Kort Utrechts Popnieuws – week 49 Kort Utrechts Popnieuws – week 49

Deze week onder meer LUIK, How To Throw A Christmas Party, Utrecht Indie Route en de Amersfoortse rapper Dennis T.

, Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Ailisha Read

Kort Utrechts Popnieuws – week 49

Deze week onder meer LUIK, How To Throw A Christmas Party, Utrecht Indie Route en de Amersfoortse rapper Dennis T.

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Ailisha Read ,

Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes en informatie - te veel om mee te nemen. In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws laten we in sneltreinvaart het laatste en leukste muzieknieuws van Utrechtse bodem de revue passeren, inclusief een leuke illustratie. Deze week nieuws over onder meer LUIK, How To Throw A Christmas Party, Utrecht Indie Route en de Amersfoortse rapper Dennis T.

Het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem

De redactie van 3VOOR12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen. In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws vind je het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem. Inclusief een exclusieve illustratie! Deze week nieuws over onder meer LUIK, How To Throw A Christmas Party, Per Expressie en de Amersfoortse rapper Dennis T. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

LUIK presenteert debuutalbum op Noorderslag
Begin oktober speelde LUIK tijdens EKKO Bij Je Thuis veel nummers die een plekje zouden krijgen op het debuutalbum van het slowcore-viertal onder leiding van de in Utrecht woonachtige liedjesschrijver Lukas Dikker. Dikker vertelde toen dat het album begin 2012 zou verschijnen. Deze week zijn meer details bekend geworden over het debuut. Owls, zoals het album zal heten, wordt uitgebracht op 13 januari 2012 bij Snowstar Records, bekend van I Am Oak en Lost Bear. LUIK presenteert Owls op 14 januari tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.Inschrijving Popronde 2012 geopend
Hoewel de Utrechtse editie van de Popronde nog maar zes weken geleden plaatsvond, is de inschrijving voor 2012 al weer geopend. Net als voorgaande jaren trekt de Popronde in 2012 tussen begin september en half november door het land en doet daarbij bijna dertig steden aan. In Utrecht speelden afgelopen jaar 30 bands en artiesten op 21 locaties door de gehele binnenstad. Als jij ook mee wilt doen aan de Popronde, meld je dan tussen 1 december en 1 maart aan op popronde.nl. Op 1 mei wordt bekendgemaakt welke 100 bands door de jury zijn geselecteerd voor de editie van 2012. Meer informatie over het festival en de voorwaarden en manier van aanmelden vind je op www.popronde.nl.

Herbeleef de Utrecht Indie Route
De Utrecht Indie Route was één van de activiteiten waarmee je je tijdens het laatste Le Guess Who?-festival kon vermaken. Op een route die je langs de mooiste plekjes van Utrecht voerde, kwam je op verschillende plekken zogenoemde QR-codes tegen. Door deze codes te scannen met je smartphone, kreeg je sessies voorgeschoteld van bands als I Am Oak, Lost Bear, Grizzly Adams en Kim Janssen, opgenomen op de locatie waar de code hing. Op het YouTube-kanaal van Shaky Maracas staan de filmpjes van alle sessies.Per Expressie viert feest
De Amersfoortse jongerenorganisatie Per Expressie biedt al tien jaar lang een podium aan jonge kunstenaars en artiesten uit Amersfoort. Om dit jubileum luister bij te zetten, pakt Per Expressie op zaterdag 10 december flink uit tijdens Festival Per Expressie ’10 jaar Boembarie’. De voormalige fabriek Rohm & Haas en Eten bij De Vereeniging bij het Eemplein vormen het decor dit festival. Van 14.00 tot 23.00 uur zijn op vier verschillende podia 100 jonge kunstenaars en artiesten te bewonderen. Er zijn optredens van onder anderen The Picaroons (indie), Roamers Code (rock), Strye (dubstep), Allard en Gijs (singer-songwriters) en 50 Grams of Violence (rock). Vanaf 23.00 uur worden de festiviteiten verplaatst naar Podium de Kelder, waar het feest tot 04.00 uur doorgaat onder de noemer ‘Stekker d’r in’. Kaarten voor Festival Per Expressie kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar aan de deur van het festival. Losse kaarten voor ‘Stekker d’r in’ kosten eveneens vijf euro en zijn te koop aan de deur van de Kelder of in de voorverkoop via de website van de Kelder. Meer informatie over Per Expressie, het festival en de afterparty is te vinden op de website van Per Expressie en op Facebook.

Kerstfeestje in Tivoli Oudegracht
In Kort Utrechts Popnieuws van week 46 besteedden we al aandacht aan ‘How To Throw A Christmas Party’. Onder die naam namen bands als Kyteman's Orchestra, The Medics, The Black Atlantic en Eins Zwei Orchestra een heus kerstalbum op. De opnames smeekten erom om live uitgevoerd te worden en wat volgde was een uitverkochte tournee waarin de band onder andere twee keer in een vol dB’s speelde. Nu, bijna een jaar later, doen ze het gewoon nog een keer. Het concert zou aanvankelijk op 18 december plaatsvinden in Tivoli de Helling , maar op basis van de snelle kaartverkoop is het optreden verplaatst naar Tivoli Oudegracht. We hebben nu al zin in de engelen die zich de aureolen van hun hoofd hossen, herders en wijzen die zich ontpoppen tot virtuoze muzikanten, Jozef die soleert op een melodica en de ezel die besluit te gaan crowdsurfen! Zowel het album als een nieuw opgenomen EP is gratis te downloaden.
 

Solo-album Vaardigheid-rapper Dennis T

De Amersfoortse rapper Dennis T brengt eind december zijn solo-album Monumentaal uit. In de jaren negentig was Dennis T actief in de hiphopgroep Vaardigheid, bekend van het album Vers van de Pers uit 1998. Na het uiteenvallen van Vaardigheid ging Dennis T solo verder en werkte hij met producers Darin G, Dutchflower, C4, OG en Special O aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan is te horen op Monumentaal, waarop onder andere ook Jiggy Djé te beluisteren is. Een van de opvallendste tracks is Ernst Grimm, een nog niet eerder uitgebracht nummer van Vaardigheid. Ernst Grimm gaat over een gekwelde man, die, gedreven door waanzin, een monster creëert en tot leven wekt. Jouke Koning maakte speciaal voor dit nummer een korte, bijzondere video vol met sfeervolle beelden van victoriaans Amersfoort. Op 29 december wordt Monumentaal gepresenteerd in Theater Film Cafe De Lieve Vrouw te Amersfoort, waarbij tevens de Ernst Grimm-clip in première gaat.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht