Weekagenda week 15 Weekagenda week 15

HU Popprijs, Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, klein Roadburn, Aestrid, Euro Cinema, Punknight, Manifest, Zwarte Poëzie

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 15

HU Popprijs, Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, klein Roadburn, Aestrid, Euro Cinema, Punknight, Manifest, Zwarte Poëzie

Tekst: Marc van der Laan ,

Tilburg staat dit weekend in het teken van Roadburn, het toonaangevende festival voor psychedelica, doom, avant-metal en stonerrock. Leuk zul je denken, maar wat heeft dat met Utrecht te maken? Simpel: iedereen die bij de kaartverkoop achter het net heeft gevist kan de schade in Utrecht een beetje goed maken. Kijk ook naar onze andere tips!

HU Popprijs, Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, klein Roadburn, Aestrid, Euro Cinema, Punknight, Manifest, Zwarte Poëzie

Tilburg staat dit weekend in het teken van Roadburn, het toonaangevende festival voor psychedelica, doom, avant-metal en stonerrock. De editie van dit jaar was in 15 minuten uitverkocht. Leuk zul je denken, maar wat heeft dat met Utrecht te maken? Simpel: iedereen die bij de kaartverkoop achter het net heeft gevist kan de schade in Utrecht een beetje goed maken. Op vier verschillende dagen spelen festivalbands op een Utrechts podium. Vanavond (woensdag) kun je meteen al naar Tivoli de Helling voor de release party van het nieuwe album van The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble. Dead Meadow staat donderdag in EKKO en dB’s is deze week bijna een satellietvestiging van het festival: daar spelen op donderdag, vrijdag en dinsdag bands die dit weekend ook in Tilburg te zien zijn. Met dit aanbod mogen we wel van klein Roadburn spreken.
Kijk ook even naar onze andere tips!


Wanneer: woensdag 13 april 2011
Wat: HU Popprijs
Waar: EKKO
Wie: Original Taste, Dirty Tuesday, Under Destruction, Vota Fonzie en Zoiezo

Waarom: Zoals de naam al prijsgeeft is de HU Popprijs de jaarlijks terugkerende bandjeswedstrijd en singer-songwriter contest van de Hogeschool Utrecht. Gisteren speelden de singer-songwriters, vanavond is de beurt aan de bandjes. Voorgaande winnaars zijn NeWax, The Surs en Kensington. In de pauzes tussen de bandjes draait dj Jasper. Toegang is gratis!


Wanneer: woensdag 13 april 2011
Wat: stemmig, ambient en jazzy
Waar: Tivoli de Helling
Wie: The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (cd release party)

Waarom: The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (TKDE) is een collectief onder leiding van Utrechter Jason Köhnen (Bong-Ra) en Gideon Kiers (Telcosystems). De muziek wisselt van duister en melancholisch naar ambient en jazzy.  Het nieuwe album From The Stairwell klinkt als de soundtrack van een spannende film uit de jaren zestig. Behalve op cd verschijnt het album ook als dubbel-lp en limited edition collector’s box. Voorproefje? Check het album op de Roadburn luisterpaal


Wanneer: donderdag 14 april tot en met dinsdag 19 april 2011
Wat: klein Roadburn
Waar: dB’s
Wie: Liturgy, Terzij de Horde, White Hills, Ludicra en Deleterious

Waarom: Het echte Roadburn festival is dit weekend in Tilburg, maar afgaand op wat er deze week op het podium van dB’s staat kunnen we bijna spreken van klein Roadburn. Donderdag de 14e brengt Liturgy black metal met een rafelig experimenteel randje. Support komt dan van het Utrechtse Terzij de Horde. Vrijdag wordt je vergast op het fenomenale psychedelische rock gezelschap White Hills (op het fameuze Thrill Jockey records). Let op: dit is een late night show zonder support. White Hills spelt om 23.15 uur. Bezoekers van de show van Dead Meadow in EKKO eerder op de avond mogen met hun toegangskaartje gratis naar binnen! Klein Roadburn wordt dinsdag afgesloten met een black metal-avond met Ludicra en Deleterious (uit Utrecht). Vet!!!!


Wanneer: donderdag 14 april 2011
Wat: Next Best Band showcase tour
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Aestrid, Woot, F

Waarom: Tijdens de Next Best Band showcase tour krijgt het publiek in elke zaal die de tour aandoet drie aanstormende bands gepresenteerd. Donderdag in Tivoli de Helling zijn dat spannende indierock van Woot en de crossoverband F. Met Aestrid staat er ook een lokale act op het affiche. De voor een 3VOOR12/Utrecht genomineerde band staat bekend om haar intense indie pop/rock, zoals ze hieronder in een video van hun optreden op de Club van februari laten zien.Wanneer: vrijdag 15 april 2011
Wat: Fudge: Funky Friday
Waar: SJU
Wie: Euro Cinema + Rundfunk DJ's

Waarom: Op de maandelijkse Fudge Funky Friday staat vanavond een topband in spe: Euro Cinema. Volgens Radio 6 dé nieuwe funksensatie van Nederland en omstreken. Kenmerkend voor het geluid van dit doordenderende viertal is het Hammond orgel. De nummers die Euro Cinema vanavond speelt zijn een tribute aan Don Leslie. De uitvinder van de Leslie speaker - waarmee het geluid van het Hammond orgel nog beter werd - is 100 jaar geleden geboren.


Wanneer: vrijdag 15 april 2011
Wat: hardcore punk
Waar: De Peppel
Wie: The Setup, Noyalty, Screw Houston, Start Screaming en Make It Last

Waarom: Tof dat De Peppel elke maand een punknight met een erg beschaafde entreeprijs neerzet. Vanavond staan er maar liefst vier bands op het podium in Zeist. The Setup uit Antwerpen heeft explosieve gitaarriffs, keiharde drums en krachtige vocals. Het deels uit Utrechts afkomstige Screw Houston, Start Screaming is één van de drie andere bands.


Wanneer: zaterdag 16 april 2011
Wat: Manifest
Waar: ACU
Wie: Zwarte Poëzie

Waarom: Op de periodieke dansavond Manifest worden vooral gothic, wave, electro en andere muziekstijlen met wortels in de jaren tachtig gedraaid. Op deze editie worden niet alleen plaatjes gedraaid maar kun je ook luisteren naar Zwarte Poëzie, de uit Utrecht afkomstige Nederlandstalige wave-band onder leiding van Edwin van der Velde.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht