Het Geheim van Starsound gaat een nieuw jaar in

Nog maar een paar dagen om je in te schrijven

Tekst: Sabine Schoppers ,

Vorig jaar sloeg bandwedstrijd Het Geheim van Starsound een nieuwe weg in door de voorrondes in te delen in categorieën op basis van muziekgenre. Dit om niet alleen poprockbands een kans te geven maar ook het licht te schijnen op muziekgenres als jazz en ska.

Nog maar een paar dagen om je in te schrijven

De inschrijving voor Het Geheim van Starsound 2012 is weer geopend. Tot 9 december aanstaande kunnen bands hun aanmelding voor deze wedstrijd insturen en zo kans maken op de eerste plaats. En dat is het waard, want naast eeuwige roem krijgt de winnende band een professionele fotoshoot en videoclip, een CD-opname, een optreden in Tivoli én airplay op 3FM.

Begin januari starten de voorrondes waaraan 50 bands kunnen deelnemen. Net als vorig jaar worden deze voorrondes in verschillende categorieën opgesplitst, zodat de concurrentie eerlijker is en bands in hetzelfde genre tegen elkaar strijden. In het voorjaar weten we wie deze editie wint. De winnaar van vorig jaar, Project D, gaat sinds de winst als een trein. Hun eerste album is op 4 november van dit jaar uitgekomen en ze treden nog steeds met regelmaat op. Hopelijk gaat dat ook zo met de winnaar van 2012!

Bands kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen met daarin de bandnaam, het genre, de website en een demo naar gvs@starsoundstudio.nl.