In de serie A Day in the Life geeft 3VOOR12/Utrecht je letterlijk een kijkje in het leven van muzikaal Utrecht. Deze keer een dag uit het leven van Martijn Groeneveld, producer en eigenaar van de Utrechtse studio Mailmen. Tijdens de opnames van de nieuwste plaat van The Spirit That Guides US maakte Martijn zelf een fotoserie met bijbehorend commentaar.

In de serie A Day in the Life geeft 3voor12 Utrecht je letterlijk een kijkje in het leven van muzikaal Utrecht. Deze keer een dag uit het leven van Martijn Groeneveld, producer en eigenaar van de Utrechtse studio Mailmen. Martijn is sinds 1993 eigenaar van deze studio en heeft al vele bands begeleid bij het opnemen van hun muziek. In de studio, die prachtig gelegen is in Fort de Gagel, heeft Martijn bijvoorbeeld Blaudzun, Novack, at the close of every day, Face Tomorrow, Eins, Zwei Orchestra, Silence is Sexy, Solo, John Coffey en The Spirit That Guides Us mogen ontvangen. Tijdens de opnames van de nieuwste plaat van laatstgenoemde band maakte Martijn speciaal voor 3voor12 Utrecht een fotoserie met bijbehorend commentaar.

We beginnen de dag niet te vroeg en altijd met koffie. Dit keer met taart omdat de zanger van The Spirit That Guides Us (TSTGU) jarig is.

Zanger Erik krijgt de nodige felicitaties binnen en komt dus nog even niet aan zingen toe.

Rowin (drummer van onder andere Solo) stemt het drumstel voor de eerste opnamedag van TSTGU.

Minco, de drummer, achter zijn kit met microfoons in studio 1.

Hier zet ik twee microfoons bij de basversterker in de kelder.

We nemen met volledige band 'live' op dus Erik schreeuwt elke take mee. Is dat goed voor je stem? Nee.

In studio 2 zijn ondertussen lessen van de Herman Brood Academie.

Stefan (ook van Eins, Zwei Orchestra) tweakt zijn gitaargeluid.

We luisteren met z’n allen een take terug.

Zo zullen de meeste muzikanten mij kennen: achter de computer.

De relaxruimte is eigenlijk de belangrijkste ruimte. Ooit bedoeld als poolruimte, maar het staat altijd vol met instrumenten.

Ondertussen mixt René 's middags in studio 2 een andere CD.

Aan het einde van de dag neemt de band nog een nieuwe videoclip op. De mannen spelen tien keer hetzelfde nummer.

De photoshoot in de kelder sluit de drukke dag af.