De Hoogtepunten van 2011 De Hoogtepunten van 2011

De 3VOOR12/Utrecht-redactie blikt terug op het afgelopen jaar (1)

, Tekst & foto's: redactie 3VOOR12/Utrecht

De Hoogtepunten van 2011

De 3VOOR12/Utrecht-redactie blikt terug op het afgelopen jaar (1)

Tekst & foto's: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

De komende weken staat de redactie van 3VOOR12/Utrecht stil bij het afgelopen jaar aan de hand van uiteenlopende lijstjes. We trappen af met de Hoogtepunten van 2011. En hoewel dat er eigenlijk te veel zijn om te noemen, hebben we tien 3VOOR12/Utrecht-hoogtepunten geselecteerd.

De 3VOOR12/Utrecht-redactie blikt terug op het afgelopen jaar (1)

December is traditiegetrouw de maand van de lijstjes. We zijn al begonnen met de verkiezing van de beste Utrechtse Song van het Jaar, maar aangezien het nog wel even duurt voordat deze lijst tot volle wasdom is gekomen, steken we zelf alvast de handen uit de mouwen.

De komende weken staat de redactie van 3VOOR12/Utrecht stil bij het afgelopen jaar aan de hand van uiteenlopende lijstjes. We trappen af met de Hoogtepunten van 2011. En hoewel dat er eigenlijk te veel zijn om te noemen, hebben we tien 3VOOR12/Utrecht-hoogtepunten geselecteerd.

Hoogtepunten 2011 (in willekeurige volgorde):

1. 3VOOR12/Utrecht host het Sena Talent-podium tijdens Bevrijdingsfestival Utrecht Park Transwijk. Naast 3VOOR12/Utrecht award-winnaar Novack was onder meer ook A Polaroid View op dit podium te bewonderen. Niemand minder dan 3VOOR12/Utrecht-hoofdredacteur Renate van Roosmalen en (inmiddels oud-)radiocoördinator Joni Prescher praatten de boel op deskundige wijze aan elkaar. Even je geheugen opfrissen? Check het fotoverslag: deel 1 en deel 2.

2. De ‘Ik ben toch niet mainstream’-tour met de Utrechtse bands Mr. Love & The Stallions, Novack en Eins, Zwei Orchestra krijgt landelijke media-aandacht. Jammer alleen dat elektronicaketen Media Markt helaas niet zoveel gevoel voor humor heeft en de bands sommeert om voor een andere slogan te kiezen – maar dat is misschien meer iets voor de lijst met Dieptepunten van 2011…
 
3. Geslaagde zesde editie van In Vervoering op 6 en 7 augustus in Park Lepelenburg, met optredens van onder meer Joast in de 3VOOR12/Utrecht-caravan en Marten de Paepe en Marlon Penn in het Spoorwegmuseum. Bekijk alle optredens op je gemakje nog eens terug.
 
4. Het afgelopen jaar gingen we voor het eerst met zijn allen op Bedevaart. Op de prachtige zolder van de industriële kerk van de Metaal Kathedraal in De Meern zorgden de drie Utrechtse singer-songwriters Kim Janssen, Daniël Versteegh en Casper Adrien voor kippenvel. In november gingen we naar een mistige Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein, voor een net zo sfeervolle tweede editie.

5. Het concept klinkt zo logisch dat het eigenlijk maar raar is dat we er pas dit jaar mee zijn begonnen: 3VOOR12/Utrecht Selecteert, waarbij elke maand een veelbelovende artiest uitgebreid in het zonnetje wordt gezet. En zonder onszelf nu heel hard op de borst te kloppen: het vergaat de uitverkorenen meestal niet heel slecht

6. Elke laatste donderdag van de maand staat dB’s traditiegetrouw in het teken van Club 3VOOR12/Utrecht. Oftewel: optredens van veelbelovende, veelal Utrechtse acts. Begin dit jaar namen Jarl Hector, Myrthe Braam en Ronald Straetemans het programmeursstokje over van Jelte Heringa en Joram Tornij. En met blijvend succes: iedere maand was het gezellig druk! 2011 werd afgesloten met een tot de nok toe gevulde speciale Le Guess Who?-editie, met optredens van Cosmo V, April, Rats On Rafts, Light Light en Julien Mier.

7. En nu we toch over Club 3VOOR12/Utrecht hebben, ook als je onverhoopt een editie moest missen, hoefde je niet te wanhopen. Dankzij onder meer een fotoverslag werd je uitvoerig bijgepraat. Maar het meest trots zijn we op de unieke online videomixer, ontwikkeld door videocoördinator Gerben Schmidt. In deze videomixer kun je switchen tussen de verschillende camerastandpunten en bepaal je helemaal zelf wat en hoe je kijkt!

8. Eind november werd Utrecht overgenomen door het Le Guess Who?-festival. Gedurende vier dagen kon je genieten van optredens van vele tientallen bands in uiteenlopende genres. Samen met de redactie van 3VOOR12 Landelijk deden we verslag. En hoewel bescheidenheid de mens siert, mag best gezegd worden dat we dat niet onverdienstelijk deden...

9. Het was een tijdje stil rond 3VOOR12/Utrecht Radio. Achter de schermen is radiocoördinator Remy Koens de afgelopen maanden hard echter bezig geweest om samen met zijn radioteam van 3VOOR12/Utrecht Radio dé zender te maken waar je niet omheen kunt. We hebben er al een aantal uitzendingen vanuit de gloednieuwe Starsound Studio opzitten (elke dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur) en kunnen niet wachten om écht gas te geven!

10. Muziek, decadentie, zwarte romantiek, modeshows, films - het laatste weekend van juli verandert de Utrechtse binnenstad elk jaar in een duister sprookje. De negende editie van Summer Darkness, het grootste dark underground lifestyle event van Nederland, flapperde ook in 2011 door de Domstad en 3VOOR12/Utrecht deed verslag. Sterker nog: in amper vier dagen tijd verschenen er bijna dertig Summer Darkness-artikelen online – een prestatie van formaat. Sommigen van ons hijgen nog altijd na…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht