Boemklatsch stap voor stap groter en groter Boemklatsch stap voor stap groter en groter

Dj Mike Mago over Utrecht, Setfest en Boemklatsch

, Tekst: Maarten Braun

Boemklatsch stap voor stap groter en groter

Dj Mike Mago over Utrecht, Setfest en Boemklatsch

Tekst: Maarten Braun ,

Op 14 mei zal de eerste editie van het Symphonica Elektronica festival, ofwel Setfest plaatsvinden in Utrecht. Grote namen zoals T. Raumschmiere en Mauro Picotto zullen achter de draaitafels plaats nemen, maar ook veel Utrechtse dj's als Boemklastch. We vroegen één van de dj's, Mike Mago, wat hij vindt van het nieuwe initiatief en hoe het natuurlijk verder met Boemklatsch zelf gaat.

Dj Mike Mago over Utrecht, Setfest en Boemklatsch

Op 14 mei zal de eerste editie van het Symphonica Elektronica festival, ofwel Setfest plaatsvinden in Utrecht. Grote namen zoals T. Raumschmiere en Mauro Picotto zullen achter de draaitafels plaats nemen, maar ook veel Utrechtse dj's als Pitto, Kypski en Boemklastch. We vroegen één van de dj's van Boemklatsch, Mike Mago (Michiel Thomassen) hoe het op dit moment met Boemklatsch gaat en wat hij vindt van het nieuwe Utrechtse festival.

Boemklatsch heeft de afgelopen jaren op elk denkbaar nationaal podium gestaan en ook internationaal wordt er aan de weg getimmerd. De ambities liggen hoog en de groep wil telkens een stap hogerop. Mike Mago: “We zijn alweer voor aardig wat festivals geboekt voor de zomer. We staan nu meer op de grotere podia van de festivals, worden dus meer als 'bekende act' geprogrammeerd. Op Dancevalley hosten wij bijvoorbeeld een eigen podium.”  Of er een vijfde (!!) keer Lowlands in zit, is nog niet bekend.

Naast de act zelf is er natuurlijk BMKLTSCH RCRDS waar regelmatig artiesten op releasen, maar Boemklatsch zit qua eigen producties ook niet stil. ”We releasen binnenkort een nieuwe plaat bij het Belgische Lektroluv Records, getiteld Think Big. Zo proberen wij niet alleen via ons eigen label muziek uit te brengen, maar ook bij andere labels”, aldus de dj. Voor een nieuw studioalbum zijn nog geen concrete plannen, maar na de zomer zal daar weer over nagedacht worden.

Daarnaast lopen de Dum Dum-avonden in Tivoli nog steeds erg goed. “Dat lijkt steeds beter te gaan. Wat ook leuk is, is dat we naast grote namen als Caspa wat onbekendere, soms lokale acts programmeren.”

Over Utrecht is de dj duidelijk. ”De stad is niet te groot, maar wel leuk en gezellig. Je ziet dat ook terug in de feesten. Daarnaast loopt er op muzikaal gebied veel kwaliteit en talent rond. Door Dum Dum wordt daar door ons ook aan bijgedragen doordat daar regelmatig getalenteerde, 'nieuwe' dj's staan.”

Wat betreft festivals is er in en om de stad in de zomertijd altijd veel te doen. Daar komt nu dus Setfest bij. “In de stad heb je een aantal feesten en festivals die veel charme hebben en zijn ontstaan vanuit de muziek zelf, zoals Roffest en Stekkerfest. Daarnaast zijn er een aantal welke elk jaar groter en bekender worden, zoals Lief en Source. Ik denk dat Setfest het goede van beide combineert.” Op het festival staan dan ook een aantal grote namen, maar is er ook een podium ingericht voor uitsluitend locale acts.

Te zien: Boemklatsch op Symphonica Elektronica Festival, zaterdag 14 mei 2011 @ Haarrijnse Plas Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht