Weekagenda week 14 Weekagenda week 14

Jeniferever, Bijschaven, JJJ&K play Big Star, The Death Letters, The Bees, GLOW, The Bony King of Nowhere

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 14

Jeniferever, Bijschaven, JJJ&K play Big Star, The Death Letters, The Bees, GLOW, The Bony King of Nowhere

Tekst: Marc van der Laan ,

Naast onze gebruikelijke tips uit het rijke Utrechtse concertaanbod besteden we in deze weekagenda aandacht aan twee evenementen die ook alles met muziek te maken hebben.

Jeniferever, Bijschaven, JJJ&K play Big Star, The Death Letters, The Bees, GLOW, The Bony King of Nowhere

Zoals elke week hebben we weer een aantal shows uit het rijke Utrechtse concertaanbod voor je geselecteerd. Buiten de kaart om willen we ook nog de aandacht vestigen op twee andere evenementen.

Het hele weekend is de jaarbeurs van 9.00 uur (op zondag vanaf 10.00 uur) tot 17.00 uur het domein van de 35e editie van de Mega Platen & CD Beurs. Als je toevallig Renko van Daryll-Ann of Friendly Fire From The Midnight Flanger van Boy Ler tegenkomt (waarvan zelfs de zanger geen exemplaar meer heeft), dan houden wij ons aanbevolen. Muziek is er ook: Kevn Kinney en Marike Jager verzorgen optredens.

Verder heeft EKKO deze maand een hele bijzondere foto-expositie. Fotograaf Dirk de Wolf reisde met Triggerfinger mee naar Los Angeles waar hij de opnames van het nieuwste album All This Dancing Around vastlegde. Die reportage, waarmee hij de Lex van Rossen Award 2011 won, is de hele maand april te zien. Je weet dus wat je te doen staat als je de komende weken in EKKO bent.

Wanneer: woensdag 6 april 2011
Wat: postrock/indie en hardcore
Waar: ACU
Wie: Jeniferever en The State of Maine

Waarom: Het Zweedse Jeniferever combineert postrock, dromerige indie en pop tot lange nummers met mooie melodieën en een grote sound. Vergelijkingen met Múm en Sigur Rós en zelfs met Snow Patrol (!) worden gemaakt. Voorprogramma The State of Maine bestaat uit een aantal oude rotten uit de Utrechtse indie-scene (o.a. We vs. Death) die het muziek maken gelukkig nog niet kunnen laten.


Wanneer: woensdag 6 april 2011
Wat: Bijschaven
Waar: EKKO
Wie: Circle Time Parade, A Polaroid View, Kokoniles, Rogier de Vries, Born Digital, Sasja van Raven

Waarom: Tijdens de periodieke Bijschaven-avonden is het podium van EKKO gereserveerd voor talentvolle Utrechtse bands, dj’s, singer-songwriters, vj’s en andere kunstzinnige lieden. Op deze editie zijn de bands A Polaroid View - vorig weekend nog winnaars van de Clash of the Titans - en Circle Time Parade (gedreven britpop). In het café wordt opgetreden door singer-songwriters Rogier de Vries en Sasja van Ravens en bedient dj Julien Mier de draaitafels. De avond wordt afgesloten met een elektronische live-set van DJ Kokoniles.
De visuals zijn zoals altijd van Born Digital en is er een heuse interactieve installatie genaamd 'Interdependence', gemaakt door studenten van de HKU.


Wanneer: donderdag 7 april 2011
Wat: Carice presents … JJJ&K play the music of Big Star
Waar: Vredenburg Leeuwenbergh
Wie: Jon Auer, Jody Stephens, JB Meijers (De Dijk), Ken Stringfellow, Jelle Paulusma (ex-Daryll-Ann), Jacco de Greeuw (ex-Johan) e.a.

Waarom: Tijdens de ‘hoogtijdagen’ van hun carrière maakte Big Star drie albums die horen tot het beste uit de eerste helft van de jaren zeventig. Helaas zijn er destijds wereldwijd maar enkele duizenden exemplaren van verkocht. Nadat bands als Teenage Fanclub, The Posies en The Replacements vertelden schatplichtig te zijn aan het werk van de band hebben ze vanaf 1993 een tweede jeugd beleefd. Dit tweede hoofdstuk eindigde iets meer dan een jaar geleden met het overlijden van voorman en songschrijver Alex Chilton. Donderdag spelen de drie overgebleven leden nummers van Big Star onder de naam JJJ&K, een Big Star deel drie was zonder Chilton geen optie. JJJ&K worden geholpen door speciale gasten Jelle Paulusma, Jacco de Greeuw en anderen.


Wanneer: vrijdag 8 april 2011
Wat: psychedelische punk
Waar: Plato
Wie: The Death Letters instore

Waarom: Vorige week maandag rockten ze nog de studio van De Wereld Draait Door, komende vrijdag staan ze in Plato voor een instore. Voor de buren is het te hopen dat ze dan iets minder lawaai maken dan bij DWDD. Op het nieuwe album Post-Historic, dat volgende week wordt uitgebracht, verschuift het bandgeluid van bluesrock naar psychedelische punk. Na de releaseshow doen ze nog een paar optredens in Nederland waarna ze in mei met De Staat door Duitsland gaan touren.


Wanneer: vrijdag 8 april 2011
Wat: jarenzestigpop
Waar: Tivoli de Helling
Wie: The Bees + Roy Santiago

Waarom: The Bees maken typisch Britse popliedjes die ze mooi inkleuren met orgel, blazers en koortjes. Ook het vorig jaar verschenen Every Step’s a Yes wordt gedomineerd door een lekker sixtiesgeluid. Het voorprogramma wordt verzorgd door 3VOOR12/Utrecht selecteert Roy Santiago die na eerdere optredens op Tweetakt en de Club zijn derde Utrechtse show in korte tijd doet. Blijft leuk (en goed)!


Wanneer: zaterdag 9 april 2011
Wat: GLOW
Waar: Tivoli Spiegelbar
Wie: dj’s Sandeman (Dog Day Disco) en Moto (Flyin' High Records) met speciale gast dj Job de Wit

Waarom: Er was een tijd dat disco hartstikke fout was. Not anymore! De comeback van het genre is al een tijd gaande en heeft nu ook Utrecht bereikt. De intieme Spiegelbar is vanaf deze zaterdag elke maand de locatie voor je portie grootstedelijke cosmic- en nu-disco, edits en electro-poppy synth-wave. Het discogeluid uit de jaren tachtig wordt door residentdj’s Sandeman en Moto van een fris en modern ‘nu’-gevoel voorzien. Speciale gast voor de eerste editie is de Amsterdamse dj Job de Wit (Foxes & Wolves).


Wanneer: zondag 10 april 2011
Wat: rijk ingekleurde folksongs
Waar: EKKO
Wie: The Bony King of Nowhere

Waarom: Gentenaar Bram Vanparys maakte twee jaar geleden naam met zijn debuutalbum Alas My Love, dat verscheen onder de naam The Bony King of Nowhere. Zijn rijk ingekleurde folksongs raakten een snaar en nummers als 'The Sunset' en 'Favourite' werden bescheiden hitjes. Sinds een paar weken heeft hij een nieuw album, Eleonore. Zondag staat hij in EKKO, een perfecte afsluiter van het weekend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht