De genomineerden voor de 3VOOR12/Utrecht Awards voorgesteld De genomineerden voor de 3VOOR12/Utrecht Awards voorgesteld

Wie gaat er met de kraakboxen en de Vockingworsten naar huis?

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

De genomineerden voor de 3VOOR12/Utrecht Awards voorgesteld

Wie gaat er met de kraakboxen en de Vockingworsten naar huis?

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Zaterdag 17 december is het zover. Dan worden in EKKO de jaarlijkse 3VOOR12/Utrecht Awards uitgereikt. De bands en artiesten zitten al in spanning te wachten wie er met de kraakboxen en Vockingworsten vandoor gaat. Wij stellen de genomineerden nog even voor.

Zaterdag 17 december is het eindelijk zover. Dan worden in EKKO de jaarlijkse 3VOOR12/Utrecht Awards uitgereikt. De bands en artiesten zitten al in spanning te wachten wie er met de kraakboxen en Vockingworsten vandoor gaat. Een vakkundige jury bestaande uit Atze de Vrieze (3VOOR12), Ferry Roseboom (Excelsior Recordings) en Pim van de Werken (producer en spelend in bands als Eins, Zwei Orchestra en Silence is Sexy) heeft inmiddels bepaald wie de winaars worden in de categorieën meest veelbelovende artiest, beste muzikant, beste album, beste live-act en beste Utrechtse initiatief/platform. De prijzen worden uitgereikt tijdens een Awards Gala, waar Roos, Tim en Tom van Roosbeef, Mr. Polska en Minus the Tiger zullen spelen. Hans Vrijmoed verzorgt de muziek tijdens de pauzes, die vanzelfsprekend ook overwegend Utrechts zal zijn.

We stellen de genomineerden nog even voor.

Meest veelbelovende Utrechtse artiest:

De Avonduren
Nieuw project uit de Kytopia-studio dat veel indruk maakte tijdens een try-out in Theater Kikker. Van de website: “De Avonduren is een verzameling van sprookjes, fabels, mythen en sagen, gezongen, verteld en gerapt door MC Kapabel. Ze verhalen over verspilde talenten of brengen een ode aan de Onderschatte Mens. Nu eens sprookjesachtig, dan weer realistisch, roepen ze een even verwarrende als troostrijke wereld op. Kapabel wordt ondersteund door muzikanten uit het Kyteman’s Hiphop Orkest.“

Cosmo V
Dreampop van Cosmo Luhulima, de 3VOOR12/Utrecht Selecteert van november. Haar zelf ingespeelde EP is al door diverse buitenlandse blogs opgepikt. Live speelt ze met een gitarist en bassist, zoals tijdens Le Guess Who? te zien was op de Hollandse Nieuwe-editie van Club 3VOOR12/Utrecht. Lees hier het interview dat Arnold le Fèbre in november met haar hield.

Rachèl Louise
Finaliste van de Clash of the Titans en winnares van de Utrecht Popprijs in 2011, 3FM Serious Talent en vast nog veel meer. Overtuigende Amerikaans georiënteerde pop en dito presentatie. In 2012 moet haar debuutalbum uitkomen. Hier is ze te zien bij DWDD met Hardcore.

Beste Utrechtse album:

Eefje de Visser – De Koek
Verrassend album van de voormalige Grote Prijs-winnares in de categorie singer-songwriter. Het album bevat kleine verhaaltjes die zowel muzikaal als in de zang een eigen hiphopachtige cadans hebben.

Roosbeef – Omdat Ik Dat Wil
Ze komt niet alleen spelen, maar ze is ook nog genomineerd voor beste Utrechtse album met Omdat Ik Dat Wil. Het nieuwe album kent een stevigere popsound met een prominente rol voor gitarist Reinier van den Haak. Gebleven zijn de soms serieuze en soms grappige, maar telkens spitsvondige teksten van Roos Rebergen.

Steen – De Vader
Nieuw album van de Utrechtse shockrapper Steen. Bereikt een eigen segment in de hiphopwereld dat, gezien de views op zijn YouTube-kanaal, zeker niet klein is.

Beste Utrechtse Muzikant:

Jason Köhnen
Jason Köhnen is de man achter heel verschillende en eigenzinnige projecten als Bong-Ra, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, Giants of Husavik en Wormskull. Muzikaal varieert hij van breakcore tot filmische soundscapes. Sinds een tijdje niet meer woonachtig in Utrecht, maar hier heeft hij wel zijn carrière en reputatie opgebouwd.

Thijs Kuijken
Frontman van I Am Oak die met zijn laatste album Oasem heeft laten zien ook andere instrumenten te beheersen. Weet met een minimaal en beheerst geluid maximaal effect te bereiken.

Daniel Rose
Daniel Rose is vooral bekend als de multi-instrumentalist van C-Mon & Kypski maar speelt inmiddels ook in de nieuwe liveband van GEM en is daarin mede verantwoordelijk voor het soulvolle, swingende geluid. Ook is hij één van de bandleden van De Avonduren (zie bij meest veelbelovende artiest).

Beste Utrechtse live-act:

Nobody Beats the Drum
De video’s en shows van Nobody Beats the Drum zijn eigenlijk een gesammtkunstwerk: de visuals van Rogier van der Ploeg vertalen de muziek van Sjam Sjamsoedin en Jori Collignon in beelden. De nieuwe live-act is dankzij een bijzondere video-installatie, The Amazing 333’’ TeleNovem Automaton, nog specialer geworden. Ze sluiten de tour rond het nieuwe album Currents af in Tivoli de Helling. Daar luiden ze op 31 december na middernacht het nieuwe jaar in.

Eefje de Visser
Over de muziek van Eefje de Visser heb je hierboven al kunnen lezen. Na het opnemen van haar album heeft ze een band samengesteld die bestaat uit Jelte Heringa, Merijn van de Wijdeven en Frank Wienk (alle drie onder andere spelend in Most Unpleasant Men) en Jacob van de Water. Afgelopen jaar hebben ze in het hele land gespeeld en veel indruk gemaakt op Lowlands en Into The Great Wide Open.

Purest of Pain
Purest of Pain werd tweede in de Clash of the Titans in 2011. Strakke maar melodische death metal die live een erg energieke uitvoering krijgt. Blikvanger van de band is gitariste Merel Bechtold. Klik hun website aan en je weet genoeg.

Beste Utrechtse initiatief / platform:

In Vervoering 2011
Het meest mobiele festival van Nederland heeft in 2011 weer een groei doorgemaakt. Met een klein budget wisten ze een goed bezocht, maar toch intiem festival te organiseren. De fijne zondag met sterke optredens en mooie sessies in het Spoorwegmuseum maakte de in het water gevallen zaterdag meer dan goed.

Kytopia
Wat moeten we nog zeggen over Kytopia? Platenlabel, studio, muzikale broedplaats, productiehuis maar bovenal een inspirerende plek die muziek ademt. In september vierde Kytopia zijn eenjarig bestaan in Tivoli Oudegracht. Dat is slechts een tussenstap naar het jaar waarin het echt moet gebeuren: 2012.

Onder Invloed
Project van muziekjournalist Matthijs van der Ven die artiesten uitdaagt om te laten horen door wie ze geïnspireerd zijn. Van video-sessies en optredens in U Rock café uitgegroeid naar fijne avonden in podia als EKKO en Hedon. Ook op de laatste editie van Into the Great Wide Open was Onder Invloed vertegenwoordigd met interviews en intieme sessies. Op 19 januari presenteert Van der Ven het Onder Invloed-boek in EKKO.

Te zien: 3VOOR12/Utrecht Awards 2011, met Roos Rebergen, Tim van Oosten en Tom Pintens (Roosbeef), Mr. Polska en Minus the Tiger, zaterdag 17 december 2011 @ EKKO
Kaarten kosten € 5 of 3 voor € 12 en zijn te koop via de site van EKKO.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht