaar worden de prijzen uitgereikt tijdens een Awards Gala in EKKO. Trek dus je beste, mooiste of hipste outfit uit de kast en meng je tussen de crème de la crème van de Utrechtse popmuziek. Uiteraard zorgt 3VOOR12/Utrecht niet alleen voor prijzen, maar ook voor muzikaal vermaak. Tijdens het gala wordt gespeeld door Roos Rebergen, Tim van Oosten en Tom Pintens van Roosbeef, Mr. Polska en Minus the Tiger. Hans Vrijmoed verzorgt de muziek tijdens de pauzes en ook die zal vanzelfsprekend een Utrechtse signatuur kennen. Kaarten à € 5 zijn verkrijgbaar via de site van EKKO of aan de deur (en daar 3 voor € 12).


Wat: Jazz bij de Rode Brug
Wie: o.a. Mark Alban Lotz, Wolter Wierbos , Coen Kaldeway, Akos Laki, Tjitze Vogel, Ad Colen, Corrie van Binsbergen, Michael Baird, Tetzepi, Jan Schellink, Dion Nijland, Haytam Safia
Wanneer: zondag 18 december 2011 (van 14.00 tot 19.00 uur)
Waar: Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301 (bij de Rode Brug)
Schade: € 5 (leden Vereniging U Jazz, CJP, U-pas, Conservatoriumstudenten), € 10 (overig)

Waarom: ‘De SJU is dood. Leve(n)de Jazz!’ staat er op de website van belangenvereniging U Jazz. Na de sluiting van het SJU Jazzpodium zijn ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Jazz bij de Rode Brug is het eerste evenement dat ze organiseren en ze hebben er meteen maar een festival van gemaakt. Vanaf 14.00 uur kun je luisteren naar de top van de Utrechtse en Amsterdamse jazz met optredens van onder andere Mark Alban Lotz, Wolter Wierbos, Coen Kaldeway, Akos Laki, Tjitze Vogel, Ad Colen en Corrie van Binsbergen. Check voor het volledige programma de site van U Jazz.


Wat: How To Throw A Christmas Party
Wie: coryfeeën uit de (Utrechtse) indiepopscene
Wanneer: zondag 18 december 2011
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 12

Waarom: Vorig jaar rond deze tijd kondigde Brown Feather Sparrow aan te stoppen. Dat ging gepaard met een knallend afscheidsfeest. Samen met een bonte verzameling bevriende muzikanten namen ze in drie dagen tijd in een piepklein kerkje How To Throw A Christmas Party op, een kerstalbum dat zijn weerga niet kent. De opnames smeekten erom om live uitgevoerd te worden en wat volgde was een uitverkochte tournee waarin de band onder andere twee keer in een vol dB’s speelde. Nu, bijna een jaar later, doen ze het gewoon nog een keer. Met vijf nieuwe liedjes staan ze vast ook op een podium bij jou in de buurt. Op 18 december speelt het bonte gezelschap in Tivoli Oudegracht. De kaartjes gaan hard, dus wees er snel bij. Voorproefje: kijk vanavond (woensdag dus) even naar De Wereld Draait Door! Hieronder alvast de Muppet Show-achtige video bij ‘The Gospel According To A Sheep.’

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht