Platenzaak Da Capo Records stopt

Utrechtse winkel sluit half jaar na overlijden eigenaar Michel Terstegen

Ingmar Griffioen ,

Da Capo Records stopt ermee. De platenzaak aan de Utrechtse Oudegracht sluit zaterdag 31 december om 17.00 uur voor het laatst de deuren, waarmee na 23 jaar een einde komt aan één van de markantste platenzaken van ons land, een toevluchtsoord voor verzamelaars en vinyl-liefhebbers. Het overlijden van de bevlogen eigenaar Michel Terstegen op 4 juli en daarmee het wegvallen van de drijvende kracht, is de voornaamste reden om te stoppen.

Utrechtse winkel sluit half jaar na overlijden eigenaar Michel Terstegen

Da Capo Records stopt ermee. De platenzaak aan de Utrechtse Oudegracht sluit zaterdag 31 december om 17.00 uur voor het laatst de deuren, waarmee na 23 jaar een einde komt aan één van de markantste platenzaken van ons land, een toevluchtsoord voor verzamelaars en vinyl-liefhebbers. Het overlijden van de bevlogen eigenaar Michel Terstegen op 4 juli dit jaar en daarmee het wegvallen van de drijvende kracht, is de voornaamste reden om te stoppen.

Op de Facebook-pagina van Da Capo staat een verklaring: "Met Barry die de honneurs waarnam, konden we de winkel nog enkele maanden openhouden. Ondermeer om eind juli het 25-jarige jubileum te kunnen vieren! Maar natuurlijk is het onmogelijk om Michel, zijn persoonlijkheid en zijn oneindige know how betreffende de winkel te vervangen. Met het sterven van Michel is ook het einde gekomen aan de iconische verzamelaarswinkel die Da Capo Records was.

De afgelopen maanden hebben we met verschillende mensen gekeken of er voor Da Capo in een andere vorm, een toekomst was. Want de liefde voor vinyl en muziek is breed aanwezig bij velen van ons. Er zijn inspirerende plannen en ideeën, maar vooralsnog blijft dit toekomstmuziek. Hiermee is een einde gekomen aan een kwart eeuw muziekliefde en muziekgeschiedenis, aan deze ontmoetingsplek voor vinylverzamelaars uit de hele wereld, in de binnenstad van Utrecht.

Michel wordt enorm gemist. Da Capo Records zal stevig gemist worden. Bij deze een laatste dank aan alle bezoekers, verzamelaars, medewerkers en vrienden van Da Capo: it truly was an amazing time!!!!"


Da Capo is nog een week geopend. De winkel sluit aanstaande zaterdag 31 december om 17.00 uur de deuren. Lees ook het in memoriam dat 3VOOR12/Utrecht schreef, na het overlijden van Michel Terstegen.