Roosbeef (Roos en Tim), Mr. Polska en Minus the Tiger spelen op 3VOOR12/Utrecht Awards Gala!

Zaterdag 17 december in EKKO

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Tijdens het 3VOOR12/Utrecht Awards Gala worden niet alleen prijzen uitgereikt. Roos en Tim van Roosbeef, Mr. Polska en Minus the Tiger zorgen voor de muzikale omlijsting van deze spannende avond. Trek je mooiste outfit uit de kast en begeef je tussen de crème de la crème van de Utrechtse popmuziek.

Zaterdag 17 december in EKKO

Een week geleden hebben we de genomineerden voor de 3VOOR12/Utrecht Awards bekend gemaakt. Net als vorig jaar worden deze felbegeerde prijzen uitgereikt tijdens een Awards Gala in EKKO. Trek dus je beste, mooiste of hipste outfit uit de kast en meng je tussen de crème de la crème van de Utrechtse popmuziek. Uiteraard zorgt 3VOOR12/Utrecht niet alleen voor prijzen, maar ook voor muzikaal vermaak. Met veel trots kondigen we de artiesten aan die tijdens het gala zullen spelen: Roos en Tim van Roosbeef, Mr. Polska en Minus the Tiger!

Roosbeef: Roos en Tim
Niet alleen is ze genomineerd voor beste Utrechtse album met ‘Omdat Ik Dat Wil’, Roosbeef komt ook nog spelen. Samen met drummer en oerlid Tim van Oosten verzorgt Roos een optreden in intieme setting. De stevige popsound met een prominente rol voor gitarist Reinier van den Haak zetten ze met zijn tweeën niet neer, maar in de kleine bezetting gaat de aandacht nog meer uit naar de soms serieuze en soms grappige teksten van Roos Rebergen. Verwacht deze avond veel nummers van het nieuwe album.

Mr. Polska
In februari stond Mr. Polska nog als Selecteert bij ons in de Club en maakte hij een heel tof filmpje waarin hij liet zien dat een carrière als tv-presentator ook binnen de mogelijkheden ligt. Sindsdien is het hard gegaan met de Pool van het jaar 2011: de video voor zijn nummer Gustav kreeg veel airplay, bij de laatste State Awards deed hij het goed – net als de de hele Nouveau Riche-crew overigens – en ook zijn nieuwe EP ‘De Boswachter’ loopt lekker. Hadden we al verteld dat hij 3VOOR12 Hollandse Nieuwe van de maand is en dat hij op het 3VOOR12-podium staat tijdens Eurosonic-Noorderslag? Niet? Duidelijk is in ieder geval dat er aan Mr. Polska volgend jaar geen ontkomen meer is.

Minus the Tiger
Minus the Tiger was de 3VOOR12/Utrecht Selecteert van september en speelde daarom ook op de Club van die maand. Daar hoorden we een geluid dat aansluit bij dat van Amerikaanse artiesten die de grenzen tussen folk en elektronica steeds verder laten vervagen, zoals Beach House, Grizzly Bear en Bon Iver. De band is gestart door Anne en Jesse Broekman en sinds een aantal maanden speelt ook Arthur Adam mee tijdens optredens. Het debuutalbum is nagenoeg af en zal begin 2012 uitkomen.

Op 17 december worden er Awards vergeven in de volgende categorieën: meest veelbelovende artiest, beste muzikant, beste album, beste live-act en beste Utrechtse initiatief/platform. De winnaars worden door een vakkundige jury bepaald.

Te zien: 3VOOR12/Utrecht Awards 2011, met Roos en Tim (Roosbeef), Mr. Polska en Minus the Tiger, zaterdag 17 december 2011 @ EKKO
Kaarten kosten € 5 (of 3 voor € 12 aan de kassa) en zijn te koop via de site van EKKO