Kutschurft is terug! Tere zieltjes en zwakke magen: hoedt u! Kutschurft is terug! Tere zieltjes en zwakke magen: hoedt u!

’s Lands meest eetlustbedervende band presenteert nieuwe cd in dB’s

, Tekst: Joost Schreurs / Foto's: Frans van Arkel

Kutschurft is terug! Tere zieltjes en zwakke magen: hoedt u!

’s Lands meest eetlustbedervende band presenteert nieuwe cd in dB’s

Tekst: Joost Schreurs / Foto's: Frans van Arkel ,

In 2007 jammerlijk overleden, maar herrezen uit het graf, is de Utrechtse metaltrots Kutschurft weer helemaal terug van weggeweest. De terugkeer aan het muzikale front en het verschijnen van de nieuwe cd ‘Over Smaak Valt Niet Te Fisten’ werd zaterdagavond groots gevierd in dB’s.

’s Lands meest eetlustbedervende band presenteert nieuwe cd in dB’s

De trouwe lezer van 3VOOR12/Utrecht heeft eerder in een uitgebreid interview al kunnen lezen over de terugkeer van Kutschurft en de nieuwe cd ‘Over Smaak Valt Niet Te Fisten’. Deze avond is dB’s even de meest smerige plek van Utrecht, want Kutschurft heeft deze locatie uitgekozen voor de releaseparty van hun laatste meesterwerk.

Het affiche vermeldt dat The Spermfarts het voorprogramma verzorgen deze avond. Bij het betreden van de zaal blijkt dat The Spermfarts een homo-erotische film is die op een groot scherm achter het podium vertoond wordt. In de film zien we jonge mannelijke soldaten met goed getrainde, gladgeschoren en gebronsde lijven, die elkaar op verschillende locaties, zoals een pooltafel, op diverse manieren bevredigen. Een duidelijke verhaallijn of een plot valt niet te ontdekken in de film. Na een tijdje klimmen drie mannen op het podium om iets te produceren dat in de verte op hardcore punk lijkt. Af en toe lijkt het erop dat de persoon met de microfoon iets met het publiek wil delen, maar helaas is hij onverstaanbaar. Na een klein half uurtje verdwijnen de drie mannen weer en wordt de film abrupt afgebroken. We zullen dus nooit weten hoe The Spermfarts afloopt …

Na de bijzondere audiovisuele ervaring van The Spermfarts wordt de zaal ontruimd en in gereedheid gebracht voor de terugkeer op aarde van Kutschurft. Als de zaaldeuren na een half uur weer opengaan, stijgt er een gejuich op en de massa’s drommen naar binnen. Binnen de kortste keren is de zaal tot de nok gevuld. Kutschurft heeft duidelijk niet aan populariteit ingeboet tijdens hun vierjarige afwezigheid. Bij de intromuziek van ‘Met Je Kanus In Me Anus’ wordt de polonaise al ingezet en vanaf het moment dat de vier heren van Kutschurft het podium betreden, wordt het niet meer rustig. Oude klassiekers als ‘Karbonade Brigade’ worden afgewisseld met nieuwe nummers, waaronder ‘Bukkake Barbie’ en de trouwe fans vooraan het podium brullen alles luidkeels mee.

Het meest opvallende aan Kutschurft zijn natuurlijk de bandleden zelf en hun uitdossingen, waarmee ze op een Halloweenfeestje of in een horrorfilm niet zouden misstaan. Zo gebruikt Dr. Schurvt een bloederig, onthoofd vrouwenlichaam als gitaar en een dildo van een halve meter als microfoon. Wat echter ook zeker niet onvermeld mag blijven is het uitstekende geluid en het retestrakke spel van de band. Blijkbaar zijn er in het hiernamaals ook goede oefenruimtes, want de band speelt een smerig potje grindcore alsof ze niet vier jaar dood zijn geweest. Kutschurft is behalve een vieze grap gewoon ook een heel goede band met prima muzikanten.

De stroom snoeiharde ranzigheid wordt alleen even onderbroeken door een akoestisch intermezzo – of Kutschurft Buttplugged, zoals ze het zelf noemen – waarin ‘Smegma Niets Meer’ en ‘De Pieter Baan Blues’ ten gehore wordt gebracht. Hierna komt de bloederige gitaar weer tevoorschijn en knalt Kutschurft genadeloos door tot het einde met klassiekers als ‘Metal Is Een Mannensport’ en ‘Boer Hoekt Vrouw’. Laat Yvon Jaspers het maar niet horen… Na ruim een uur is het uit met de pret en verlaat het publiek tevreden de zaal om nog een biertje te drinken of om een broodje kebab te gaan eten. Utrecht is weer een stukje viezer, want Kutschurft is helemaal terug!

Gezien: Kutschurft cd-presentatie & The Spermfarts, zaterdag 9 april 2011 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht