Weekagenda week 16 Weekagenda week 16

Staff Benda Billi, Tom Pintens, Woost, Mr. Love & the Stallions, Lo Friday, Vanderbuyst, Blue Highways, The Kik

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 16

Staff Benda Billi, Tom Pintens, Woost, Mr. Love & the Stallions, Lo Friday, Vanderbuyst, Blue Highways, The Kik

Tekst: Marc van der Laan ,

De weekagenda is weer super vol. Vooral de vrijdag wordt dobbelen. Om het keuzeproces iets makkelijker te maken hebben we een paar video’s toegevoegd.

Staff Benda Billi, Tom Pintens, Woost, Mr. Love & the Stallions, Lo Friday, Vanderbuyst, Blue Highways, The Kik

De weekagenda is weer super vol. Excuses daarvoor. Vooral de vrijdag wordt dobbelen. Gaan we naar An Evening of Fine Music met Woost, de cd-release van Mr. Love and the Stallions in EKKO, Lo Friday in de Kargadoor of toch naar Vanderbuyst in dB’s? Wij weten het ook niet meer. Misschien helpen de video’s die we hebben toegevoegd.


Wanneer: donderdag 21 april 2011
Wat: roots/blues/folk uit Congo
Waar: Tivoli Oudegracht
Wie: Staff Benda Billi

Waarom: Voor Le Guess Who 2009 hadden nog maar weinig mensen van Staff Benda Billi gehoord. Na het festival was dat helemaal anders: iedereen had het over de band uit Congo. Dat kwam deels door hun verhaal (bijna alle bandleden zijn gehandicapt als gevolg van polio) maar nog meer door hun aanstekelijke mix van roots/blues/folk en bijdrages van de piepjonge bespeler van een zelfgebouwd éénsnaarinstrument. De sensatie van een optreden van Staff Benda Billi is niet in woorden te vatten. Daarom nog maar een keer de sessie die ze tijdens Le Guess Who op de Neudeflat deden.Wanneer: donderdag 21 april 2011
Wat: Nederlandstalige troubadours
Waar: EKKO
Wie: Tom Pintens en Harold K.

Waarom: De meeste mensen denken bij de naam Tom Pintens aan Zita Swoon of aan zijn productie van het album van Roosbeef. Onder eigen naam heeft hij echter ook al drie albums uitgebracht. Op de eerste twee staan ingetogen, filmische Nederlandstalige popliedjes. Zijn nieuwe album De Oogst is meer een recht toe recht aan rockplaat. Gebleven zijn de beeldende teksten die, net als op de eerste twee albums, bijna allemaal van de hand zijn van zijn ex-vriendin Ellen Schoenaerts. Ook op het podium vanavond staat de Utrechtse Limburger Harold K. Na de geslaagde try-out eerder deze maand is dit zijn laatste tussenstop voor de release-show van zijn nieuwe album De Laatste Pionier op 1 mei op Stadserf RoodNoot.


Wanneer: vrijdag 22 april 2011
Wat: Woost presents: An Evening of Fine Music
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Woost, Joast, Marlon Penn, Tommy Ebben en Cool Genius

Waarom: Hun laatste album heeft een heel nieuw elan tot stand gebracht bij Woost: nog geen jaar later zijn de opnames voor het nieuwe album al bijna afgerond. Voor het zover is gaan ze nog één keer de nummers van Six Minutes South spelen. En wat is dan leuker om een aantal muzikale vrienden in de sfeer te laten delen? Daarom hebben ze naast Utrechters Joast en Marlon Penn ook nog Tommy Ebben en Cool Genius uitgenodigd. Goede kans dat ze wel iets harder spelen dan in de 3VOOR12/Utrecht-caravan tijdens festival In Vervoering …Wanneer: vrijdag 22 april 2011
Wat: Mr. Love and the Stallions cd-presentatie
Waar: EKKO
Wie: Mr. Love & the Stallions en The Planeausters

Waarom: Het is al weer even geleden dat we iets van Mr. Love and the Stallions hebben gehoord. Met hun vorige album Cruel Art of Gossip hadden de mannen de lat hoog gelegd. Als we dan ook nog alle nevenprojecten in ogenschouw nemen is het niet vreemd dat het bijna vier jaar heeft geduurd voordat ze met een opvolger op de proppen komen. Maar nu is hij er, Playgrounds. Of ze weer net zulke aanstekelijke popliedjes hebben geschreven als voorheen mag je zelf beoordelen: op bandcamp zijn al drie nummers te beluisteren en hieronder vind je de video voor de eerste single ‘Dino baby baby’.Wanneer: vrijdag 22 april 2011
Wat: old school hardrock
Waar: dB’s
Wie: Vanderbuyst, El Camaro & LD02

Waarom: De naam Vanderbuyst doet denken aan die van Van Halen. Niet zo gek natuurlijk. De drie mannen van Vanderbuyst spelen onvervalste old school hardrock en om het plaatje helemaal af te maken zijn ook de outfits in stijl: strakke spandexbroekjes, hoge witte sneakers, leren jasjes en zweetbanden. De site van dB’s noemt ze ‘Neerlands enige echte hardrock sensatie’. Met veel aandacht vanuit Duitsland en een tour met Saxon in het vooruitzicht kan die constatering alleen maar terecht zijn. Het voorprogramma is van de Utrechtse bands LD02 (ook hardrock) en El Camaro (let op het karton!).


Wanneer: vrijdag 22 april 2011
Wat: Lo Friday
Waar: Kargadoor
Wie: Mr. Love & the Stallions en The Planeausters

Waarom: De vrijdag staat helemaal vol met shows met een Utrecht-connectie. Behalve Woost en Mr. Love and the Stallions is het namelijk ook weer tijd voor een editie van Lo Friday. Vanavond zijn er optredens van Kristal and Jonny Boy, No Ninja Am I en het Utrechtse postfolk kwartet Moi, le voisin. De laatsten hebben kort geleden hun nieuwe album Dis uitgebracht.  De cd-presentatie is op 6 mei tijdens een editie van KNG56 maar vanavond geven ze al een voorproefje.


Wanneer: zaterdag 23 april 2011
Wat: Americana-festival Blue Highways
Waar: Vredenburg Leidsche Rijn
Wie: Jesse Winchester, Justin Rutledge, Jimmy LaFave, Israel Nash Gripka & Band, The Seatsniffers e.a.

Waarom: Na een jaartje pauze is Americana-festival Blue Highways terug in Vredenburg. Het programma van de elfde editie biedt het volledige spectrum van het container-begrip Americana. Toppers dit jaar zijn Jesse Winchester, Justin Rutledge en Jimmy LaFave. Voor de lokale component zorgen The Seatsniffers. Ze komen weliswaar uit België maar zijn eigenlijk elk jaar wel een keer in ons eigen dB’s te zien.
Americana-kenner Jan Donkers doet de presentatie.


Wanneer: zaterdag 23 april 2011
Wat: Surf en sixties beat
Waar: Escape, Veenendaal
Wie: The Phantom Four & The Arguido en The Kik

Waarom: Afgelopen weekend speelde The Kik tijdens Record Store Day een akoestisch setje op de stoep voor Dacapo. Om meer dan alleen muzikale redenen was dat memorabel en mooi. Leuk om te zien hoe fietsers en automobilisten bijna verdwaasd moesten slalommen tussen band aan de ene kant en publiek aan de andere kant van de straat. Eerste single ‘My Eyes Are Still Dry’ heeft alvast één van de meest aanstekelijke refreintjes die we dit jaar hebben gehoord. In mei spelen ze in de Cavern Club in Liverpool. Maar voor die tijd kun je ze zien in Veenendaal, tevens woonplaats van bandlid Arjan Spies (voorheen van Mark & The Spies).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht